Hangulatosabb és kényelmesebb otthon, hála egy aprócska eszköznek

Arról nem is beszélve, hogy a biztonságérzetünket is növeli. Minden bizonnyal nyugodtabbak vagyunk, ha ellenőrizhetjük, ki csöngetett be, akkor is, ha éppen nem tartózkodunk az ingatlanban. Természetesen biztonsági kamerákkal és ehhez tartozó applikációkkal eddig is megnézhettük, hogy ki érkezett. Azonban mi történik, ha például megszólítanánk a postást, aki csomagot kézbesítene részünkre?

LARA Intercom például az ilyen esetekben lesz segítségünkre, hiszen – a megfelelő kaputelefonnal kombinálva – lehetőség nyílik rá, hogy értesüljünk róla, ha valaki becsönget és nem utolsó sorban kommunikálhatunk is a látogatóval. Ez még akár távollétünkben is azt a hatást kelti, mintha az épületben tartózkodnánk.

Pontosan hogy működik a LARA Intercom?

Az egység az iNELS épületautomatizálási rendszerrel és egy arra alkalmas kaputelefonnal párosítva sokkal többet tud, mint a megszokott kamerás kaputelefon.

Kiválóan csatlakoztathatóak például a Csehországban gyártott, csúcsminőséget képviselő 2N típusú kaputelefonok. Ezek a készülékek képesek hanggal – és képpel egyaránt kommunikálni a LARA médialejátszóval, így akár saját háziportásává is válhatnak.

Íme, egy teljesen mindennapi szituáció: küldeményt vár – például születésnapi ajándékot vásárolt a párjának – de egy elintéznivaló miatt sürgősen el kellett mennie otthonról. Sajnos már nem tudta értesíteni a csomagküldő szolgálatot, így nem tudott ajtót nyitni a futár érkezésekor, hazaérkezve pedig csak egy ajtóra tűzött értesítést talál.

Szinte mindenkivel megtörtént már a fenti szituáció. Vagyis így zajlott eddig. Ám ez a múlté, hiszen az iNELS rendszer a kaputelefon képét továbbküldi az okostelefonjára, így akár távolról is láthatja, ki csengetett be Önhöz, és akár beszélhet is az illetővel. Tehát kérheti a kézbesítőt, hogy legyen szíves később visszanézni, vagy szólhat neki, ha már hazafelé tart, hogy néhány perc múlva megérkezik.

Fotó: Elko EP

Az eszköz azért is nagyon hasznos, mert nem muszáj kinyitnia az ajtót vagy elsétálnia a (hagyományos) kaputelefon beltéri egységéhez – egyszerűen, akár a konyhából is elküldheti a nemkívánatos személyeket.

Ahhoz, hogy a kaputelefon képét és hangját átirányítsuk hordozható eszközeink (telefon, tablet) egyikére, azokra az iHC-MA vagy az iHC-MI alkalmazásokat kell telepíteni (Androidra, iOS-re), majd néhány alapbeállítás elvégzése után, már használhatjuk is a kaputelefont. Mobiltelefonunkról is.

Tehát, ha nem vagyunk otthon, vagy csak nem szeretnénk félbeszakítani aktuális elfoglaltságunkat, minden további nélkül beszélhetünk látogatónkkal, legyen az egy ismeretlen, a postás vagy a gyerek egyik osztálytársa.

Érdekes lehet az is, hogy több kaputelefont, és akár 64 LARA egységet is bevonhat egy rendszerbe, így pl. a hátsó ajtóra is tehet egyet, ha szeretné. Ez főként irodaházak, hotelek, lakóközösségek vagy társasházak esetében hasznos, hiszen így egy komplex kommunikációs rendszer építhető ki, akár irodahelyiségenként vagy emeletenként.

Mikor tud többet egy okos kaputelefon, mint kamerák?

Akadhat egyáltalán olyan szituáció, amikor egy okos kaputelefon jobb, mint a biztonsági kamerák? Hát persze, bizonyos helyzetekben az ilyen jellegű készülék többet nyújt, mivel kamerákon keresztül nem kommunikálhatunk a vendégünkkel, ha nem vagyunk az épületben, és nem szimulálhatjuk azt, mintha otthon lennénk, csak éppen nem szeretnénk ajtót nyitni.

Fotó: Elko EP

LARA, a házi telefon

A LARA Intercom akár házitelefonként is működtethető. Az egyes szobákban elhelyezett eszközökön keresztül sokkal könnyebben hívhatjuk vacsorázni a gyerekeket, hiszen nem kell kiabálni vagy telefonon felhívni őket; külön-külön, vagy akár egyszerre is tudunk beszélni a másik helyiségben tartózkodó családtagjainkkal.

Egy kaputelefontól válik hangulatosabbá otthona?

Nem, vagyis nem csak ettől. A LARA Intercom ugyanis egy sokoldalú eszköz: az eddig ismertetett funkciókon túl internet rádió- és zenelejátszó is egyben.  Kedvenc rádió állomásait kiváló minőségben, zörgés, recsegés nélkül szólaltatja meg, de válogatott muzsikáinkat is lejátszhatja a központi tárhelyről (pl.NAS szerver), így ezek otthona bármely pontján felcsendülhetnek. Valóban, otthonában ezen túl ott és akkor szólalnak meg kedvenc zenéi, ahol, és amikor csak szeretné. Főzés, mosogatás, egy megnyugtató forró fürdő közben vagy akár lefekvés előtt, ágyában pihenve. Tehát valóban, egy egyszerű kaputelefontól nem lesz hangulatosabb otthona… De vajon a LARA sem varázsolja azzá? .

A LARA egyébként többféleképpen is irányítható: közvetlen érintéssel, a fedlapról vagy Infra távirányítóval, de akár a napjainkban legdivatosabb vezérlési metódusnak számító; okostelefon vagy táblagép segítségével is.

A LARA elfér egy villanykapcsolónyi felületen és a Logus90 szerelvénycsalád dizájnos kereteit felhasználva akár az Ön szobájának is trendi díszévé válhat.

Kíváncsi, hogyan mutatna szobája falán ez a praktikus kis eszköz? Tervezze meg konfigurátor programunk segítségével!

Az iNELS termékek magyarországi forgalmazója az Elko EP Hungary Kft.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...