Értékes, szép és időtálló – mégis könnyen kezelhető: eredeti faparketták a HARO-tól

A fa – mint természetes anyag – ősidők óta az emberiség egyik legkedveltebb anyaga, melyet mind a természetben, mind pedig otthonában szívesen lát. Nem véletlen, hiszen a fa időtálló. Értékét, természetességéből adódó felülmúlhatatlan szépségét meleg hatásának, izgalmas, élő, ugyanakkor megismételhetetlen mintázatának, textúráinak köszönheti…

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

A HARO faparkettákat exkluzív, gazdag szín és mintaválasztékából adódóan a legigényesebb ügyfeleinknek is bátran ajánlhatjuk, hiszen egy 150 éves múltú, komoly gyár áll mögötte, nagyon nagy szakértelemmel. Egy valódi faparkettának mi a legnagyobb előnye? – kérdeztük Varga Erikát, a HARO hazai képviselőjét, az IBD Magyarország Kft ügyvezetőjét…

Minden lakást komoly értékkel ruház fel, meleg összhatásából adódóan otthont teremt egy kiváló minőségű, gyönyörűen kivitelezett, megmunkált fa parketta – mely az általunk forgalmazott német HARO gyár esetében rendezett erdőgazdálkodásból, értékes, minőségi, gondosan válogatott fa anyagból, környezettudatos és komoly, évszázados tradíciókon alapuló technológiai megoldáson alapszik.

A fa természetessége és időtálló szépsége önmagáért beszél. Egy eredeti fa parketta legnagyobb előnye a természetes anyagából, nemes múltjából adódik. Szépségét, esztétikai élményét mindenekelőtt annak köszönheti, hogy mivel valódi szálból hasították ki a nemes parketta réteget, így sohasem ismétlődik a minta, sohasem lesz két ugyanilyen szál, ezáltal két egyforma parketta sem – magyarázza Erika.

Mit érdemes tudnunk a HARO gyárról röviden, illetve honnan származnak a gyönyörű, magas minőséget képviselő fa parketták?

A HARO gyár 150 éves múlttal rendelkezik, mely eredetileg egy családi vállalkozásból nőtte ki magát. Kezdetben gyufagyártással foglalkoztak az ősök, ám a gyárat 1866-ban, a bajor Rosenheim-ben Franz Paul Hamberger alapította.Az eredetileg gyufagyártással induló, később téglagyár és fűrészüzem pedig mára Németország vezető parkettagyára lett.

Természetesen ők is haladnak a korral: ma már nem csak fa parkettát, hanem a fa tökéletes mintáját hűen utánzó laminált illetve vinyl padlókat is gyártanak – melyekről már olvashattak, illetve olvashatnak rendszeresen online szakmai blogunk hasábjain.

Tehát, a „parkettmanufaktur” mellett fontos és igen népszerű termékcsaládjaik vannak jelen, melyeket természetesen forgalmazunk és értékesítünk mi is itt Magyarországon: a HARO laminált padlók, a parafa padlók, illetve a CELENIO és a DISANO termékek…

Minőség, precizitás, környezetvédelem – mind a HARO nevéhez szorosan kapcsolódó fogalmak. Hogyan érik el mindezt?

Tradíció és innováció fémjelzi a munkásságukat valamennyi termékcsalád esetében – a jól ismert, németekre olyannyira jellemző, megszokott precíz minőség.

Mivel a gyárat mára már az ötödik generáció vezeti, így az eredmények nem megalapozatlanok: a parkettagyártás több évtizedes know-how-jával és komoly, tapasztalt munkatársaikkal képesek folyamatosan biztosítani a „Made by HARO” márkaminőséget.

Erre kiváló példának említhetnénk a parkettapadlóik ragasztási technológiáját. Mivel világméretű parkettagyártóról van szó, a parketta léceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósnak kell lenniük, mint a sarkvidékeken – vagyis a technikáknak és a ragasztás elvének a lehető legnagyobb kihívásokkal, éghajlati viszonyokkal is meg kell küzdeniük.

