Divatba hoztuk!

Axmann Katalin már gyakorlott lakberendezőként vetette bele magát a Style&Draw pályázat munkálataiba, melyet sajnos megrendelései miatti időhiányból fakadóan ugyan nem tudott teljesen befejezni, de a látvány és az ötlet így is magáért beszél: Kati egy fiatal divattervező otthonát álmodta bele a 60 nm-es tetőtéri lakásba, és mivel azt vallja, egy lakás a lakóival és természetes környezetével együtt válhat igazi otthonná – így a francia divatelemekkel fűszerezett enteriőr egy igazi kuriózummá vált. 

Katinak is – mint ahogy mindannyiunknak – természetesen van saját stílusa, de mindig a megrendelő igényei, alkata, és személyisége élvez elsőbbséget, hiszen ők fognak élni az általunk megteremtett otthonban – vallja.  Legfőbb célja, hogy az általa tervezett belső terek élhetőek, szerethetőek, és nem utolsó sorban különlegesek legyenek – melyekben majdani lakói jól érezzék magukat, az épület külső-belső harmóniája egyaránt meglegyen.

A tapasztalt lakberendező már régóta foglalkozik enteriőrök tervezésével, berendezésével. Nagyon szeret kézzel rajzolni, de ma már munkáinak jelentős részét számítógépes tervezőprogram segítségével készíti- ahogyan az itt látható lakás tervei is a CAD látványtervező programban születtek.

Amit most láthatunk tőle, az egy egyedülálló, Magyarországon élő, fiatal francia divattervező otthonának belsőépítészeti kialakítása, berendezése, ahol fontos szempont volt a megrendelő részéről a kényelem, lehetőség szerint nagy, egybefüggő terek kialakítása – a funkcionalitás maximális megtartásával.

A lakásba belépve egy tágas előtérbe érkezünk, amely a lakberendező véleménye szerint igen fontos egy luxuslakás berendezésénél, illetve kialakításánál.

Innen az étkezőn keresztül érkezünk jobbra a nappaliba, majd balra a konyhába, illetve a vendég fürdőbe és a lépcsőtérbe, amely a lenti intimebb lakrészhez vezet.

A nappali nem túl tágas, ezért üveg és erős vasszerkezet felhasználásával készült mobil, mozgatható média állvány biztosítja itt a tér növelésének lehetőségét, vagy szükség szerint az elszeparálhatóságot.

A tolóajtós rendszerrel mozgatható üvegfal hátulján egy, a kábeleket elrejtő doboz húzódik meg diszkréten, amely láthatatlanná teszi a „kellemetlen” látványú, ám nagyon is alapvető szerelvényeket.

Majd ahogy haladunk az étkező felé, egy rejtett üvegajtós vitrint találunk – ez helyettesíti a tálaló szekrényt. Ezáltal több szabad hely marad a lakásban, ha nagyobb társasági összejövetel, vendégség lesz a fiatal hölgynél.

A tágas konyha eredeti, lépcső felőli falát Kati részben bontásra ítélte, ezt üvegfallal helyettesítve a szellős, légies, és mégis egybefüggő tér érzetet erősítve.

A konyhában egy praktikus, és trendi konyhaszigetet képzelt el, melynek része a kerek reggeliző pult, ahol egy-két fő még kényelmesen tud étkezni.

A konyhából erkélyajtó vezet a grill teraszra, mely a nappaliból is megközelíthető – a nyári grill partik alkalmával pedig így egy nagy, tágas vendégtérré változtatható a lakás felső szintje!

Érdekességként a lakás pikantériája a fürdőszobák falainak részbeni üvegezése – természetesen ügyelve az intim tevékenységek lehetőségére. Az alsó szinten a lépcsőtér alatt a fürdőszoba részeként egy mozaikkal borított zuhanyozó került itt kialakításra.

Ebből adódóan, a szemközti wellness részleg és a fürdő szintén egy tágasabb, s valamelyest egybefüggő teret alkot.

Fontos részét képezi még a lakásnak a háztartási helyiség, melyben rejtve maradnak a háztartási munkák folyamatának tárgyai és a látványa – valamint itt kapott helyet a fűtésrendszer központja.

A vendégszoba pedig az akár több napos vendégeskedés lehetőségét is magában rejti, valamint az irodai, illetve hivatalos ügyek aktái, dokumentumai is elhelyezhetőek ebben a szobában.

A tágas hálószoba, melynek része a gardrób – szintén fontos szempont ma a luxus világában. Hatalmas, pompás ágy koronázza meg a látványt és a hangulatot, mely mögött a fal függönnyel megegyező kárpitozást kapott – így is fokozva a melegség érzetét.

Szemben a komódok és a TV mögött különleges, fekete-szürke, némi bordó árnyalattal kevert színű kő és üveg mozaikelem díszíti látványosan a falat.

A lakás valamennyi burkolata első osztályú, különleges, időtálló anyagból való. Meghatározó alap mindehhez a színvilágába és anyag érzetét tekintve is meleg parketta, mely egységes, nagy felületen való alkalmazásával szépen összefogja a teret, és a berendezést.

A lakás finom, meleg színei, mély tónusai is a melegség érzetét keltik, ezt ellensúlyozza a sok üveg felület, a modern design bútorok, és a sok, tágas, nagyméretű ablakok, melyek szépen kinyitják a teret.

Mivel Kati képzeletbeli megrendelője a divat világában él, nem kedveli a steril minimalizmust, ezért tudatosan keresték otthonába a szokatlan formákat, érdekes bútorokat – elkerülve a zsúfoltság és a konzervativizmus érzését.

Nyugodtan választhatunk ilyenkor „össze nem illő” tárgyakat, elemet – ezek sikeres együttes alkalmazása kis mértékben szórakoztató látványossággal ajándékozza meg az enteriőr látványát.

Sajnos, a terasz és a világítás most időhiány miatt kimaradt Kati terveiből – de természetesen intelligens otthonban gondolkodna itt, a legfejlettebb műszaki megoldások alkalmazásával…

Szavazzon Axmann Katalinra! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 db Okostelefont.2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...