Az extravagáns Ultra Violet lett a 2018-as év Pantone-színe

Idén az év Pantone-színe az extravagáns és kihívó ultraibolya árnyalatú lila. A Pantone vállalat minden éveben felrázza kicsit a design világot, mikor bejelenti az év színét. Most sem volt ez másként. Ebben az évben a feltűnő és domináns Ultra Violet lett a nyerő, nem kis meglepetésre.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Ha visszatekintünk az előző évek győztes árnyalataira, például a tavalyi Greenery (NCS kód: S 2060 – G40Y) nevű, növényi zöld árnyalatra, tisztán látszik a különbség: ebben az évben a természet helyett sokkal inkább a természetfelettire került a hangsúly.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint az éles váltás és a merész választás nem véletlen, sokkal inkább szükségszerű.

„Olyan időket élünk, amikor nagy szükség van a találékonyságra és a képzelőerőre. Ez a fajta kreativitás jelenik meg az Ultra Violet árnyalatban is, ami egy kék alapú lila, és újabb, magasabb szintre helyezi az ember éberségét és alkotói potenciálját. Az ultraibolya előre mutat, megvilágítja az eljövendő időket.”

A 2018-as trendek, legalábbis amit eddig láthattunk belőlük, is igazolják Eiseman állítását. Ezek szerint a design világa nagy változások elé néz idén. A természetes, neutrális színek mellet előléphetnek a merész, ellentmondást nem tűrő árnyalatok.

A lila színt már évezredek óta nagy kultusz övezi. Julius Caesar és Cleopatra a palotáikat és testüket is beborították vele. Az egyik legkiválóbb impresszionista, Claude Monet annyira a rabjává vált, hogy kritikusai „lilamániával” vádolták. A 60-as években tomboló pop art korszak legnagyobb alkotójának, Andy Warholnak is az egyik kedvence volt ez az árnyalat, rengetegszer jelenítette meg műveiben. A lila szín nélkül pedig Prince örök slágere, a Purple Rain sem születhetett volna meg. Azért valljuk be, zölddel mégiscsak furcsán hangzana.

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy az Ultra Violetnek csak a gyerekszobában van helye, de ez így nem igaz. A szín más szobák falain is kitűnően használható, de mindenképp érdemes valamivel párosítani. Barnával, neutrális színekkel például csodásan mutat. Konyhába, a hátsó fal színeként vagy akár a szekrényeken alkalmazva is tökéletes választás. Tavaly a sötétkék abszolút uralta a konyhai tereket, most pedig az Ultra Violeten a sor.

A Trilak Festékstúdiók színkeverő gépein az S 4040 – R60B kód alatt találják meg a 2018-as év színét!

Ha Ön nem szívesen festene, de mégis szeretné ezzel a színnel feldobni otthonát, akkor egy lila fotel vagy kanapé az ideális választás. Biztosan ez a darab lesz a szoba fókuszpontja, hiszen vonzza a tekintetet.


Az Ultra Violet szín kiegészítők esetén is bátor, mégsem tolakodó választás. Egy díszpárnával, egy vázával vagy akár egy misztikumot sugárzó képpel is becsempészheti otthonába ezt a különleges színt. Ha pedig azt szeretné, hogy ez az árnyalat legyen a szoba igazi sztárja, érdemes a helyiség többi részét neutrális színű darabokkal berendezni.

Az Ultra Violet nem csupán azt mutatja meg, mi lesz az év trendszíne és mi fogja meghatározni a design világát. Értékes üzenetet is hordoz. Ahogy Ms. Eiseman mondja, „Mindenképp olyan színt akartunk választani, amely reményt ad, nem nyerheti el mindannyiunk tetszését, de üzenetét mind magunkává tehetjük.„

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...