Családi idill, fiatalos harmóniában

A debreceni Markovics Szandra mérnöktanárként vágott bele a lakberendezési tanulmányaiba, ami azóta is nagy szenvedélye. A Style&Draw Enteriőr tervezési pályázatára egy fiatal család számára tervezte meg a gyönyörű, kortárs szellemiségben megépülő trendi, világos, napfényes, kétszintes családi házat, 160 négyzetméteres alapterületre.

Szandra megbízói itt egy fiatal házaspár, akiknek egy óvodás korú kislányuk van, és szeretik a nagy társaságot, a népes, baráti összejöveteleket.

Ezért a nyitott, szellős, tágas közösségi terek mellett egy kellemes, grillezésre alkalmas teraszt, valamint egy hangulatos, tágas, pihenésre és kikapcsolódásra tökéletes wellness helyiséget is terveztünk a házba.

Mivel gyakran és szívesen főznek, fontos volt a tágas konyha is.

Foglalkozásukból adódóan, otthoni, külön dolgozó szobára nem volt szükségük, így a fennmaradó plusz szobát vendégek fogadására használják, illetve a fiatal hölgy hobbijának, a varrásnak ad teret.

A megrendelők igénye egy fiatalos, letisztult, modern lakás, melyben otthonosan érezhetik magukat. Kedvelik a skandináv stílust, a tisztaságot sugárzó fehérséget, melyhez a barna és a szürke árnyalatokat választottuk fő színeknek, s ezt egészítettük ki a kék kísérőszínnel.

Így a fő irányzat a skandináv stílus lett, s ezt ötvöztük a minimál vonal egyszerűségével. Az álmennyezet derékszöges formái rímelnek az épület körvonalára, amit a síkonkénti különböző textúra váltások még inkább kiemelnek.

A térszervezést nagyban befolyásolta megbízóim vendégszeretete és gyakori társasági élete, ezért a konyha, étkező, nappali – vagyis a közösségi terek - egy légtérbe kerültek.

A bejárati ajtón belépve, az előszobából két tolóajtón keresztül juthatunk be a lakás többi részébe.

Az egyik a nappaliba vezet, a másik a konyhába - melyet azért láttam praktikusnak, mert ha bevásárlásból érnek haza, könnyedén ki tudnak pakolni a konyhában anélkül, hogy végigcipekedjenek a nappalin keresztül. A nappali felőli ajtót pedig a vendég WC könnyebb megközelíthetősége miatt tartottam fontosnak – meséli Szandra a praktikusságra, életszerűségre alapozott elképzeléseit.

A konyha közvetlen kapcsolata a terasszal könnyebbé teszi a szabadtéri grillezést, hisz így a konyhai előkészületek, a felhasználás és az elfogyasztása a szabadban készült ételeknek, egy nagy egységet alkotó térben zajlik.
A vendégvárás fontos helyszíne még a wellness-élmény tér is, mely ugyan a földszinten helyezkedik el, de elszeparáltuk az intim zóna helyiségeitől - így a konyha alatti részen kapott helyet. (Ügyelve ezzel arra, hogy vizes helyiség alatt szintén vizes helyiség legyen.)

Az épület melletti lépcsőn lejuthatunk a kertbe, ahol a gyerekjátékok mellett, pihenésre alkalmas napozó ágyak is helyet kaptak, ha időnként odakint szeretnénk lehűteni magunkat az otthoni szaunázás után…

A bejárati ajtón keresztül az előtérből közvetlenül a wellness térbe juthatunk. Ugyaninnen nyílik egy WC helyiség is, hogy a wellnesst használóknak ne kelljen az egész lakáson átmenni a mosdóba.

A lakás kisebbik része az intim zóna, mely a földszinten helyezkedik el háló- és gyerekszobából, fürdőszobából, gardróbból és háztartási helyiségből áll.

A lakás több helyiségében is egyedi, asztalos által készített egyedi bútorokat gondoltunk ki, többek között ilyen megoldás a hálószobában az ágy és annak háttámlája, mely éjjeli szekrény funkciót kapva folytatódik tovább, s ér össze a fésülködő polccal – de a gyerekszoba kis asztala is egyedi tervezésű.

A vendégszobában található íróasztallal egybeépített polcrendszer is asztalosmunka során született. A közösségi zóna egybenyitott terei az álmennyezet formájával még inkább egységet alkotnak. Ezt az egységet erősíti az azonos padlóburkolat is.

A hidegburkolatok mintája mozgalmasabbá teszi, ezáltal ki is egészíti a stílus egyszerűségét.

 Az álmennyezet kialakításának nemcsak a dekorációs világítás miatt lett szerepe, hanem a háló- és a gyerekszoba függönyözésében is, ahol ez által lehetőség volt mennyezetre szerelt sínes rendszert alkalmazni, ami a lakás karakteréhez jobban illik, mint egy karnis.

A funkciók kialakítása során áthelyeztünk egyes falakat: az eredeti konyhát zárható előszobává alakítottam, melynek falában egy beugró rész segítségével beépített polcrendszert terveztem be, ilyen a Tv fal.

A meglévő kamrából különálló mosdó helyiség lett, ehhez így egy előtétfalat kell építeni. A földszinten a falak áthelyezésén kívül, egy 45 cm magas dobogó megépítésére is szükség volt, hogy kényelmesen be tudjunk lépni a jacuzzi medencébe, így ennyivel a szauna tér belmagassága is csökkent, tartva a dobogó padlósíkját.

Összességében nézve minden átalakítás az itt élők kényelmi funkcióit erősítette, hiszen igyekeztem a meglévő tereket a lehető leginkább hozzáigazítani, hozzátervezni a család életmódjához, az élhető, könnyebb mindennapokhoz igazítva.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. június 27.

Laza nyári otthon – Így csinálják Kaliforniában!

Végre beköszöntött az idei nyár. Hajnaltól estig tartó napsütés, döglesztő meleg, virágillat. A szabadság évszaka. 

2019. június 24.

Nyerteseket hirdettünk! – összefoglaló A Jövő Otthonai pályázat 2019. díjátadójáról

Kihirdettük „A Jövő Otthonai” pályázat nyerteseit. Összesen 43 pályamű érkezett és a szakmai zsűri abból választotta ki a nyerteseket, illetve a külön díjban részesülőket. A...

2019. június 14.

A Jövő Otthonai pályázat díjátadáshoz közeledik

2019. június 21-én 10 órakor kerül megrendezésre „A Jövő Otthonai” pályázat díjátadó eseménye, amelynek a FUGA ad otthont. Összesen 43 pályamű érkezett, amelyek újszerű...