A szürke 50 árnyalata – a falakon is izgalmas lehet…

Nagy divatjukat élik mostanság a szürke különböző, ezer arcukat mutató árnyalatai – és nem csak a pár éve oly népszerűvé vált Szürke ötven árnyalata trilógia miatt! Hanem leginkább azért, mert ezzel a semleges, finom színnel egyszerre tudunk visszafogott, mégis impozáns, attraktív szetteket, vagy éppen tereket teremteni.

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Stílusok jönnek és mennek, sokszor az élénk színeket, kreatív mintájú burkolatokat – melyekért még néhány évvel ezelőtt annyira oda voltunk – ma már szégyelljük, és legszívesebben lecserélnénk őket valami semlegesebbre.

Ha Ön is így van ezzel, miközben ugyanakkor attól is tart, hogy ha olyan semleges színekkel veszi körül magát, mint a bézsek vagy a szürkék különböző árnyalatai, akkor unalmassá, esetleg monotonná válik az összhatás?

Nos, ettől egy cseppet sem kell tartania! Ha megnézi az alábbi kis összeállításunkat – melyet ráadásul a teljesség igénye nélkül válogattunk össze, kiragadva pár kedvencet a legmaibb trendek és kortárs irányzatok közül – akkor már semmi kétsége sem lesz afelől, hogy igazán izgalmas, páratlanul egyedi környezetet lehet teremteni akkor is, ha mindössze egyetlen színben gondolkodunk, és majd ehhez válogatunk később különböző kiegészítőket, melyekkel még inkább kiemelhetjük, feldobhatjuk az összhatást.

Az ARGENTA csempegyártó újdonságaiból hétről hétre mutatunk be különbözőbbnél különbözőbb kollekciókat, melyeket akár színekre lebontva, akár stílusonként kiemelve igazán sokoldalú és kifejező termékcsaládokat láthatunk.

Ezúttal most azt nézzük meg, szürke csempéből, szürke padlólapból is mennyire sokoldalú és sokszínű a választék, illetve mi a titok, hogyan tervezzünk, hogy a szürke ilyen izgalmas, és semmi esetre sem unalmas legyen!

Világos színek kontra sötét színek

Az egyes árnyalatok kontrasztba állítása mindig is nagyon esztétikus hatást mutatott, most pedig újra reneszánszát éli! A szürke szín akár padlóburkolat, akár falburkolatként nagyon jól mutat sötétebb, vagy világosabb árnyalatokkal kombinálva. Ha sötétebb szürke lapokat választunk, jól illenek hozzá a világos bútorok, a hófehér szaniterek – míg világos, halvány szürke esetén akár élénk színekkel frissé, vagy fekete kiegészítőkkel karakteressé tehetjük a látványt…Mintás cementlapok a szürke millió árnyalatában

A szürkét, mint padlóburkolataink vagy felburkolóink színét a cementlap hatású burkolatokon is szép számmal megtalálhatjuk, melyeken az egy tónusú, karakteres, kontrasztos minták izgalmasan váltakoznak. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a díszes, mintás dekorokat, de a túl harsány megoldásoktól azonban óvakodnának. Jól mutat egyszínű, nagy méretű szürke lapokkal kombinálva. Érdemes olyan árnyalatot választani, amely a cementlap jellegű dekorok egyik-másik árnyalatán is visszaköszön. A kontrasztokkal és a sötétebb-világosabb árnyalatok különböző variációival itt is remekül tudunk játszadozni – mint képünkön az Argenta Falcon családjával is ezt tette éppen a tervező…

Cementlap hatású dekorhoz a nagyobb csempe gyártók ma már komplett kollekciókat is kínálnak, ahol a kisebb és nagyobb lapok, a csempe illetve a padlólapok szépen váltakoznak egymással. Mintából is ezer és ezerféle váltakozik az egyre szélesebb palettán, és ha az erős kontrasztok helyett inkább a visszafogott harmóniát keresnénk az egymással hasonló tónusokban, árnyalatokban – akkor erre is számtalan kiváló lehetőségünk nyílik – mint például a Tanum Mission kollekció az Argenta gyűjteményéből.A természet textúrái – ezúttal szürkében…