A minőségi gyártásnak persze, alapvető, lényeges pontjai vannak, melyeket mindenképpen ki kell emelnünk: ezek az alapanyag, a gondos ellenőrzés, a struktúra, valamint a felületkezelés…

Alapanyag tekintetében pedig a gyár komoly hangsúlyt fektet a minőség mellett a környezettudatosságra, ami nem csak az utánpótlásról való gondoskodásban, hanem a beszerzés helyének megválasztásában is megnyilvánul.

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele” – vallják.  

Éppen ezért rendkívül fontos számukra a faanyag utánpótlás: vagyis, amit kivágnak, azt vissza is ültetik, így folyamatos körforgást biztosítva a természetnek. Többségében hazai fafajtákkal dolgoznak, így a rövidebb a szállítási útvonal, és ezzel is kisebb szennyeződés éri környezetünket.

A tölgyfa, illetve a parketták alsó szerkezetéhez használatos lucfenyő kétharmad részét a régióból szerzik be. A HARO nevéhez kötődik még, hogy ők Németországban az első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parketta márkája.

A minőség pedig természetesen már a gondos válogatásnál, és az alapanyagul használt, válogatott fák felismerésénél kezdődik: csak és kizárólag ép, tökéletes minőségű fa alapanyagot alkalmaznak. A tölgyfának – melyből a parketta felső rétege készül – erősnek, strapabírónak kell lennie. A fenyő anyaga pedig – melyből a fa parketta középrétege készül – sehol sem lehet göcsörtös, éppen ezért a HARO fa parkettáit minden esetben gondos válogatás előzi meg a gyártó részéről.

Így erre nagyon ügyel a HARO, hogy kizárólag teljesen ép, tökéletes minőségű alapanyagot, fát használjon minden egyes parkettaszál kialakításához és különösen nagy hangsúlyt fektetnek a fák gondos válogatása mellett azok fokozott ellenőrzésre is.

Trendek, összhang és stílusok: a mai faparkettákkal milyen választási lehetőségünk nyílik?

Mivel a parkettákat egytől egyig, minden egyes szálat manufaktúra rendszerben, kézzel készítenek, így valamennyi kollekciót tökéletesen összehangolhatunk bármilyen finom bútorvilággal, vagy akár a komplett belső enteriőrrel. A HARO faparkettákkal ráadásul abszolút trendben lehet az otthonunk, hiszen aki ma faparkettát választ, ugyanúgy válogathat stílusok, modern vagy vintázs, rusztikus hajópadló, esetleg klasszikusan elegáns megoldások között. A lakkozott, vagy az olajozott, matt hatású felületekkel egyaránt páratlan, kellemes légkört teremthetünk.

Minden egyes HARO parkettával sugárzó, luxusélményt varázsolhatunk élettereinkbe, válasszuk bármelyiket is – hiszen a HARO faparkettái is számos különböző családban, kollekciókban kerülnek forgalomba, hogy nekünk, vásárlóknak könnyebb legyen a döntés.

A gyönyörűen megmunkált felületekhez persze, hogy azok sokáig szépek és stílusosak maradjanak – elengedhetetlen a megfelelő ápolás – lévén, hogy a parketta valódi, természetes fából készült, s mint minden természetes anyag, igényli ő is a megfelelő ápolást, felülkezelést. Hiszen, ahogyan a bőrünket ápoljuk, a fát, vagy a nemes bőrt, szőrmét is ugyanúgy ápolni, gondozni kell időközönként.

A HARO a trendeket ugyanakkor még a felületkezelés, az ápoló olajozás terén is maradéktanul tartja és követi: legyen az a legdivatosabb fafajták rendkívül erős hatású, sávos szalagparketta formája – mint amilyet a Markant illetve a Sauvage termékcsaládokban láthatunk – illetve a hajópadló forma szintúgy, de a HARO Spa termékekkel akár már a vizes blokkok tereit is lefedhetjük!

