Perfekcionizmus – a tökéletes otthon

A perfekcionizmus a lakberendezésben azt jelenti, hogy a tér szolgálja az embert. A harmóniát az egyszerű formákkal, a renddel és a rendszerezettség alkalmazásával teremtjük meg. Ez könnyűnek hangzik, de csak addig, amíg bele nem vágunk……

Ez a stílus legjobban talán a minimalizmussal van rokonságban, viszont a perfekcionizmus technikai innovációkban biztos, hogy többet tud. Intelligens ház, okosotthon. Ez a két jól beazonosítható tényező, melyben különböznek, bár a kettő közötti éles határt minden egyébben szinte lehetetlen meghúzni.

Miben nyilvánulhat meg egy otthon perfekcionizmusa?

A minőség iránti elkötelezettség a bútorok, kiegészítők vagy gépészeti elemek kapcsán egyaránt megjelenik. A bútorokat szellősen helyezzük el, hagyjunk tágas, üres területeket. Teremtsünk egyensúlyt és harmóniát. A legapróbb tárgyaknak is összhangban kell lenniük a berendezés többi elemével.

A bútorzat egyszerű, kifogástalan minőségű. A szigorú geometria kötelező – minden szögletes, néha kerek vagy ellipszis - nincsenek felesleges görbületek, túlzó ívek, a szimmetria pedig kötelező. Mindez igen kiegyensúlyozott látványt nyújt.

A felhasznált anyagok: fa, fém, üveg, kő és némi beton. Az anyagok minta nélküliek.

Színek

A színpaletta rendkívül korlátozott. Fekete, fehér, szürke, jégkék és az anyagok natúr színei. Egy kevés csillogás megengedett.

A tökéletes konyha

A konyhának kiemelt szerepe van egy perfekcionista stílusban berendezett otthonban. Fontos, hogy ez a stílus megköveteli magának az önfegyelmet. A polcokra kirakható díszek, apróságok, bögrék nem illenek bele a képbe, hiszen itt rend a lelke mindennek. A tökélyre fejlesztett tárolórendszerek, ahol a legkisebb dugóhúzónak is előre meghatározott helye van, mindent elrejtenek szem elől. Mindig minden pontosan ugyanott található, hisz a fiókrendszerek mérnöki pontossággal tervezettek. A konyhabútor maga a konyha, olyan, mintha egyetlen tömbből faragták volna, minden részlete egymáshoz illeszkedik.

A konyhákban gyakran látható konyhasziget. Ez tartalmazza a főzőlapot, a sütőt és a mosogatót, fölötte természetesen elszívó berendezés. Ez a sziget étkezőasztalként is funkcionál. Még az olyan eszközök is, mint a kávégép, a mikró vagy a fritőz is beépített. Természetes tartozék a főzőlap mellé épített grill-lap, a sütő alá elhelyezett edénymelegítő vagy a pároló, vagy egy beépített integrált vezérlőfelület.

A világítás szerepe

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás mellett, mely egy ilyen otthonban magától értetődően tökéletes. Egyes fényforrások a bútorokban, álmennyezetben rejtőznek, a szem előtt lévők pedig neves tervezők munkái.

A természetes fény legalább ilyen fontos. Ennek hiánya ugyanis elrontja a leggondosabban berendezett enteriőr látványát is, hiszen a bőséges, természetes fény nélkülözhetetlen a szegényes színvilághoz. A hatalmas ablakokon beömlő fény légiessé, hangsúlyossá és melegebbé teszi a sokak számára ridegnek tűnő tereket.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2020. január 07.

Rázzuk fel az évet trendi színekkel

Mindenki számolja a napokat az év végi ünnepekig. Reménykedünk a közösen eltöltött időben és a finom falatokban. A trendkedvelő lakástulajdonosok és az enteriőrökért felelős...

2019. december 20.

Innovatív, többfunkciós tér 36 négyzetméteren

Jól átgondolt tervezéssel, innovatív, praktikus megoldásokkal rendezte be a mindössze 36 négyzetméteres kicsiny lakóteret a Michael K. Chen Architecture csapata a New yorki kislakás...

2019. december 19.

„Élvezem a házam!” – Style & Draw enteriőr tervező pályázat

4. alkalommal kerül kiírásra a Style & Draw enteriőr tervezési pályázat, amelynek keretein belül egy kisszékelyi otthon belső terét kell megálmodniuk a jelentkezőknek. Fókuszban az...