Perfekcionizmus – a tökéletes otthon

A perfekcionizmus a lakberendezésben azt jelenti, hogy a tér szolgálja az embert. A harmóniát az egyszerű formákkal, a renddel és a rendszerezettség alkalmazásával teremtjük meg. Ez könnyűnek hangzik, de csak addig, amíg bele nem vágunk……

Ez a stílus legjobban talán a minimalizmussal van rokonságban, viszont a perfekcionizmus technikai innovációkban biztos, hogy többet tud. Intelligens ház, okosotthon. Ez a két jól beazonosítható tényező, melyben különböznek, bár a kettő közötti éles határt minden egyébben szinte lehetetlen meghúzni.

Miben nyilvánulhat meg egy otthon perfekcionizmusa?

A minőség iránti elkötelezettség a bútorok, kiegészítők vagy gépészeti elemek kapcsán egyaránt megjelenik. A bútorokat szellősen helyezzük el, hagyjunk tágas, üres területeket. Teremtsünk egyensúlyt és harmóniát. A legapróbb tárgyaknak is összhangban kell lenniük a berendezés többi elemével.

A bútorzat egyszerű, kifogástalan minőségű. A szigorú geometria kötelező – minden szögletes, néha kerek vagy ellipszis – nincsenek felesleges görbületek, túlzó ívek, a szimmetria pedig kötelező. Mindez igen kiegyensúlyozott látványt nyújt.

A felhasznált anyagok: fa, fém, üveg, kő és némi beton. Az anyagok minta nélküliek.

Színek

A színpaletta rendkívül korlátozott. Fekete, fehér, szürke, jégkék és az anyagok natúr színei. Egy kevés csillogás megengedett.

A tökéletes konyha

A konyhának kiemelt szerepe van egy perfekcionista stílusban berendezett otthonban. Fontos, hogy ez a stílus megköveteli magának az önfegyelmet. A polcokra kirakható díszek, apróságok, bögrék nem illenek bele a képbe, hiszen itt rend a lelke mindennek. A tökélyre fejlesztett tárolórendszerek, ahol a legkisebb dugóhúzónak is előre meghatározott helye van, mindent elrejtenek szem elől. Mindig minden pontosan ugyanott található, hisz a fiókrendszerek mérnöki pontossággal tervezettek. A konyhabútor maga a konyha, olyan, mintha egyetlen tömbből faragták volna, minden részlete egymáshoz illeszkedik.

A konyhákban gyakran látható konyhasziget. Ez tartalmazza a főzőlapot, a sütőt és a mosogatót, fölötte természetesen elszívó berendezés. Ez a sziget étkezőasztalként is funkcionál. Még az olyan eszközök is, mint a kávégép, a mikró vagy a fritőz is beépített. Természetes tartozék a főzőlap mellé épített grill-lap, a sütő alá elhelyezett edénymelegítő vagy a pároló, vagy egy beépített integrált vezérlőfelület.

A világítás szerepe

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás mellett, mely egy ilyen otthonban magától értetődően tökéletes. Egyes fényforrások a bútorokban, álmennyezetben rejtőznek, a szem előtt lévők pedig neves tervezők munkái.

A természetes fény legalább ilyen fontos. Ennek hiánya ugyanis elrontja a leggondosabban berendezett enteriőr látványát is, hiszen a bőséges, természetes fény nélkülözhetetlen a szegényes színvilághoz. A hatalmas ablakokon beömlő fény légiessé, hangsúlyossá és melegebbé teszi a sokak számára ridegnek tűnő tereket.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...