Divatba hoztuk!

Axmann Katalin már gyakorlott lakberendezőként vetette bele magát a Style&Draw pályázat munkálataiba, melyet sajnos megrendelései miatti időhiányból fakadóan ugyan nem tudott teljesen befejezni, de a látvány és az ötlet így is magáért beszél: Kati egy fiatal divattervező otthonát álmodta bele a 60 nm-es tetőtéri lakásba, és mivel azt vallja, egy lakás a lakóival és természetes környezetével együtt válhat igazi otthonná – így a francia divatelemekkel fűszerezett enteriőr egy igazi kuriózummá vált. 

Katinak is – mint ahogy mindannyiunknak – természetesen van saját stílusa, de mindig a megrendelő igényei, alkata, és személyisége élvez elsőbbséget, hiszen ők fognak élni az általunk megteremtett otthonban – vallja.  Legfőbb célja, hogy az általa tervezett belső terek élhetőek, szerethetőek, és nem utolsó sorban különlegesek legyenek – melyekben majdani lakói jól érezzék magukat, az épület külső-belső harmóniája egyaránt meglegyen.

A tapasztalt lakberendező már régóta foglalkozik enteriőrök tervezésével, berendezésével. Nagyon szeret kézzel rajzolni, de ma már munkáinak jelentős részét számítógépes tervezőprogram segítségével készíti- ahogyan az itt látható lakás tervei is a CAD látványtervező programban születtek.

Amit most láthatunk tőle, az egy egyedülálló, Magyarországon élő, fiatal francia divattervező otthonának belsőépítészeti kialakítása, berendezése, ahol fontos szempont volt a megrendelő részéről a kényelem, lehetőség szerint nagy, egybefüggő terek kialakítása – a funkcionalitás maximális megtartásával.

A lakásba belépve egy tágas előtérbe érkezünk, amely a lakberendező véleménye szerint igen fontos egy luxuslakás berendezésénél, illetve kialakításánál.

Innen az étkezőn keresztül érkezünk jobbra a nappaliba, majd balra a konyhába, illetve a vendég fürdőbe és a lépcsőtérbe, amely a lenti intimebb lakrészhez vezet.

A nappali nem túl tágas, ezért üveg és erős vasszerkezet felhasználásával készült mobil, mozgatható média állvány biztosítja itt a tér növelésének lehetőségét, vagy szükség szerint az elszeparálhatóságot.

A tolóajtós rendszerrel mozgatható üvegfal hátulján egy, a kábeleket elrejtő doboz húzódik meg diszkréten, amely láthatatlanná teszi a „kellemetlen” látványú, ám nagyon is alapvető szerelvényeket.

Majd ahogy haladunk az étkező felé, egy rejtett üvegajtós vitrint találunk – ez helyettesíti a tálaló szekrényt. Ezáltal több szabad hely marad a lakásban, ha nagyobb társasági összejövetel, vendégség lesz a fiatal hölgynél.

A tágas konyha eredeti, lépcső felőli falát Kati részben bontásra ítélte, ezt üvegfallal helyettesítve a szellős, légies, és mégis egybefüggő tér érzetet erősítve.

A konyhában egy praktikus, és trendi konyhaszigetet képzelt el, melynek része a kerek reggeliző pult, ahol egy-két fő még kényelmesen tud étkezni.

A konyhából erkélyajtó vezet a grill teraszra, mely a nappaliból is megközelíthető – a nyári grill partik alkalmával pedig így egy nagy, tágas vendégtérré változtatható a lakás felső szintje!

Érdekességként a lakás pikantériája a fürdőszobák falainak részbeni üvegezése – természetesen ügyelve az intim tevékenységek lehetőségére. Az alsó szinten a lépcsőtér alatt a fürdőszoba részeként egy mozaikkal borított zuhanyozó került itt kialakításra.

Ebből adódóan, a szemközti wellness részleg és a fürdő szintén egy tágasabb, s valamelyest egybefüggő teret alkot.

Fontos részét képezi még a lakásnak a háztartási helyiség, melyben rejtve maradnak a háztartási munkák folyamatának tárgyai és a látványa – valamint itt kapott helyet a fűtésrendszer központja.

A vendégszoba pedig az akár több napos vendégeskedés lehetőségét is magában rejti, valamint az irodai, illetve hivatalos ügyek aktái, dokumentumai is elhelyezhetőek ebben a szobában.

A tágas hálószoba, melynek része a gardrób – szintén fontos szempont ma a luxus világában. Hatalmas, pompás ágy koronázza meg a látványt és a hangulatot, mely mögött a fal függönnyel megegyező kárpitozást kapott – így is fokozva a melegség érzetét.

Szemben a komódok és a TV mögött különleges, fekete-szürke, némi bordó árnyalattal kevert színű kő és üveg mozaikelem díszíti látványosan a falat.

A lakás valamennyi burkolata első osztályú, különleges, időtálló anyagból való. Meghatározó alap mindehhez a színvilágába és anyag érzetét tekintve is meleg parketta, mely egységes, nagy felületen való alkalmazásával szépen összefogja a teret, és a berendezést.

A lakás finom, meleg színei, mély tónusai is a melegség érzetét keltik, ezt ellensúlyozza a sok üveg felület, a modern design bútorok, és a sok, tágas, nagyméretű ablakok, melyek szépen kinyitják a teret.

Mivel Kati képzeletbeli megrendelője a divat világában él, nem kedveli a steril minimalizmust, ezért tudatosan keresték otthonába a szokatlan formákat, érdekes bútorokat – elkerülve a zsúfoltság és a konzervativizmus érzését.

Nyugodtan választhatunk ilyenkor „össze nem illő” tárgyakat, elemet – ezek sikeres együttes alkalmazása kis mértékben szórakoztató látványossággal ajándékozza meg az enteriőr látványát.

Sajnos, a terasz és a világítás most időhiány miatt kimaradt Kati terveiből – de természetesen intelligens otthonban gondolkodna itt, a legfejlettebb műszaki megoldások alkalmazásával…

Szavazzon Axmann Katalinra! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 db Okostelefont.2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...