Hogyan nyűgözzük le vendégeinket már a bejáratnál? II. rész

A folytatásban többféle stílusú bejárati ajtóból mutatunk válogatást. Ezek a jól végiggondolt bejárati kialakítások már önmagukban is képesek megmutatni, kik vagyunk. Várva várt, vagy éppen váratlan vendégeink még be sem léptek, de már ízelítőt kaptak otthonunkból.

A cikket szerkesztette: Internorm

Napjainkban is hódít még a minimalizmus: letisztult architektúra, hatalmas üvegfelületek, fehér-szürke színdominancia. Ehhez a stílushoz sajátos építtetői igények társulnak. Hogyan válasszunk nyílászárót, ami az elvárásoknak megfelel? Tudjuk-e mit várhatunk el komfortban, biztonságban, egyedi elképzeléseink megvalósításában?

Köztudott, hogy az egy családi házra fordítandó fűtési energia kb. 25–30%-a szó szerint ablakon kidobott pénz. A hatalmas üvegfalakkal rendelkező épületeknél ezért még fontosabb olyan ablakok, ajtók választása, hogy az épület energetikailag egyik leggyengébb láncszeméből energianyerő eszköz legyen.

Maximálisan minimalista dizájn

Az Internorm KF 405 műanyag/alumínium ablakát a minimalista stílushoz teremtették. Ráadásul az üvegszárnyas kivitelnek köszönhetően nemcsak több napfény jut be a szobába, de a fix és a nyíló szerkezetek kívülről teljesen egyformák.

A 21. század ablaka a dizájn és technológia szerelmeseinek

Akit a technika vívmánya nyűgöz le, annak a műanyag ablakok csúcsterméke, az Internorm KF 500 ablaka a megfelelő választás. Az Európában piacvezető osztrák gyártó ebbe az ablakba sűrítette 85 év gyártási tapasztalatát. A még több fényt biztosító üvegszárnytól és az ablakgyártásban kuriózumnak számító láthatatlan vasalattól a KF 500 ablak igazi dizájntermékké válik. De mi lehet a dizájnnál még fontosabb? A biztonság. Az Internorm saját fejlesztésű vasalatának köszönhetően ez a műanyag ablak szinte kiemelhetetlen – ezt több betörési próba is igazolja. A kérésre az ablakba építhető hőcserélős szellőzővel pedig ablaknyitás nélkül is folyamatosan friss, pollenmentes levegő biztosítható a lakásban. És mindezt a tulajdonos akár a telefonjáról is vezérelheti.

Vigye haza a természetet!

Mindenkinek más elképzelése van a tökéletes otthonról. Egy dologban azonban egyetértünk: a nappaliban ragaszkodunk az óriási üvegfelületekhez, hogy minél szervesebben kapcsolódjon a belső tér a külső természettel. Ehhez igazán nagy-vonalú megoldás az emelő-toló ajtó. A hőszigetelt, lapos küszöbön laza mozdulattal kitolhatjuk a zsúrkocsit a teraszra, a hatalmas ajtószárny gyerekek által is könnyedén mozgatható. Aki már látott ilyet, az érti, miért rajongunk ezért az impozáns megoldásért! Valljuk meg, ez a kivitel a legdrágább verzió. Érdemes elgondolkodni, vajon tényleg mindenhova ezt kell választanunk? Jóval költséghatékonyabb megoldás, ha a fix üvegeket kombináljuk egy „akár kívül-belül síkban záródó‟ teraszajtóval.

Az Internorm teljes termékválasztéka működés közben megtekinthető és kipróbálható Európa második legnagyobb nyílászáró-bemutatótermében Budaörsön. Látogasson el a 600 m2-es Internorm központi bemutatótermébe, ahol az ablakok és ajtók szakértői személyre szabott tanácsadás keretében segítenek kiválasztani termékeink közül az igényeinek leginkább megfelelőt!

Internorm

Az otthonossághoz a növények is nagyban hozzájárulnak

Ha a szürke bejárati ajtó mellé fa burkolat kerül, sokkal lágyabb stílust kapunk. Nem is gondolnánk, hogy a bejáratnál elhelyezett hortenziának mekkora szerepe van abban, hogy akár itt ácsorogva, akár csak a képet nézegetve kellemes érzés kerítsen hatalmába!

Figyeljünk a bejárat megfelelő megvilágítására!

Még mindig a modern stílusnál időzünk: ez a jól megtervezett világítású bejárat a különleges árnyalatú alumínium ajtóval és a fa burkolattal vonzza a tekintetet. Magába a bejárati ajtóba is kérhetünk LED világítást, így éjszaka is könnyebben megtaláljuk a kulcslyukat.


Hívogató bejárat

A hangsúlyos élű, szigorú bejárati ajtók után ez a hangulatos, ívekkel játszó kialakítás kellőképpen megtöri a homlokzati burkolat vízszintes tagolását. Az üvegbetétek ívei hívogatnak, bevezetnek a házba. Még többféle stílus jellemzőit megtalálja az Internorm honlapján!

Mindenből a legjobbat

Ennél a magas tetős, részben téglaburkolatos családi háznál is megjelenik az antracit a nyílászáróknál, mégis egészen más lett az összkép. A modern és a hagyományos építkezési mód összhangja nyugalmat és barátságosságot áraszt. Nem erre vágyunk mindannyian?

A barna eleganciája

A képen látható kelet-magyarországi családi háznak az időtállóságát a barna és árnyalatai biztosítják. Ezek a színek dominálnak a tetőtől kezdve a homlokzatburkolaton át a nyílászárókig. A vékony ezüst csíkokkal díszített sötétbarna alu ajtó harmonikusan illeszkedik az épület hangulatába.


Mediterrán otthonosság

Ennek a háznak is a fő színe a barna és annak sárgás, pirosas kiegészítői, azonban a színeket ezzel az anyagválasztással párosítva délies, mediterrán hangulatú épületet kapunk. A kívülről fa hatást imitáló, valójában alumínium ajtó stílus hű és ápolásmentes marad a következő 30 évre.


Az erdő mellett

Ez a családi ház közvetlenül az erdő mellett épült. Tulajdonosai hangsúlyt fektettek rá, hogy a természetes anyagok megjelenjenek otthonukban. Így esett a választást a fához megszólalásig hasonló alumínium borítású bejárati ajtóra, ami így eredeti szépségét gondozás mentesen évtizedekig megőrzi.

Mi mindentől védhet meg egy jó bejárati ajtó?

Természetesen a hideg ellen, vagy éppen a betörőktől – de most nem ezekre a funkciókra gondoltunk. Ismeri azt a hiedelmet, miszerint a piros bejárati ajtó megvéd a rossz szellemektől? Azt nem tudjuk, valóban ezért döntötte-e így ennek a háznak a tulajdonosa, mindenesetre látványosra sikerült a belépő!

Két kattintással közelebb álmai bejárati ajtajához!

Ne mondjon le az álmairól! Legyen akár arany színű, vagy éppen csillogó padlizsánlila, nézze meg, a valóságban hogyan fog kinézni álmai ajtaja! Kattintson ide és tervezze meg, milyen díszítő elemmel és fogantyúval tudja igazán megvalósítani elképzeléseit!

Ha további segítséget szeretne, forduljon az önhöz legközelebbi Internorm-márkakereskedőhöz, ahol kompetens tanácsadással várják önt.

Ne feledje: az első benyomás döntő – fordítsunk kiemelt figyelmet otthonunk bejáratára!

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...