Divatba hoztuk!

Axmann Katalin már gyakorlott lakberendezőként vetette bele magát a Style&Draw pályázat munkálataiba, melyet sajnos megrendelései miatti időhiányból fakadóan ugyan nem tudott teljesen befejezni, de a látvány és az ötlet így is magáért beszél: Kati egy fiatal divattervező otthonát álmodta bele a 60 nm-es tetőtéri lakásba, és mivel azt vallja, egy lakás a lakóival és természetes környezetével együtt válhat igazi otthonná – így a francia divatelemekkel fűszerezett enteriőr egy igazi kuriózummá vált. 

Katinak is – mint ahogy mindannyiunknak – természetesen van saját stílusa, de mindig a megrendelő igényei, alkata, és személyisége élvez elsőbbséget, hiszen ők fognak élni az általunk megteremtett otthonban – vallja.  Legfőbb célja, hogy az általa tervezett belső terek élhetőek, szerethetőek, és nem utolsó sorban különlegesek legyenek – melyekben majdani lakói jól érezzék magukat, az épület külső-belső harmóniája egyaránt meglegyen.

A tapasztalt lakberendező már régóta foglalkozik enteriőrök tervezésével, berendezésével. Nagyon szeret kézzel rajzolni, de ma már munkáinak jelentős részét számítógépes tervezőprogram segítségével készíti- ahogyan az itt látható lakás tervei is a CAD látványtervező programban születtek.

Amit most láthatunk tőle, az egy egyedülálló, Magyarországon élő, fiatal francia divattervező otthonának belsőépítészeti kialakítása, berendezése, ahol fontos szempont volt a megrendelő részéről a kényelem, lehetőség szerint nagy, egybefüggő terek kialakítása - a funkcionalitás maximális megtartásával.

A lakásba belépve egy tágas előtérbe érkezünk, amely a lakberendező véleménye szerint igen fontos egy luxuslakás berendezésénél, illetve kialakításánál.

Innen az étkezőn keresztül érkezünk jobbra a nappaliba, majd balra a konyhába, illetve a vendég fürdőbe és a lépcsőtérbe, amely a lenti intimebb lakrészhez vezet.

A nappali nem túl tágas, ezért üveg és erős vasszerkezet felhasználásával készült mobil, mozgatható média állvány biztosítja itt a tér növelésének lehetőségét, vagy szükség szerint az elszeparálhatóságot.

A tolóajtós rendszerrel mozgatható üvegfal hátulján egy, a kábeleket elrejtő doboz húzódik meg diszkréten, amely láthatatlanná teszi a „kellemetlen” látványú, ám nagyon is alapvető szerelvényeket.

Majd ahogy haladunk az étkező felé, egy rejtett üvegajtós vitrint találunk - ez helyettesíti a tálaló szekrényt. Ezáltal több szabad hely marad a lakásban, ha nagyobb társasági összejövetel, vendégség lesz a fiatal hölgynél.

A tágas konyha eredeti, lépcső felőli falát Kati részben bontásra ítélte, ezt üvegfallal helyettesítve a szellős, légies, és mégis egybefüggő tér érzetet erősítve.

A konyhában egy praktikus, és trendi konyhaszigetet képzelt el, melynek része a kerek reggeliző pult, ahol egy-két fő még kényelmesen tud étkezni.

A konyhából erkélyajtó vezet a grill teraszra, mely a nappaliból is megközelíthető – a nyári grill partik alkalmával pedig így egy nagy, tágas vendégtérré változtatható a lakás felső szintje!

Érdekességként a lakás pikantériája a fürdőszobák falainak részbeni üvegezése - természetesen ügyelve az intim tevékenységek lehetőségére. Az alsó szinten a lépcsőtér alatt a fürdőszoba részeként egy mozaikkal borított zuhanyozó került itt kialakításra.

Ebből adódóan, a szemközti wellness részleg és a fürdő szintén egy tágasabb, s valamelyest egybefüggő teret alkot.

Fontos részét képezi még a lakásnak a háztartási helyiség, melyben rejtve maradnak a háztartási munkák folyamatának tárgyai és a látványa - valamint itt kapott helyet a fűtésrendszer központja.

A vendégszoba pedig az akár több napos vendégeskedés lehetőségét is magában rejti, valamint az irodai, illetve hivatalos ügyek aktái, dokumentumai is elhelyezhetőek ebben a szobában.

A tágas hálószoba, melynek része a gardrób - szintén fontos szempont ma a luxus világában. Hatalmas, pompás ágy koronázza meg a látványt és a hangulatot, mely mögött a fal függönnyel megegyező kárpitozást kapott - így is fokozva a melegség érzetét.

Szemben a komódok és a TV mögött különleges, fekete-szürke, némi bordó árnyalattal kevert színű kő és üveg mozaikelem díszíti látványosan a falat.

A lakás valamennyi burkolata első osztályú, különleges, időtálló anyagból való. Meghatározó alap mindehhez a színvilágába és anyag érzetét tekintve is meleg parketta, mely egységes, nagy felületen való alkalmazásával szépen összefogja a teret, és a berendezést.

A lakás finom, meleg színei, mély tónusai is a melegség érzetét keltik, ezt ellensúlyozza a sok üveg felület, a modern design bútorok, és a sok, tágas, nagyméretű ablakok, melyek szépen kinyitják a teret.

Mivel Kati képzeletbeli megrendelője a divat világában él, nem kedveli a steril minimalizmust, ezért tudatosan keresték otthonába a szokatlan formákat, érdekes bútorokat - elkerülve a zsúfoltság és a konzervativizmus érzését.

Nyugodtan választhatunk ilyenkor „össze nem illő” tárgyakat, elemet - ezek sikeres együttes alkalmazása kis mértékben szórakoztató látványossággal ajándékozza meg az enteriőr látványát.

Sajnos, a terasz és a világítás most időhiány miatt kimaradt Kati terveiből - de természetesen intelligens otthonban gondolkodna itt, a legfejlettebb műszaki megoldások alkalmazásával…

Szavazzon Axmann Katalinra! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 db Okostelefont.Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 07.

Köszönjük! – MagyarBrands díjas lett az Arezzo Design

Hiszünk a minőségben. Hiszünk abban, hogy az Arezzo Design fürdőszobai termékeivel szebbé, jobbá és kényelmesebbé tehetjük ügyfeleink mindennapjait. 

2019. október 31.

Ősszel is lehet meleg a teraszunk!

Ne gondoljuk, hogy a borongosóabb őszi, kora téli napok egyben a teraszon, kertben töltött idő végét jelentik. Igaz, hogy a hőmérséklet csökken és elfér rajtunk néhány réteg ruha,...

2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....