Hétköznapi Glamour a divat szerelmeseinek

Kónya Hajnalka az a sokoldalú tervező, akit folyamatosan inspirál a szépség, s nem csak lakásbelső: hanem az építészet, festészet, a természet lenyűgöző színei, a divat és minden, ami egy pillanatra elállítja a lélegzetem – osztja meg velünk inspirációinak forrását a fiatal tervező.

Majd végül ezek azok az inspirációk, amelyek összeállnak egy egésszé a tervezés során alakuló ötletekkel, gondolatokkal és végül ezekből alakul ki a kívánt lakásbelső, természetesen az adott életvitelhez, habitushoz illeszkedve.

Sok ember számára nehézséget okoz egy praktikus, életvitelének megfelelő otthon kialakítása – vagy, ha vannak is jó ötletei, elképzelhető, hogy nem tudja elképzelni, milyen is lesz majd a végeredmény. Ezeknek kialakításában tud segíteni egy jó lakberendező – mint amilyen cikkünk főszereplője, Kónya Hajnalka is!

A Style&Draw pályázatára választott feladat Hajni számára is a 60 nm körüli, tetőtéri lakás enteriőrtervezése egy 25-30 év körüli fiatal, egyedülálló – esetében hölgy számára, aki kedveli a luxust, és gyakorta szeret nagy társaságot invitálni otthonába.

A lakás stílusa modern, amelyet egy csepp, ragyogó glamour stílussal ötvöztem, mivel ez a stílus jól tükrözi a luxust – vallja Hajnalka.

Sok tükröt, magasfényű felületeket, frontokat és világos színeket alkalmazott, mind a falak, a tapéták, valamint a bútorok tekintetében is képzeletbeli megrendelője kívánságára, a nappali – étkező - konyha helyiségben egy kevés lilával bolondítva meg a natúr színeket.

A közösségi terek hármasa a mai, kortárs igényekhez illően egy légtérben maradt, azonban, mivel előszoba nem volt leválasztva, Hajni egy rövid falat tervezett közvetlenül a bejárathoz, hogy az előtér mégis el legyen szeparálva némileg a nappalitól.

Ezt a nagy helységet igyekezett úgy elrendezni és berendezni, hogy a népes vendégsereg tagjai mind helyet foglalhassanak, így a közlekedő melletti falat kivette, a konyhát pedig elvitte ebbe az irányba.

Az előszoba fala is beljebb került, a fürdő felé, így helyet szabadított néhány kisebb szekrénynek és cipős szekrénynek is. Ez a fal 15-ös falvastagságot kapott, így egy síkba kerülhetett a WC  mellett található gipszkarton fallal – s így akár egy kis praktikus falfülke is elfér benne az előszoba oldalán.

A két szobát összenyitva egy nagyobb, tágas teret kaphattunk, melyet egy rövid gipszkarton fallal választott le Hajni.

A megbízó hölgy vágya, egy önálló gardrób szoba így teljesülhetett: a gipszkarton fal egyik oldalán, a gardróbban egy fésülködő asztal található, melyen egyébként egy laptop is kényelmesen elfér, így akár mini-dolgozóként is funkcionál ez a dekoratív kis szobarész.

A gipszkarton fal a másik oldalon, a háló felől pedig egy TV számára ad helyet, mivel nagyon szereti a régi filmeket az ágyában fekve nézni. Ez látszik a kiegészítőkön is: Audrey Hepburn az egyik nagy, ikonikus kedvence.

A háló falát a nappali felé 15 centisre tervezte meg, hogy elférjen benne egy tolóajtó, ezzel is helyet nyerve, azáltal, hogy kivette a másik ajtót, hogy a konyha kényelmesen elférjen. A nappali – konyha – előszoba - közlekedő publikus terek fölött kialakított álmennyezet diszkréten rejti el a lakás hűtő, - fűtő, szellőztető-berendezését.

Ebbe a gipszkarton mennyezetbe világítást, például spot lámpákat is tervezhetünk - javasolja Hajni. A hálóban mindezt visszahozva – itt a ferde sík eleve gipszkarton volt, így beépíthető spotokat ide is lehetett tervezni.

Ezenkívül pedig, ahová csak lehetett, belógó lámpákat is terveztem – meséli - , a minél jobb megvilágítás érdekében, valamint helyi világítást és asztali illetve fali lámpákat is alkalmazott.

A fürdőszoba eredeti tere nagyon kicsi volt, így ezt a helységet nagyobbra tervezte át, s ehhez az egyik szobából elvett egy kisebb részt. A megrendelő hölgy inkább fürdeni szeret, így zuhany helyett egy csinos kád mellett döntöttünk.

Burkolatokat illetően a nagy térbe vinyl padlót javasolt, hiszen ez jól bírja a strapát a konyhában is. A hálóba parkettát, a fürdőbe pedig márványhatású hidegburkolatot tervezett a padlóra, a falon pedig a márványhatást kombinálta finom üvegmozaikkal.

A konyha falburkolata mozaikmintás kerámia burkolat lett, és a több helyütt már említett, 15 cm - es gipszkarton falfülkét a kád mellé, a mosdóba is betervezte, ide kényelmesen el lehet majd pakolni az illatszereket – ahogyan az előszobába, a cipős szekrényhez is ilyen kis plusz került, így ott is kicsivel nagyobb lett a hely.

A nyílászárókat és ajtókat lecserélték fehérre, hogy ezek is összhangot alkossanak a világos, szinte ragyogó berendezéssel.

Így a tér nem csupán esztétikus, hanem kényelmi szempontból is ideális lett egyedül, a mindennapok megélésére, ahogyan a barátok társaságában is megfelelő és kényelmes környezet áll majd a rendelkezésre.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 07.

Köszönjük! – MagyarBrands díjas lett az Arezzo Design

Hiszünk a minőségben. Hiszünk abban, hogy az Arezzo Design fürdőszobai termékeivel szebbé, jobbá és kényelmesebbé tehetjük ügyfeleink mindennapjait. 

2019. október 31.

Ősszel is lehet meleg a teraszunk!

Ne gondoljuk, hogy a borongosóabb őszi, kora téli napok egyben a teraszon, kertben töltött idő végét jelentik. Igaz, hogy a hőmérséklet csökken és elfér rajtunk néhány réteg ruha,...

2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....