A lakás igazi hangulata: a világítás

Számomra a lakások berendezésében, a világítás tervezés igen meghatározó szerepet kap. Hiszen, ha az adott térben nincsenek megfelelő számú és jól elhelyezett lámpatestek, akkor nem is érvényesül mindaz, amit szeretnék megmutatni. Arról nem is beszélve, hogy otthonunk megfelelő használatához kellő fényre is szükségünk van.

EGLO Textil lámpák

Mindennapi rutinunkhoz, kedvteléseinkhez, vendégváráshoz a jól elhelyezett lámpatestek elengedhetetlenek. Ehhez hosszú tervezésre, közös munkára van szükség lakberendező és megbízó között. Hosszas beszélgetések, lámpatestek válogatása során alakul ki a végleges kép. Mindennek a kiindulás alapja, a végleges bútorozási terv. Ennek ismeretében kezdjük kijelölni a lámpatestek helyét, majd a bőséges kínálatból kiválasztani a leginkább odaillőt, sok mindent figyelembe véve.

Míg régebben a mennyezeten elhelyezett általános világítással, néhány asztali lámpával, jó esetben álló lámpával, falikarokkal kiegészítve be is fejeződött a tér megvilágítása, addig napjainkban már több mindenre oda figyelünk. Elsődleges szempont a funkciók kellő megvilágítása: a konyhapult, étkezőasztal, mosdók, dolgozóasztal direkt fényei. Fontos látnunk azt, amit csinálunk. Ugyanilyen fontos a fotelban vagy ágyban olvasás lehetőségét is végig gondolnunk. A helyiségek, illetve bútorok közti szabad, biztonságos mozgáshoz elegendőek szoktak lenni az általános világítási megoldások, de egyre inkább alkalmazunk már a padozat közelében, lépcsőfokoknál elhelyezett lámpatesteket. A közlekedőknek, lépcsőknek is kiemelt szerepet szánunk, főképp, ha egy térben található a lakótérrel, nem egy elkülönített része a háznak. Mozgásérzékelős vagy fényérzékelős kapcsolókkal működtetve.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a hangulatot befolyásoló, indirekt fények. Itt nem a direkt megvilágítás a fő szempont, hanem épp az ellenkezője. Nem minden esetben szeretnénk látni a fényforrást, hanem csak a takarásból előkandikáló hatására van szükségünk. Legismertebb formája a LED szalag. Ezt sok esetben bútorba, lábazatba, lépcsőfokba, álmennyezetekbe, tükrök mögé és még számos helyen tudjuk elrejteni. Azonban már itt is érdemes végiggondolni, hogy valóban mennyit szeretnénk alkalmazni ezek közül, nehogy túlzásba essünk. A skála igen széles, a romantikus hangulattól, a kellemes félhomályon át, a teljes ragyogásig tart. Mindemellett ne felejtsük el, hogy kültéri világítással a belső tereket is megnövelhetjük. A gyönyörűen megvilágított terasz, erkély, udvaron lévő növényzet vagy a medence látványa mind-mind hozzájárul a lakóterünk élvezetéhez.  Amint sikerült ezeket végig gondolnunk, a kivitelezés és beköltözés után tényleg élvezhetjük a kialakult hangulatokat.

Construma 2017 cikksorozatunkban az építkezésre készülő családok megismerkedhetnek az építkezés/felújítás legfontosabb tudnivalóival, hogy az így megszerzett tudásnak köszönhetően megfontolt döntéseket tudjanak hozni.

A cikksorozattal egy időben kiemelt, piacvezető márkákat képviselő partnereinkkel és vezető lakberendezőkkel készítettünk egy kiadványt (ide kattintva igényelheti előzetesen), mely közérthető formában gyűjti össze és rendszerezi azt a hatalmas információtömeget, amire szüksége lehet az építkezés/felújítás során!

Kattintson ide és igényelje Ön is a kiadványt előzetesen, melyet a Construmán személyesen és ingyenesen átvehet Tőlünk!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2020. január 22.

Ingatlanértékesítés okosan: a home staging

Az egyre erősödő ingatlanpiaci vásárlási kedv nemcsak a négyzetméterárakat növelte meg jelentősen, hanem a piaci versenyhelyzetet is kiélezte. Részint a kínálat sokrétűsége,...

2020. január 07.

Rázzuk fel az évet trendi színekkel

Mindenki számolja a napokat az év végi ünnepekig. Reménykedünk a közösen eltöltött időben és a finom falatokban. A trendkedvelő lakástulajdonosok és az enteriőrökért felelős...

2019. december 20.

Innovatív, többfunkciós tér 36 négyzetméteren

Jól átgondolt tervezéssel, innovatív, praktikus megoldásokkal rendezte be a mindössze 36 négyzetméteres kicsiny lakóteret a Michael K. Chen Architecture csapata a New yorki kislakás...