Az igazán otthonos konyha titka

Ha örömtelibbé tennénk a főzést – vagy csak szimplán esztétikus, egységes megjelenést szeretnénk otthonunkba –, a jól kialakított konyha elengedhetetlen.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Számos ember akad, akinek a konyha szó hallatán valamilyen hideg, szigorúan csak munkavégzésre alkalmas, élettelen tér jelenik meg lelki szemei előtt, pedig a konyha simán lehet az otthon ékköve: barátságos, otthonos helyiség, az egységes enteriőr egyik alapköve.

Ehhez azonban megfelelően kell kiválasztanunk a konyhai felszereléseket, bútorokat és burkolatokat. Persze nem szabad a funkcionalitást feláldozni a szépség oltárán, viszont ha minőségi darabokat választunk, és odafigyelünk a megfelelő megjelenésre, akkor strapabíró és időtálló konyhánk lesz, amit biztosan örömmel használunk majd sok-sok év múlva is.

Az ideális konyha titka a részletekben rejlik

Rendkívül fontos például, hogy milyen csaptelepet választunk. Akadnak, akik beérik valamilyen olcsó, nem túl jó minőségű és nem túl látványos verzióval, aztán gyakran cserélhetik – így végső soron többet költenek, mintha alapból vettek volna egy nívós modellt.

Az IBDesign kiváló csaptelepeivel biztosan nem lőhetünk mellé. Az IBDesign kínálatában négy különböző verziót is találunk a márkától: normált, kihúzható fejeset, illetve két márkás Ravak-modellt is – hattyúnyakú krómot és normál krómot. A 32 éves cseh cég neve már eggyé vált a kifogástalan minőséggel: ha Ravakot választunk, időtlen megjelenésű, hosszú életű terméket kapunk.

A dizájn és a funkció kéz a kézben jár

Természetesen a tökéletes csaptelep még nem elég: megfelelő mosogatóra is szükségünk van, amely mindig esztétikus megjelenést nyújt, és az intenzív használat után is úgy néz ki, mint új korában.

A MARMORIN mosogatók magas kvarctartalmú gránit őrleményből és speciális műgyantából készült. A különleges kombináció eredményeképp a mosogatón nagyon nehezen tapad meg a kosz, a zsír és a vízkő, így nem kell értékes időt pazarolnunk a takarításukra. 

Tíz különféle szín, rengeteg elképesztő forma és számos kivitel (egy medencés kör és szögletes, két medencés, egy medencés egy csepptállal) vár ránk a kínálatban, és persze mindegyikhez találunk színben hozzáillő csaptelepet is. 

Ráadásul ha pakkban vásároljuk meg ezeket a mosogatókat és csaptelepeket, jóval kedvezőbb áron szerezhetjük be őket, mint külön-külön. További infókért nézzünk körül ide kattintva az IBDesign oldalán.

Egységes enteriőr az egész otthonban

Általában a konyhai padlók valamilyen hidegburkolatból készülnek – és ezek gyakran elütnek az otthon többi, gyakran fával burkolt helyiségeitől. De mit szólnánk ahhoz, ha a konyhában is kellemesen meleg burkolat lenne a talpunk alatt, amelyik pazarul illik a többi szobában található padlókhoz is, így futtatva végig az egységes otthondizájnt?

Persze ehhez adekvát padlóra van szükség, hiszen a főzés során keletkező páratartalom és a fröccsenéssel járó apróbb konyhai balesetek könnyen tönkretehetik a burkolatot, ha rosszul választunk.

Az IBDesign EGGER és a HARO egyes laminált padlói akár 72 órán át nedvességálló burkolatok, a LICO és a DESIGNFLOORINGLVT-VINYLés SPC padlók pedig folyamatos vízállóságot biztosítanak a konyhában.

És mivel hihetetlen szín és mintakínálat fogad minket az IBDesignnál (fa-, kő- vagy akár betonhatású burkolatokat is találunk), így bármilyen lakberendezési stílust kedvelünk, találunk odaillő burkolatot. 

Kattintsunk ide, és fedezzük fel az IBDesign konyhai kínálatát!

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...