A tökéletes zuhanykabin ismérvei

A zuhanyzás élménye nagy mértékben múlik a zuhanykabinon. A tökéletes szanitert sokszor nem is olyan egyszerű kiválasztani, mint gondolnánk. Ilyenkor több fontos szempont is felmerülhet bennünk: a méret, a forma, a zuhanytálca vagy zuhanyfolyóka kialakítása, a zuhanyajtó betétlemezeinek anyaga, stb. Ezek mellett azonban van még két fő szempont, amit ha figyelmen kívül hagyunk, nem biztos, hogy szeretni fogjuk a zuhanyzót: mégpedig a zuhanykabin szerkezete és a zuhanyajtók kiképzése.

A zuhanyzó szerkezetének típusai

A zuhanykabinokat szerkezetük szempontjából három csoportba soroljuk:

●keretes zuhanyzók

●félig keretes zuhanyzók

●keret nélküli zuhanyzók

Ez a három típus mind más és más kategóriát képvisel funkció, design és ár tekintetében, valamint eltérő előnyökkel rendelkezik. A keretes zuhanyzók hibátlan vízzárást biztosítanak és rendkívül masszív konstrukciót képviselnek, ugyanis ebben az esetben az üveg betétlemezeket alumínium keretbe foglalják, mely erősen körbefogja a betétlemezeket. A Supernova termékcsalád pont ilyen.

Tipp: A tökéletes vízzárást garantáló keretes megoldás mellé válasszon tolóajtót, amely gondoskodik róla, hogy az ajtó nyitása és zárása közben se folyjon le a víz a fürdőszoba padlójára!

A félig keretes típusra jó példa a Blix, a Pivot és a Chrome zuhanyzó. Ezek a könnyített konstrukciók nem rendelkeznek belső függőleges profilokkal, illetve a Chrome esetében nincsenek vízszintes profilok. Mindez letisztult, légiesebb megjelenést nyújt az egyébként strapabíró és hosszútávon is helytálló szanitereknek. Tökéletes választás kisebb fürdőszobákba is, ahol fontos a légies tér kialakítása.

A keret nélküli konstrukcióra remek példa a SmartLine és a Brilliant zuhany termékcsalád. Nem csak megbízhatóak, hanem szépek, esztétikusak is egyben, ezért rendkívül közkedvelt szaniterek. A keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, amelyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok, ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek. A biztonságról a zsanérok és pántok is gondoskodnak, amelyek rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kifogástalanul bírják a gyakori használatot.

Zuhanyajtó típusok

Mindenképp érdemes elgondolkodni a zuhanyajtó típusán is, hiszen rengeteg lehetséges megoldás létezik. Egyesek a tolóajtót kedvelik, míg mások a kifelé vagy befelé nyitható modelleket részesítik előnyben. Átfogóan a következő zuhanyajtó konstrukciók közül választhatunk:

●tolóajtó

●befelé nyíló

●kifelé nyíló

●befelé és kifelé nyíló ajtó

A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, ezáltal elkerülve, hogy a fürdőszoba padlója vizes legyen, a csendes és megbízható működéséért pedig az AntiBlock rendszer felel. Az AntiBlock egy RAVAK által szabadalmaztatott mechanizmus, amely meggátolja, hogy a tolóajtók akadozzanak működés közben és csendes és hibamentes ajtóműködést garantálnak. Az AntiBlock műszaki megoldásra a Supernova termékcsaládnál ráadásul 10 év garancia is jár.

A befelé nyíló zuhanyajtók egyik közkedvelt megoldása a kétrészes befelé nyíló ajtó, melyre többek között a Supernova termékcsaládban találhatunk példát. Ez a típus alacsony beépítési szélesség esetén is nagy belépési méretet biztosít. Az ajtók befelé nyílása megakadályozza, hogy a víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon kívülre kerüljön.

A kifelé nyíló ajtók esetében hagyományos ajtónyitási rendszerről beszélünk, melynek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nem igényel karbantartást, a zsanér jó minőségű műanyagból (Supernova) vagy rozsdamentes acélból, szatén, fehér vagy króm kivitelben (Pivot) készül.

A kifelé és befelé is nyíló zuhanyajtó megoldásra remek példát kínál a Chrome zuhanykabin termékcsalád. A klasszikus design nagy belépőnyílással rendelkezik, ráadásul használat után a zuhanykabin anélkül is kiszellőztethető, hogy a víz a fürdőszoba padlójára csepegne.

RAVAK fürdőszoba tervező - Tervezzen okosan!

Mielőtt döntésre jut, gondolja át, hogy milyen szerkezetű zuhanykabin illik a fürdőszobájába és az Ön stílusához, de vegye figyelembe a fürdőszobája alaprajzát is! Kalkuláljon azzal is, hogy van-e elegendő hely a kifelé nyíló ajtónak, és gondolja át, hogy kényelmes lehet-e egy befelé nyitható verzió vagy inkább a tolóajtós megoldást részesíti előnyben. Ha úgy érzi, erőre kapott az Önben rejlő lakberendezői kreativitás, vágjon bele a tervezésbe kényelmes, egyszerű, mégis látványos módon: töltse le az ingyenes fürdőszoba tervezőnket! Válogasson számos zuhanykabin közül, a saját fürdőszobája egyedi alaprajzára szabottan! Kalandra fel!

További tippekért és inspirációért kövessen minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon!

Tekintse meg a fürdőszobák gyártásával, fejlesztésével több mint 20 éve foglalkozó RAVAK idei termékkatalógusát.

Fürdőszoba témakörben további hasznos információkat talál Blog oldalunkon, illetve szakértői anyagunk-ban.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 14.

5 alapszabály, hogy a lehető legjobban tudja kihasználni a nagy fürdőszobáját

Általában az szokott a probléma lenni, hogy túl kicsi a fürdőszoba. Ha azonban Önnél nem ez a kiindulópont, és Ön azon szerencsések közé tartozik, akik tágas és fényes...

2019. szeptember 08.

Matt fürdőszoba különlegessége

A fürdőszobáról általában a csillogás jut eszébe az embernek – gondoljunk csak a tévéreklámokra, amikor az elégedett háziasszony büszkén mutatja, milyen fantasztikusan csillog minden...

2019. szeptember 06.

Pici a fürdőszoba? Tegyünk így, hogy tágasabbnak tűnjön!

A hazai lakások egyik sarkalatos pontja a túl kicsiny fürdőszoba. Míg a korábbi évtizedekben nem is volt ezzel semmi gond, hiszen a fürdőszobára úgymond, afféle kiszolgáló...