Perfekcionizmus – a tökéletes otthon

A perfekcionizmus a lakberendezésben azt jelenti, hogy a tér szolgálja az embert. A harmóniát az egyszerű formákkal, a renddel és a rendszerezettség alkalmazásával teremtjük meg. Ez könnyűnek hangzik, de csak addig, amíg bele nem vágunk……

Ez a stílus legjobban talán a minimalizmussal van rokonságban, viszont a perfekcionizmus technikai innovációkban biztos, hogy többet tud. Intelligens ház, okosotthon. Ez a két jól beazonosítható tényező, melyben különböznek, bár a kettő közötti éles határt minden egyébben szinte lehetetlen meghúzni.

Miben nyilvánulhat meg egy otthon perfekcionizmusa?

A minőség iránti elkötelezettség a bútorok, kiegészítők vagy gépészeti elemek kapcsán egyaránt megjelenik. A bútorokat szellősen helyezzük el, hagyjunk tágas, üres területeket. Teremtsünk egyensúlyt és harmóniát. A legapróbb tárgyaknak is összhangban kell lenniük a berendezés többi elemével.

A bútorzat egyszerű, kifogástalan minőségű. A szigorú geometria kötelező – minden szögletes, néha kerek vagy ellipszis – nincsenek felesleges görbületek, túlzó ívek, a szimmetria pedig kötelező. Mindez igen kiegyensúlyozott látványt nyújt.

A felhasznált anyagok: fa, fém, üveg, kő és némi beton. Az anyagok minta nélküliek.

Színek

A színpaletta rendkívül korlátozott. Fekete, fehér, szürke, jégkék és az anyagok natúr színei. Egy kevés csillogás megengedett.

A tökéletes konyha

A konyhának kiemelt szerepe van egy perfekcionista stílusban berendezett otthonban. Fontos, hogy ez a stílus megköveteli magának az önfegyelmet. A polcokra kirakható díszek, apróságok, bögrék nem illenek bele a képbe, hiszen itt rend a lelke mindennek. A tökélyre fejlesztett tárolórendszerek, ahol a legkisebb dugóhúzónak is előre meghatározott helye van, mindent elrejtenek szem elől. Mindig minden pontosan ugyanott található, hisz a fiókrendszerek mérnöki pontossággal tervezettek. A konyhabútor maga a konyha, olyan, mintha egyetlen tömbből faragták volna, minden részlete egymáshoz illeszkedik.

A konyhákban gyakran látható konyhasziget. Ez tartalmazza a főzőlapot, a sütőt és a mosogatót, fölötte természetesen elszívó berendezés. Ez a sziget étkezőasztalként is funkcionál. Még az olyan eszközök is, mint a kávégép, a mikró vagy a fritőz is beépített. Természetes tartozék a főzőlap mellé épített grill-lap, a sütő alá elhelyezett edénymelegítő vagy a pároló, vagy egy beépített integrált vezérlőfelület.

A világítás szerepe

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás mellett, mely egy ilyen otthonban magától értetődően tökéletes. Egyes fényforrások a bútorokban, álmennyezetben rejtőznek, a szem előtt lévők pedig neves tervezők munkái.

A természetes fény legalább ilyen fontos. Ennek hiánya ugyanis elrontja a leggondosabban berendezett enteriőr látványát is, hiszen a bőséges, természetes fény nélkülözhetetlen a szegényes színvilághoz. A hatalmas ablakokon beömlő fény légiessé, hangsúlyossá és melegebbé teszi a sokak számára ridegnek tűnő tereket.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...