Az élményteli, gyors és könnyű főzés titka – környezetbarát módon

A főzés sokaknak szükséges, időigényes nyűg – pedig lehet örömteli élmény is. Mi lenne, ha gyorsan, zökkenőmentesen készíthetnénk el kedvenc ételeinket a lehető legjobb minőségben, különösebb főzési ismeretek nélkül? Mindezt energiatakarékos és környezetbarát módon?

Szerencsére ez már az okoskonyhák korában könnyen megoldható: csak megfelelő főzőlapra van szükségünk. Érdemes kipróbálnunk az indukciós főzőlapokat; használatukkal a bonyolultabb fogásokat is pillanatok alatt, pofonegyszerűen készíthetjük el, akkor is, ha még soha nem kísérleteztünk velük. Arról nem beszélve, hogy a számláinkon is spórolhatunk.

De mi az az indukciós főzőlap? Miben hatékonyabb a hagyományos verzióknál?

Az indukciós főzőlap használatakor a hőképzés nem a lapon, a lap alján vagy a lap belsejében zajlik, hanem közvetlenül az edényt melegíti fel, hőátadási lépcső nélkül, így minimalizálva az energia-veszteséget. 

A hagyományos főzőlapok körülbelül az energia 30-40 százalékát hasznosítják a főzés során, míg egy indukciós lappal akár 80 százalékos energia-felhasználást is elérhetünk – vagyis több mint kétszeres hatékonysággal főzhetünk. Ezért az indukciós lapok sokkal gazdaságosabb, energiatakarékosabb megoldást nyújtanak, mint a hagyományos verziók.

Ez a kiemelt hatékonyság nemcsak energetikai, de gasztronómiai és kényelmi szempontból is előnyös, mivel villámgyorssá válik a főzés. Például ha tésztát készítenénk, csupán 5-6 perc alatt felforralhatjuk a szükséges mennyiségű vizet. 

Milyen indukciós főzőlapot érdemes választani?

A Whirlpool indukciós üvegkerámia főzőlapok a mutatós design mellett kiemelt hatékonysággal bírnak, de ennél sokkal többet tudnak: használatuk közben úgy érezzük majd, mintha egy profi séf segítené minden mozdulatunkat a konyhában. 

Intelligens konyhai megoldásról van szó, vagyis okoskonyha-eszközről: a Whirlpool főzőlapokhoz applikáció is tartozik, amelyet elérhetünk okostelefonunkról, tabletünkről, és körülbelül 100 receptet találunk benne, amelyeket kimondottan az ilyen típusú főzőlapokhoz alkottak meg.

De nincs szükségünk a telefonunkra a főzéshez. A 27 nyelven (köztük magyarul is) kommunikáló, szöveges kijelző mutatja, hogy pontosan mit is kell csinálnunk, ha el akarunk készíteni egy adott ételt, a 6. érzékfunkció segítségével pedig a lap érzékeli az edény hőmérsékletét, és a kiválasztott programnak megfelelően állítja be azt, garantálva a tökéletesen elkészített fogásokat. 

Nem fogunk odaégetni semmit, minden pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell. 

Legyen szó moka-típusú (vagyis “kotyogós) kávékról, grillezésről vagy épp párolásról, a Whirlpool indukciós üvegkerámia főzőlapok többsége a laikusokból is konyhafőnököt varázsol, így biztosak lehetünk benne, hogy családtagjaink, vendégeink alig győzik majd dicsérni fogásainkat.

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem használhatunk manuális beállításokat: ha megvannak a jól bevált módszereink, egyszerűen beállíthatjuk a lapot kedvünk szerint.

A lapok beszerelése is egyszerű, mivel rendkívül vékonyak, így akár 12 milliméteres vastagságú munkalapokba is beépíthetjük őket.

Az OtthoNNeked és a Whirlpool videójában Bognár András sales & product tréner mutat be egy különleges, 10 zónával felszerelt Whirlpool indukciós főzőlapot – érdemes megnézni, hogy megismerjük főzés közben a forradalmi technológiát:

Ide kattintva még többet megtudhatunk a Whirlpool főzőlapjairól.

Ide kattintva pedig kiváló recepteket találunk.

2022. szeptember 02.

Így vihetsz vintázs romantikát otthonodba!

Urbánus, kopottas, mégis régiesen elegáns otthon – vagy vidéki báj? A francia lakberendezés rajongói imádni fogják a legújabb trendet, amely megidézi a provence-i régió hamisítatlan...

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2022. április 13.

Kihagyhatatlan program a lakberendezés szerelmeseinek: járd be az IBDesign lenyűgöző bemutatótermét!

Fantasztikus kínálat, rengeteg inspiráció, mindenre kiterjedő szaktanácsadás és felejthetetlen élmények várnak ránk – és akár virtuálisan betekinthetünk a padlók és...