Az egyik legnagyobb trend manapság a természet utánzása, a gyönyörű fa erezete és a különböző kövek mintázata, egyedi textúrái. Ezeket a természethű, színes, barnás natúr árnyalatokon túl most akár a letisztult, egységes szürke árnyalataiból is kiválaszthatjuk, mellyel olyan felettébb izgalmas összhatást hozhatunk létre, mintha lakásunk egy művészi fekete-fehér fotót elevenítene meg…Természetes kőhatás, matt textúrák, nagy méretek: a betonhatás csempével is elérhető!

Aki az egyszerű, de nagyszerű kortárs trendeket részesíti előnyben, vagy olyan terekre, olyan környezetre vágyik, amely kiváló háttérként szolgálhat például egy-egy különlegesebb design bútornak vagy tervező által egyedileg készített lakberendezési elemnek otthonában vagy szalonjában – annak tökéletes megoldás a beton hatású, matt, kissé érdes, izgalmas felületű kövek látványa a burkolatokon. Ma a betonhatás, az egynemű szürke homogén felületek nagyon népszerűek – és szerencsére ez a jelleg ma már egy jó csempével, padlóburkolattal is könnyedén megvalósítható. Mint például az Argenta Tundra modellel, melyet akár városi, loft hangulathoz is bátran ajánlunk…Modern anyagok korhű látványa melegséggel tölti be a teret!

Mi van akkor, ha a modern tereket szeretnénk egy kicsit meghittebb, otthonosabb, melegebb köntösbe öltöztetni – ám ezt mégsem színekkel, hanem inkább formákkal és anyagokkal oldanánk meg? Nem mindenki kedveli a meleg bézseket, a barnás földszíneket – ám attól, hogy egy enteriőr hűvös és visszafogott árnyalatokban pompázik, még nem biztos, hogy hidegnek-ridegnek kell lennie! Ha a hűvös, visszafogott szürkéket klasszikus részletekkel, finom ornamentikával, vagy a szép márvány erezetével és fényes padlóval hozzuk össze, máris meleg, otthonos, elegáns lesz az enteriőr.Merész és feltűnő – a káprázatos fémes effektek is kiválóan passzolnak a szürke tónusaival!

Végezetül, persze nem utolsó sorban egy olyan irányról is szeretnénk említést tenni, amelyet inkább a merészebb, bevállalósabb lakberendezők illetve lakásfelújítók, építkezők fognak követni bizonyára, ám ez a trend egyre inkább begyűrűzik már hazánkba is. Ez pedig nem más, mint a feltűnő, fémes hatású burkolatok, burkolólapok trendje – hála az elképesztő ütemben fejlődő technológiai újításoknak. Szürkékkel, fehérekkel, feketékkel egy-egy falon, falsíkon is gyönyörűen mutat, ám ha valaki kevésbé bevállalós, akkor választhat mindössze egy kis dekorcsíkot, léniát is a fémes ragyogásból, mely éppen úgy ragyogóvá teszi, kiemeli otthonát a szürkeségből. Fémszínű, krómozott fürdőszobai kiegészítőkkel, csaptelepekkel álomszép, ragyogó harmóniát teremthetünk, a túlzás legkisebb jele nélkül…

Megtetszett a szürke 50, és még annál is több árnyalata? Szívesen kísérletezne Ön is a különböző kontrasztpárosokkal és az egyedi textúrákkal burkolatain? A VS Fürdőszoba kínálatában a mesés Argenta kollekciókat, és még legalább 200 neves gyártó termékeit is megtalálja!

www.vsfurdoszoba.hu

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...