Masszázsmedence választás – A legfontosabb szempontok 

Mielőtt beleugranánk egy masszázsmedence megvásárlásába, alaposan járjunk körbe minden, ezzel kapcsolatos kérdést. Komoly beruházásról van szó és évtizedekre szóló döntést hozunk, ami akár otthonunk átalakításával is járhat. A kellemetlen meglepetéseket megelőzhetjük, ha tájékozódunk és lehetőség szerint, mindent kipróbálunk.

A cikket szerkesztette: HotSpring

A kaliforniai HotSpring 1976 óta gyártja a jakuzzikat, és mára az egyik legnevesebbnek számít az amerikai piacon, azon a piacon melyen ez a termék először honosodott meg. A letisztult és hagyományosan elegáns vonalvezetésű HotSpring jakuzzik vagy masszázsmedencék formatervezőinek vezérelve a legnagyobb kényelem, az egészségmegőrzés és luxus. A kényelmes, testet körülölelő masszázshelyek és a praktikusan egyszerű kezelhetőséget, különleges élményt és ellazulást biztosítanak valamennyi modellben. A masszázsbefúvók változatossága, azok precíz elrendezésében, dinamikájának szabályozásában és mozgásában rejlik. Az első pillanatban is szembetűnő a magas szintű anyagminőség, ergonómiai átgondoltság, mely praktikus és egyszerű kezelhetőséggel párosul.

Célunk, hogy egy időben és egy helyen bemutathassuk, hol tart ma a jakuzzi gyártás, mik az iparág újdonságai, és mi az a kínálat, amiből a masszázsmedencék kedvelői választhatnak.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
HotSpring

Hotspring masszázsmedencék

A jó kereskedő a masszázsmedence vásárlás alfája és omegája

Szakmailag elismert, megbízható kereskedő, aki kizárólag magas minőségű termékeket kínál a megfelelő gyártótól – nélküle az egész vásárlás, szállítás és telepítés nem egyéb az orosz rulettnél. Tehát, aki nem nyeri el maximálisan a bizalmunkat, azt inkább felejtsük el. Ha viszont megtaláltuk, akkor nála ott lesz az a jó felépítésű, minőség alapanyagokból és alkatrészekből készült medence, mely hosszú évekig szolgálhat bennünket. 

Sokat elárul a megbízhatóságról a piacon eltöltött idő, illetve súlyozottan számít a cég hírneve, melyről az interneten fellelhető referenciák adhatnak támpontot. Mivel hosszú távú működést várunk el, fontos tudnunk, hogy a garanciális szolgáltatást ki és hol biztosítja.

Hotspring Flair Jakuzzi

Látogassunk el a bemutatóterembe

Mindenképpen élőben válogassunk a különböző típusok, modellek között. Még jobb, ha fürdőruhával vágunk neki a felfedezésnek és a kiszemelt modellt azon melegében teszteljük. Nézzük át, milyen funkciókat kínál, melyikben tudunk kényelmesen elhelyekedni, mérjük fel a valóságban is a méreteket. Egy komoly forgalmazó nem tiltakozik, inkább felkínálja ezt a lehetőséget. Egészen más megtapasztalni az élményt úgy, hogy valóban érezzük a víz erejét, látjuk a fényeket, halljuk a zenét, kipróbálhatjuk a vezérlést, miközben össze is hasonlíthatjuk a különböző modelleket.

Befúvó rendszer, a masszázsmedence lelke

Masszázsmedencét a hidromasszázs élményéért vásárolunk, ezért az egyik legfontosabb szempont a jól megkomponált befúvórendszer és nem a befúvók száma. Ne higgyünk annak a városi legendának, hogy annál jobb hatást érhetünk el, minél több van ezekből. Az igazság az, hogy minél kevesebb, de jól elhelyezett befúvó található a medencében, annál intenzívebb az egyes izomcsoportok megmozgatása.

Hotspring Beam Jakuzzi

Figyeljünk az ergonómiára!

Ugyancsak lényeges az ülőfelületek kialakítása és az, hogy mennyire kényelmes a ki- és beszállás a medencébe.

Gondoljuk át, egyszerre hány személy használná a medencét. Ennek megfelelően válasszuk ki a méretet és a férőhelyek számát. Alapvető kérdés lehet, hogy legyen-e a masszázsmedencénkben fekvőhely.

Milyen extrákat kaphatunk?

A medence leendő helyétől függően többfajta burkolat- és belső héj szín közül választhatunk. Arra feltétlenül legyünk tekintettel, hogy a masszázsmedence megjelenése tükrözze ízlésünket és illeszkedjen otthonunk belső, illetve külső tereihez, a természetes, kerti környezethez.

A medence világítása nem csupán hangulatfokozó eszköz, legalább olyan fontos része a relaxálásnak, mint a meleg víz. A szín- és fényterápia több, mint vizuális élmény, ez a kikapcsolódást és a stresszoldást is segítő egyik fontos funkció. Ugyancsak ide kapcsolódik a hangtechnika, melyet azért érdemes választanunk, mert a zene is hozzájárulhat a teljes ellazuláshoz.

Jakuzzi kiállítás és vásár

Higiénia és energiafogyasztás

A legjobb minőségű medencékben már korszerű, folyamatosan fejlesztett szűrő- és vízkezelő rendszer gondoskodik a kristálytiszta vízről. A Watkins szabadalommal védett sóbontója az AG+ ezüst ion patron és a 100%-os szűrőrendszer magas szintű higiéniát biztosítanak.

A medence vizének folyamatosan melegen kell tartásához nélkülözhetetlen a jó hőszigetelés. A teljes habszigeteléssel, vagy a FiberCore hőszigeteléssel ellátott masszázsmedencék a legtakarékosabbak, ezek biztosítják a legmegfelelőbb vízhőfokot.

Ár – ne ez legyen a mindent eldöntő tényező

Fontos szempont a masszázsmedence ára, de az összes jellemző együttes mérlegelése alapján döntsük el, hogy valójában melyik terméket választjuk. Ha csupán az ár alapján mondunk igent egy termékre, készüljünk fel a kellemetlen meglepetésekre.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...