Egy tavaszi délután a kertben

A jó időnek köszönhetően egyre több időt tölthetünk kint a szabadban. Legtöbbünknél a kert már készen áll arra, hogy kerti partiknak, délutáni pihenésnek vagy egy klassz családi összejövetelnek adjon otthont. A világítás, a grillterasz és a kerti bútorok rendben vannak? Nézzük, hogy mi az, ami feltétlenül szükséges.

Takarítás, rendezés

A rendezettség és a tisztaság ugyanolyan fontos a kertben, mint otthonunkban. Hasonlóan a beltéri megoldásokhoz, a kültéri takarításban ma már professzionális berendezések segítik munkánkat. Erről ebben a cikkben is írtunk már. A modern eszközök legnagyobb előnye, hogy nem csak gyorsan, hanem tényleg alaposan, mégis kíméletesen készíthetjük fel a kertet a tavaszra és a közelgő nyárra.

Professzionális takarítás a gyors munkáért

 

Burkolatok a kertben

A burkolat a kertünkben is megjelenik. Hatalmas tárházból választhatunk, először arról kell döntenünk, hogy otthonunkhoz milyen stílusú kert passzol. Sokan azt választják, hogy az egész területet befüvesítik, de akkor is szükség lehet ösvényekre, kisebb járdákra.

Járólap kiválasztásánál természetesen a gyártók által kültérre szánt változatokból kell válogatnunk. Nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, hiszen nyáron akár 30-32 fokot, míg télen akár -10 fokot is ki kell bírnia. A járólap mellett a fuga és a ragasztó kiválasztásánál is figyelembe kell venni, hogy kültérre szánjuk. Szakemberek szerint az alakváltozásra képes változatokra lesz szükség ahhoz, hogy időtálló legyen a végeredmény.

Kövek és fa a kertben

A járólap mellett térkövet is választhatunk, ezeknek színe, mintázata végtelen sokszínű lehet. Az Otti Manufactura által gyártott kövek nem csak ellenállnak az időjárási körülményeknek, hanem kimondottan egyedivé varázsolhatják kertünket akkor is, ha csak egy kis titokzatos ösvényt szeretnénk építeni belőle.

Kövek a természetes hatásért

 

A kövek mellett faburkolatot is választhatunk, amellyel nem csak különlegessé, hanem hihetetlenül természetessé tehetjük kertünket. A fa azonban sokkal nagyobb törődést és karbantartást igényel, így ha amellett döntünk, akkor nagyon fontos a kellő körültekintés és szakértői ápolás. Tehát bátran választhatjuk, mert garantáltan fénypontja lesz a kertnek.

Kő és fa – kiegészítik egymást

 

A burkolat, csak egy, ami nagyban meghatározza a stílust és a hangulatot, a másik sarkalatos kérdés a bútorzat. Hihetetlenül nagy a választék a kerti bútorok piacán. Azonban sajnos sok a negatív tapasztalat a tartósságuk tekintetében. A forma, a szín a stílus mellett a legfontosabb, hogy megvizsgáljuk, hogy a gyártó mit is javasol, hova helyezzük el, milyen élettartamra számíthatunk.

Lenyűgöző bútorok – SpaTrend

 

Az árat olykor befolyásolja az is, hogy mennyire tűri a szerkezet és az ülőfelület a napsugárzást, esetleg a páratartalom és hőmérséklet változását. Ha éppen egy olcsóbb változatot tudunk csak megengedni magunknak, akkor is lehet tartós a szett, azonban időt és energiát kell szánni a védelmére. A drágább változatok közül azonban vannak kimondottan strapabíró, hőmérsékletingadozást és napsütést jól tűrő bútorcsaládok. Ez utóbbiaknál nem kell figyelni arra, hogy árnyékba kerüljenek, lényegében bárhová elhelyezhetjük, és több típus kisebb esőt is jól visel.

A választásnál tehát arról is döntenünk kell, hogy mennyire fontos a dizájn mellett a minőség és természetesen a kényelem.

Hangulat, kényelem és party

A rendezett és jól berendezett kertet természetesen családi vagy baráti összejövetelekkel tehetjük teljessé. Ehhez pedig a hangulatvilágítás és a grillberendezések az alapvető kellékek. Ha igazi ínyencek vagyunk, és tényleg örömet okoz számunkra a sütés-főzés, akkor egy kisebb konyhát is berendezhetünk kertünkbe, ezzel téve varázslatossá a vendégvárást. Ha pedig tudjuk, hogy az összejövetelek gyakran az estébe nyúlnak, akkor a megfelelő kerti világításról se feledkezzünk meg.

Elegancia a kertben is

 

A jó időnek köszönhetően egyre többet lehetünk a szabadban, most tényleg kihasználhatjuk a kert adta örömöket. Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat, tegyük otthonossá, komfortossá és szerethetővé.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...