Bondex Vintage – Egyszerűen egyedit!

A vintage stílus pár szezonnal ezelőtt meghódította a ruhatárunkat, a lakberendezésben pedig már évek óta megkerülhetetlen. A Bondex Vintage termékcsaláddal könnyen otthonunkba csempészhetjük a stílus klasszikus jegyeit egy felújított asztalka, komód vagy éppen szék formájában, vagy akár egy teljesen új berendezési tárgyunknak is különleges régies, antik külsőt kölcsönözhetünk.

Honnan ered?

A „vintage” kifejezés a borászatból ered, eredetileg ugyanis bortermelést, évjáratot jelentett, a bor minőségére és korára utalt. Innen vette át a szót a divat és a lakberendezés szaknyelve, ahol hasonló jelentések társulnak hozzá. Eredetileg a ’20-as és ’70-es évek közötti divatirányzatokra vonatkozott, mára azonban kiszélesedett a jelentése.

A lakberendezés tekintetében a vintage, vagy más néven shabby chick legfőbb jellemzője a különböző stílusok keveredése. Modern a klasszikussal, színes a visszafogottal, régi az újjal. E stílus keretén belül mind megfér egymás mellett, sőt, még harmonizálnak is. A régi, használt darabok beépítése a már meglévő bútorok közé – ez adja a stílus alapját. Az eredmény pedig egyszerre lesz újszerű és nosztalgikus.

Mire használhatjuk?

A Bondex Vintage Effect használatával régi, megunt bútorainkat könnyen igazi vintage gyöngyszemmé alakíthatjuk, így nincs szükség új, drága darabokra.  Ha azonban épp nincs a környezetünkben ilyen, akkor akár új bútorból is varázsolhatunk régit! A Bondex Vintage termékek natúr fára is felvihetők, így bátran használhatjuk őket újonnan vásárolt, festetlen natúr bútorokon is.

Ha szereti az egyedi, nem konvencionális megoldásokat, akkor ez a stílus pont Önnek való.

A Bondex Vintage termékcsalád megjelenése óta igazi közönségkedvencé vált.

„Nagyon megszerettem a tesztelés során a terméket, könnyen lehet vele profi eredményt elérni. Egyedi stílusa, harmonikus színvilága, finom, elegáns hangulatot ad minden megfestett darabnak. Bárki, aki kipróbálta, nagyon örült annak, hogy megismerhette a terméket, sokan azóta már vásároltak is belőle, látva és megtapasztalva a kipróbálás során elkészült mintadarabok egyedi szépségét.” – mesélte Katalin, „tesztcsapatunk” tagja.

Bondex Vintage Effect

A Bondex Vintage Effect olyan vízbázisú dekorfesték, mely gyorsan szárad, nincs kellemetlen szaga és még környezetbarát is. Célunk egy könnyen alkalmazható, egyszerűen kezelhető termék kialakítása volt, mellyel előzetes tapasztalat vagy gyakorlás nélkül is bárki elérheti a kívánt hatást. Fehér és szürke színekben alkottuk meg, mivel véleményünk szerint ezek passzolnak leginkább a vintage stílus hangulatához.

Alkalmazása: minden új vagy régi, natúr vagy előkezelt (festett, lakkozott, viaszolt) beltéri fafelületen használható.

Bondex Patina Effect Wax és Metal Effect Wax

A Bondex Patina és Metal Effect Wax-ok kiemelik a tárgyak domborulatait, éleit, elfedik a karcolásokat és a foltokat, valamint méhviasz tartalmuknak köszönhetően táplálják a fa szálait. Száradás után vízlepergető felületet hoznak létre, így nem csak dekorációs, hanem védelmi célt is szolgálnak.


Hogyan használjuk a termékeket?

  1. Lépés: Csiszolás

A csiszolás kihagyhatatlan lépés a felületkezelésből, hiszen a festés csak akkor fog jól megtapadni és sokáig tartani, ha a kezelt felületet megfelelően előkészítjük.

  1. Lépés: Bondex Vintage Effect felvitele

Vigyük fel a festéket a fa erezetével ellentétes irányba.

  1. Lépés: Felesleg eltávolítása

A felesleges festéket ronggyal töröljük vissza, hogy láthatóvá váljon a fa erezete. Ha szeretnénk, a száradást követően egy újabb réteget is felvihetünk, amit szintén töröljünk ronggyal vissza.

  1. Lépés: Csiszolás újra

Ez a lépés kihagyható, de az erőteljesebb vintage hatás érdekében érdemes lecsiszolni kicsit a bútordarab éleit és széleit.

  1. Lépés: Bondex Patina Effect Wax vagy Metal Wax felvitele

Száradás után egy rongy segítségével, kör-körös mozdulatokkal waxoljuk a felületet a nekünk legjobban tetsző színnel, a még metálosabb vagy patinásabb hatás érdekében.

Bondex Vintage termékcsaládunkat már webshopunkból is megrendelheti, csak kattintson a www.bondexfestek.hu oldalra, ahol legújabb Bondex kezdőcsomagunk is elérhető, melyben megtalál mindent, ami a festés elkezdéséhez szükséges!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...