Igen, akár még a legújabb, „egységes terek és enteriőrök” trendet is vállalhatjuk, hiszen a HARO Spa termékcsalád négy tagját, mely négyféle fából választható – mint a merbau, a tölgy, a borostyán tölgy vagy az afrikai tölgy – vakár vizes helyiségekbe, pl. fürdőszobába is letehetjük.

A színválaszték is nagyon változatos és sokoldalú, minden igényt kielégítő – az abszolút klasszikus színek mellett, a nagyon világostól a középtónusokon át, egészen a karakteresebb, sötét fafajtákig válogathatunk mind a fa parketták, mind pedig a felületkezelő anyagok között.

Ezeket ugyanis előkezelik egy speciális olajréteggel még a gyártás során, így érkeznek már eleve otthonainkba. Mivel ez az olajos anyag behatol a fa pórusaiba, így ellenállóvá teszi azt az útjába kerülő nedvességgel szemben. Speciális azonban a lerakása, ez mindenképpen szakember segítsége kell, ez az egyik hátulütője a borsos ár mellett – azonban végtelenül szép, és időtlen, örök értékű darab lesz, ha egyszer beruházunk rá, és szakszerűen történik meg a burkolása is.

A strukturált felületek ugyanis egy naturaDur lezárással rendkívül tartósak és természetes hatásúak lesznek, míg azonban védelmüket egy viaszolás is szolgálja. Így parkettánk éveken át védett marad anélkül, hogy nekünk túlzottan sok energiát kellene fektetnünk az ápolásába.

Apropó: ápolás! Milyen lehetőségeink vannak a HARO faparketták ápolására, mit kell tudnunk a HARO gyár által kifejlesztett, speciális védő felületkezelésekről, és az otthoni ápolásról?

A HARO által kifejlesztett speciális SunProtect anyag, mellyel már a gyártás során bekenik a fát – nem engedi, hogy a nap kiszívja, megfakítsa azt.

A HARO naturaDur felületkezelésével pedig minden fa parketta jóval könnyebben kezelhető, kényelmesebb megoldást nyújt, hiszen a sokszínű, természetből vett színek mintájára megalkotott felületkezelő olajok nem csak szépek, de strapabíróvá, könnyen ápolhatóvá teszik a felületet.

Szép – mint egy természetesen olajozott felület – ugyanakkor strapabíró és könnyű ápolást garantál – mint egy viaszolt réteg.

Így tisztán élvezhetjük a HARO faparketták természetes szépségét nap, mint nap, anélkül, hogy túl sok ápolást kívánnának meg az érzékeny, nemes felületek.

Mit nyújt számunkra bővebben a naturaDur, és mit kell nekünk tenni otthonunkban a szépséges HARO faparketták ápolásáért?

Ez az újonnan kifejlesztett lezárás – a naturaDur viaszos hatású, olaj alapú ápoló rétege – megteremti a rég vágyott szimbiózist: egy matt, olajozott fa felületet hoz létre számunkra egy viaszolt parketta ellenálló képességével és könnyed ápolási megoldásával. A naturaDur felületek már a gyárban rákerülnek az általunk megvásárolt parkettákra, s hosszú évekig megtartják selymes, matt megjelenésüket és autentikus, kellemes tapintásukat.Nincs szükség csiszolásra, sem pedig újra olajozásra: mindössze a legegyszerűbb, moppal történő száraz ápolásra, vagy porszívó, illetve parkettakefe segítségét igénylő tisztításra – normál igénybevétel mellett.

Az erős szennyeződésekre már nedves tisztításra is szükség van, egy lapos felmosó segítségével – majd a HARO speciális tisztító – és ápolószerét, a Clean&Green termékcsaládot ajánlja a gyártó számunkra.

A HARO faparketták tisztítására azonban hamarosan még részletesen is kitérünk, kövessék majd figyelemmel szakmai blogunkat!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...