Élhető, tágas tetőtér egyedi, kortárs elemekkel

Présel Nikolett ipari termék formatervező mérnök végzettséggel vágott bele a Junior Art Center lakberendező képzésébe, hiszen mindig is érdekelte őt a házak és belső terek tervezése, berendezése. A képzés alatt is folyamatosan a szakmában töltötte szabadidejét, hogy minél tágabb ismeretanyagra tehessen szert. Természetesen több stílusban tervez, ahogy a megrendelők igényei megkívánják, azonban a modern és a klasszikus – tehát a letisztult stílusirányzatok – állnak legközelebb hozzá.

Nikolett persze tisztában van vele: a tervezés során legfontosabb az ügyfél igényeinek és funkcionális otthon kialakítása az elképzelt stílussal karöltve.

A Style&Draw pályázatának tervezési feladata ezúttal egy társasházi lakás átalakítása volt.

A tulajdonos itt egy egyedülálló, jól szituált, 25 éves fiatal hölgy, aki nemrég fejezte be egyetemi tanulmányait, s elindulva a felnőtt életbe, megvette első, önálló lakását. A lakás tájolása és felosztása nagyjából igazodott a megrendelő igényeihez, ám az meglévő, eredeti felosztást (előtér, nappali, konyha-étkező tér, közlekedő, valamint két különálló szoba és fürdőszoba) Nikolett újra gondolta kicsit – a jobb helykihasználás érdekében.

A megrendelő gyakran fogad vendégeket, baráti társaságával szívesen töltik közös főzőcskézéssel és koktélozgatással az estéket. Nem véletlenül alakult ki az igény a lehető legnagyobb nappali-konyha- étkező blokk kialakítására.

A közlekedőt Nikolett ezért megszüntette, a két szobából pedig egy kényelmes hálószobát, illetve egy gardróbszobát alakított ki.

A konyhabútor a BRW konyha, Family line-Tapo alapján készült szürke, magas fényű bútorlapokból áll. A konyhagépek és a mosogató medence is minőségi, gyönyörű termékek: az IDB-től lett kiválasztva egy szép, gránit Marmorin mosogató, a neves Whirlpool márkától a mosogatógép, a beépített hűtő, a sütő, a beépített páraelszívó és mikrohullámú sütő.

A konyhaszekrénnyel szemben, egy konyhaszigetben tervezte meg Niki a mosogatógép helyét, illetve egy plusz munkafelületet. Az étkezésekhez a szigethez bárszékeket helyezett el.

A padlóburkolat a konyha-étkező-nappali közösségi terében az IBD – Dreamfloor bemutatóterméből kiválasztott parketta egyik világos változata, a világításról pedig a lépcsőzetes álmennyezeten LED világítás gondoskodik, ahogyan a konyhaszekrény alatt is LED szalaggal biztosítottuk a megfelelő, ugyanakkor környezetbarát fényforrást.  Az étkező fölött elhelyezett függesztett lámpa, amellett, hogy dekoratív, szintén a megfelelő, hangulatos világításban játszik szerepet.

A nappalit a közlekedőtől egy egyedi tervezésű térelválasztóval választotta le Niki, mely az Egger U 999 ST2 fekete színű, laminált bútorlapjából áll.

A tervezett nappali-étkezőt elválasztó, 150 cm magas parapet falnál kapott helyet a TV, melyet a Geo ’96 kő-tár Antracit árnyalatú kőszelettel burkoltak. Ennek a falszerkezetnek a tetejéről, az erkély felőli oldalon lefut egy LED szalag, mely a kellemes, stílusos hangulatvilágítást biztosítja.

A nappali bútor a NivoHome-tól lett kiválasztva, ez a Helvetia BENJAMIN STOLIK terméke, melyhez kék hangulatvilágítással ellátott Tv szekrényt és egy több elemből álló ülőbútort tervezett be Niki, melyet egyszerre használhatunk puffként, lábtartóként vagy akár még kisasztalként is – ahogyan csak szeretnénk. A sötétítő függöny és a tapéta itt a Rovitex termékei, a nappali dísztárgyai pedig a NivoHome-tól lettek kiválogatva. A világítást itt egy kellemes, álmennyezetbe süllyesztett LED adja.Ha szeretünk grillezni, akkor ezt a teraszon is bátran megtehetjük: ehhez a Spa Trend által forgalmazott Kamado Chef 19″ Kerámia Grill remek alternatívát biztosít.

A két szobából kialakított hálószobát szintén egy szép NivoHome bútorcsaláddal tettük otthonossá,  melynek különlegessége a praktikus, ágytámlába beépített LED világítás.

A szobát a gardróbszobától egy térelválasztófallal választottam le, ami különleges strukturált festést kapott a Trilak egyik Design termékcsaládjából. A gardróbszekrények egyedi tervezésűek, aminek anyagjait az Egger-től választottam ki. A gardróbszoba dísztárgyai a NivoHome termékei. A világítást álmennyezetbe süllyesztett LED az Elter-től.

A fürdőszoba esetében egyik legfontosabb szempont volt a tágasság, ezért ezt a teret a szoba felé bővítette a tervező.

Az IBD-től vásárolt igényes, öntött márvány Marmorin mosdó egy egyedileg tervezett, épített  fürdőszoba bútoron kapott helyet. A gyönyörű, szabadon álló kád szintén Marmorin termék.

A csaptelepek illetve a többi fürdőszobai kiegészítő a Kludi termékei. A mosdó mögötti fala teljes tükörborítást kapott, a csempeburkolást pedig meseszép, ragyogó Sicis üvegmozaikkal emelte ki Nikolett a falakon.

Az átalakításokból adódó, újonnan építendő falakra a RIGIPS termékeit terveztem használni, a lakás fűtés- hűtésszellőztető berendezését pedig a Budatech – Mitsubishi Electric hőszivattyús rendszere biztosítja.

A festett falakat a Trilak márka magas minőséget képviselő termékei teszik dekoratívvá és egészségessé, a burkolatokhoz használt segédanyagok, fugázók pedig az olasz Mapei termékei. Az elektromos szerelvényeket a Logus90 szerelvénycsaládból választottuk – meséli Niki.

Így a fiatalos, modern, praktikusan berendezett otthon csupa minőségi termékkel lett berendezve, melyek egyediséget kölcsönöznek a térnek, hiszen nem tucat darab egyik sem, mégis, egy helyről, könnyedén beszerezhető, hiszen az említett cégek üzleteit egymás mellett találhatjuk a gyönyörű zuglói mintabemutató-teremben.

2020. december 09.

Napfényes kaliforniai hangulat, csirkékkel – Nézz be Hilary Duff otthonába!

Hilary Duff: játszotta már Casper barátját, volt már átlagos tinilány (Lizzie McGuire), szerepelt számos romantikus filmben – és popsztárként is hatalmas sikereket ért el. Saját...

2020. november 04.

Védd meg otthonodat, és spórolj meg egy rakat pénzt egyszerűen!

2020 bizarr év. Idén rengeteg szörnyűség történt – azonban érdemes ezt a szorongással teli időszakot felhasználnunk arra, hogy végignézzünk életünkön, és váltsunk. Hiszen...

2020. október 18.

Véget ért a Style & Draw – Így látta a versenyt a szakmai zsűri!

Nemrégiben véget ért Style & Draw lakberendezési verseny, amelynek során a pályázóknak egy fenntartható, élhető vidéki otthont kellett megtervezniük.  Rengeteg szuper alkotás...