Élhető, tágas tetőtér egyedi, kortárs elemekkel

Présel Nikolett ipari termék formatervező mérnök végzettséggel vágott bele a Junior Art Center lakberendező képzésébe, hiszen mindig is érdekelte őt a házak és belső terek tervezése, berendezése. A képzés alatt is folyamatosan a szakmában töltötte szabadidejét, hogy minél tágabb ismeretanyagra tehessen szert. Természetesen több stílusban tervez, ahogy a megrendelők igényei megkívánják, azonban a modern és a klasszikus – tehát a letisztult stílusirányzatok – állnak legközelebb hozzá.

Nikolett persze tisztában van vele: a tervezés során legfontosabb az ügyfél igényeinek és funkcionális otthon kialakítása az elképzelt stílussal karöltve.

A Style&Draw pályázatának tervezési feladata ezúttal egy társasházi lakás átalakítása volt.

A tulajdonos itt egy egyedülálló, jól szituált, 25 éves fiatal hölgy, aki nemrég fejezte be egyetemi tanulmányait, s elindulva a felnőtt életbe, megvette első, önálló lakását. A lakás tájolása és felosztása nagyjából igazodott a megrendelő igényeihez, ám az meglévő, eredeti felosztást (előtér, nappali, konyha-étkező tér, közlekedő, valamint két különálló szoba és fürdőszoba) Nikolett újra gondolta kicsit – a jobb helykihasználás érdekében.

A megrendelő gyakran fogad vendégeket, baráti társaságával szívesen töltik közös főzőcskézéssel és koktélozgatással az estéket. Nem véletlenül alakult ki az igény a lehető legnagyobb nappali-konyha- étkező blokk kialakítására.

A közlekedőt Nikolett ezért megszüntette, a két szobából pedig egy kényelmes hálószobát, illetve egy gardróbszobát alakított ki.

A konyhabútor a BRW konyha, Family line-Tapo alapján készült szürke, magas fényű bútorlapokból áll. A konyhagépek és a mosogató medence is minőségi, gyönyörű termékek: az IDB-től lett kiválasztva egy szép, gránit Marmorin mosogató, a neves Whirlpool márkától a mosogatógép, a beépített hűtő, a sütő, a beépített páraelszívó és mikrohullámú sütő.

A konyhaszekrénnyel szemben, egy konyhaszigetben tervezte meg Niki a mosogatógép helyét, illetve egy plusz munkafelületet. Az étkezésekhez a szigethez bárszékeket helyezett el.

A padlóburkolat a konyha-étkező-nappali közösségi terében az IBD – Dreamfloor bemutatóterméből kiválasztott parketta egyik világos változata, a világításról pedig a lépcsőzetes álmennyezeten LED világítás gondoskodik, ahogyan a konyhaszekrény alatt is LED szalaggal biztosítottuk a megfelelő, ugyanakkor környezetbarát fényforrást.  Az étkező fölött elhelyezett függesztett lámpa, amellett, hogy dekoratív, szintén a megfelelő, hangulatos világításban játszik szerepet.

A nappalit a közlekedőtől egy egyedi tervezésű térelválasztóval választotta le Niki, mely az Egger U 999 ST2 fekete színű, laminált bútorlapjából áll.

A tervezett nappali-étkezőt elválasztó, 150 cm magas parapet falnál kapott helyet a TV, melyet a Geo ’96 kő-tár Antracit árnyalatú kőszelettel burkoltak. Ennek a falszerkezetnek a tetejéről, az erkély felőli oldalon lefut egy LED szalag, mely a kellemes, stílusos hangulatvilágítást biztosítja.

A nappali bútor a NivoHome-tól lett kiválasztva, ez a Helvetia BENJAMIN STOLIK terméke, melyhez kék hangulatvilágítással ellátott Tv szekrényt és egy több elemből álló ülőbútort tervezett be Niki, melyet egyszerre használhatunk puffként, lábtartóként vagy akár még kisasztalként is – ahogyan csak szeretnénk. A sötétítő függöny és a tapéta itt a Rovitex termékei, a nappali dísztárgyai pedig a NivoHome-tól lettek kiválogatva. A világítást itt egy kellemes, álmennyezetbe süllyesztett LED adja.Ha szeretünk grillezni, akkor ezt a teraszon is bátran megtehetjük: ehhez a Spa Trend által forgalmazott Kamado Chef 19″ Kerámia Grill remek alternatívát biztosít.

A két szobából kialakított hálószobát szintén egy szép NivoHome bútorcsaláddal tettük otthonossá,  melynek különlegessége a praktikus, ágytámlába beépített LED világítás.

A szobát a gardróbszobától egy térelválasztófallal választottam le, ami különleges strukturált festést kapott a Trilak egyik Design termékcsaládjából. A gardróbszekrények egyedi tervezésűek, aminek anyagjait az Egger-től választottam ki. A gardróbszoba dísztárgyai a NivoHome termékei. A világítást álmennyezetbe süllyesztett LED az Elter-től.

A fürdőszoba esetében egyik legfontosabb szempont volt a tágasság, ezért ezt a teret a szoba felé bővítette a tervező.

Az IBD-től vásárolt igényes, öntött márvány Marmorin mosdó egy egyedileg tervezett, épített  fürdőszoba bútoron kapott helyet. A gyönyörű, szabadon álló kád szintén Marmorin termék.

A csaptelepek illetve a többi fürdőszobai kiegészítő a Kludi termékei. A mosdó mögötti fala teljes tükörborítást kapott, a csempeburkolást pedig meseszép, ragyogó Sicis üvegmozaikkal emelte ki Nikolett a falakon.

Az átalakításokból adódó, újonnan építendő falakra a RIGIPS termékeit terveztem használni, a lakás fűtés- hűtésszellőztető berendezését pedig a Budatech – Mitsubishi Electric hőszivattyús rendszere biztosítja.

A festett falakat a Trilak márka magas minőséget képviselő termékei teszik dekoratívvá és egészségessé, a burkolatokhoz használt segédanyagok, fugázók pedig az olasz Mapei termékei. Az elektromos szerelvényeket a Logus90 szerelvénycsaládból választottuk – meséli Niki.

Így a fiatalos, modern, praktikusan berendezett otthon csupa minőségi termékkel lett berendezve, melyek egyediséget kölcsönöznek a térnek, hiszen nem tucat darab egyik sem, mégis, egy helyről, könnyedén beszerezhető, hiszen az említett cégek üzleteit egymás mellett találhatjuk a gyönyörű zuglói mintabemutató-teremben.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...