Masszázsmedence választás – A legfontosabb szempontok 

Mielőtt beleugranánk egy masszázsmedence megvásárlásába, alaposan járjunk körbe minden, ezzel kapcsolatos kérdést. Komoly beruházásról van szó és évtizedekre szóló döntést hozunk, ami akár otthonunk átalakításával is járhat. A kellemetlen meglepetéseket megelőzhetjük, ha tájékozódunk és lehetőség szerint, mindent kipróbálunk.

A cikket szerkesztette: HotSpring

Célunk, hogy egy időben és egy helyen bemutathassuk, hol tart ma a jakuzzi gyártás, mik az iparág újdonságai, és mi az a kínálat, amiből a masszázsmedencék kedvelői választhatnak.

katalógus
HotSpring

Hotspring masszázsmedencék

A jó kereskedő a masszázsmedence vásárlás alfája és omegája

Szakmailag elismert, megbízható kereskedő, aki kizárólag magas minőségű termékeket kínál a megfelelő gyártótól – nélküle az egész vásárlás, szállítás és telepítés nem egyéb az orosz rulettnél. Tehát, aki nem nyeri el maximálisan a bizalmunkat, azt inkább felejtsük el. Ha viszont megtaláltuk, akkor nála ott lesz az a jó felépítésű, minőség alapanyagokból és alkatrészekből készült medence, mely hosszú évekig szolgálhat bennünket. 

Sokat elárul a megbízhatóságról a piacon eltöltött idő, illetve súlyozottan számít a cég hírneve, melyről az interneten fellelhető referenciák adhatnak támpontot. Mivel hosszú távú működést várunk el, fontos tudnunk, hogy a garanciális szolgáltatást ki és hol biztosítja.

Hotspring Flair Jakuzzi

Látogassunk el a bemutatóterembe

Mindenképpen élőben válogassunk a különböző típusok, modellek között. Még jobb, ha fürdőruhával vágunk neki a felfedezésnek és a kiszemelt modellt azon melegében teszteljük. Nézzük át, milyen funkciókat kínál, melyikben tudunk kényelmesen elhelyekedni, mérjük fel a valóságban is a méreteket. Egy komoly forgalmazó nem tiltakozik, inkább felkínálja ezt a lehetőséget. Egészen más megtapasztalni az élményt úgy, hogy valóban érezzük a víz erejét, látjuk a fényeket, halljuk a zenét, kipróbálhatjuk a vezérlést, miközben össze is hasonlíthatjuk a különböző modelleket.

Befúvó rendszer, a masszázsmedence lelke

Masszázsmedencét a hidromasszázs élményéért vásárolunk, ezért az egyik legfontosabb szempont a jól megkomponált befúvórendszer és nem a befúvók száma. Ne higgyünk annak a városi legendának, hogy annál jobb hatást érhetünk el, minél több van ezekből. Az igazság az, hogy minél kevesebb, de jól elhelyezett befúvó található a medencében, annál intenzívebb az egyes izomcsoportok megmozgatása.

Hotspring Beam Jakuzzi

Figyeljünk az ergonómiára!

Ugyancsak lényeges az ülőfelületek kialakítása és az, hogy mennyire kényelmes a ki- és beszállás a medencébe.

Gondoljuk át, egyszerre hány személy használná a medencét. Ennek megfelelően válasszuk ki a méretet és a férőhelyek számát. Alapvető kérdés lehet, hogy legyen-e a masszázsmedencénkben fekvőhely.

Milyen extrákat kaphatunk?

A medence leendő helyétől függően többfajta burkolat- és belső héj szín közül választhatunk. Arra feltétlenül legyünk tekintettel, hogy a masszázsmedence megjelenése tükrözze ízlésünket és illeszkedjen otthonunk belső, illetve külső tereihez, a természetes, kerti környezethez.

A medence világítása nem csupán hangulatfokozó eszköz, legalább olyan fontos része a relaxálásnak, mint a meleg víz. A szín- és fényterápia több, mint vizuális élmény, ez a kikapcsolódást és a stresszoldást is segítő egyik fontos funkció. Ugyancsak ide kapcsolódik a hangtechnika, melyet azért érdemes választanunk, mert a zene is hozzájárulhat a teljes ellazuláshoz.

Jakuzzi kiállítás és vásár

Higiénia és energiafogyasztás

A legjobb minőségű medencékben már korszerű, folyamatosan fejlesztett szűrő- és vízkezelő rendszer gondoskodik a kristálytiszta vízről. A Watkins szabadalommal védett sóbontója az AG+ ezüst ion patron és a 100%-os szűrőrendszer magas szintű higiéniát biztosítanak.

A medence vizének folyamatosan melegen kell tartásához nélkülözhetetlen a jó hőszigetelés. A teljes habszigeteléssel, vagy a FiberCore hőszigeteléssel ellátott masszázsmedencék a legtakarékosabbak, ezek biztosítják a legmegfelelőbb vízhőfokot.

Ár – ne ez legyen a mindent eldöntő tényező

Fontos szempont a masszázsmedence ára, de az összes jellemző együttes mérlegelése alapján döntsük el, hogy valójában melyik terméket választjuk. Ha csupán az ár alapján mondunk igent egy termékre, készüljünk fel a kellemetlen meglepetésekre.

2020. szeptember 04.

Ezekkel a grillreceptekkel igazi mesterszakács leszel!

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk a "grill" szót? Valószínűleg ropogósra sült vastag húsok jelennek meg lelki szemünk előtt – esetleg grillsajtok, vagy ritkábban halak és...

2020. augusztus 14.

Egyterű fehér álomloft egy rendhagyó megoldással

Az egyterű otthonok berendezése nem egyszerű: ha nem figyelünk oda, könnyen zsúfolttá válhat az enteriőr. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az elrendezésre, az arányokra;...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...