Amikor elalszik a természet: spóroljon és váltson LED-re!

Ahogy véget ér az indián nyár, napról napra csökken a hőmérséklet, később kel és hamarabb nyugszik a nap, ezért egyre többször, és egyre hosszabb ideig van szükségünk lámpákra.  De milyenre, és milyen fényforrásra?

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Amikor a természet álomba szenderül

Szeptember végétől mintha hosszú téli álomra hajtaná a fejét a minket körülölelő világ. Persze, hagy nekünk időt arra, hogy felkészüljünk, nem hirtelen alszik el: minden nap csak egy kicsit többet lop el a fényből, és csak egy picit lesz hűvösebb is, hogy aztán szinte észrevétlenül szokjunk hozzá, hogy sötétben indulunk és sötétben érkezünk. Ilyenkor egyre többet és egyre tovább használjuk a mesterséges fényeket, a lámpáinkat. Ez extra költségeket ró ránk, különösen akkor, ha nem LED fényforrást használunk. De hogyan lehet csökkenteni a kiadásainkat? Mire figyeljünk oda? 

Energiahatékonyság: LED lámpa

A legfontosabb – takarékoskodási – tanács az, hogy ha új lámpát vásárolunk (akár egy íróasztali lámpát a gyermekünknek az iskolához, vagy egy állólámpát, esetleg éppen építkezünk, felújítunk), igyekezzünk LED lámpát választani. Elvégeztünk egy kalkulációt egy korábbi cikkünkben, itt olvashat róla:

Felvetődik azonban a kérdés, hogy házilag cserélhető (csavaros, bajonettzáras, tűlábas stb. foglalatú) LED lámpát válasszunk, vagy beépített LED-eset? Íme néhány megfontolandó szempont.

EGLO OLMERO

A foglalatok

Amikor lámpát választunk, nem feltétlen az a legfontosabb, hogy milyen a foglalata, ezért gyakori, hogy nem is figyelünk oda erre. Ez persze egyáltalán nem gond, hiszen manapság már minden foglalathoz tudunk beleillő LED fényforrást találni (ha eredetileg nem az volt benne). 

Léteznek „hagyományos” foglalatok, a csavaros E27 és E14, a bajonettzáras GU10, GU5,3, a tűlábas G4 és G9. Az ilyen foglalattal ellátott lámpáknak az az előnye, hogy bármikor, bárki, otthon is mindenféle szaktudás nélkül ki tudja benne cserélni a régi hagyományos izzót LED fényforrásra, ráadásul ezek a LED fényforrások már egyáltalán nem drágák.  További előnyük az is, hogy azt is el tudjuk dönteni, hogy milyen fényerejű és színhőmérsékletű fényforrásra cseréljük a régit. A melegfehér fény (maximum 3300 Kelvin) nyugtat, lágy, ezért inkább nappaliba és hálószobába ajánljuk, míg a hidegebb fehér fény élesebb fényt ad, segíti a koncentrációt, ezért konyhába, dolgozószobába jó választás (pl. 4000 Kelvin). Léteznek már szabályozható színhőmérsékletű és/vagy színváltós LED fényforrások is.

Van azonban, amit még érdemes tudni, mielőtt LED-re cseréljük a hagyományos izzóinkat: csak a lámpán feltüntetett maximális Watt értékig válasszuk ki az új fényforrásunkat. 

Javasoljuk, hogy amikor fényforrást cserélünk, nézzük meg az új fényforrás méretét, hogy biztosan belefér-e a búrába, főleg, ha a régi szűkösen fért el.

EGLO SARSINA-C

A beépített LED-ek

Vásárolhatunk olyan lámpát is, mely beépített LED fényforrással kapható. Különösen vonzó ezekben a lámpákban az, homogén a fényelosztásuk, ezért szebben világítanak, ami mennyezeti lámpáknál tűnik fel igazán. 

Élettartamuk általában 25 000 óra, ami napi 5-6 órás használat mellett 10-12 év. Fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy utána biztosan elromlik a lámpa, hanem azt, hogy addig bizonyosan nem.  Mi az EGLO-nál annyira hiszünk ezeknek a lámpáknak a tökéletességében, hogy 5 év jótállást biztosítunk rá: ha 5 éven belül elromlik a LED vagy a driver, akkor javítjuk vagy cseréljük a lámpát. De akkor sincsen baj, ha a lámpa a jótállási időn túl romlik el, mert a legtöbb LED panel utánrendelhető, csekély összegért, és egy elektromossághoz értő szakember ki tudja cserélni. 

Itt az idő arra, hogy LED-re váltson. Kattintson, és nézze meg folyamatosan változó, fejlődő kínálatunkat:

www.egloshop.hu

EGLO – az én lámpám az én stílusom!

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...