A fa ablak újjászületése

Új házunk tervezésekor elsődleges szempont, hogy  térkialakítással, berendezéssel, anyagokkal olyan hangulatot teremtsünk, amiben igazán otthon érezzük magunkat. A tökéletes harmóniához csempésszünk be minél többet a természetből!Kedvencünk a fa

A fa mint lakberendezési anyag reneszánszát éli. Régen találkoztunk a fa bútorok ennyire egyértelmű megjelenésével a széles vásárlóközönséget kiszolgáló áruházaktól kezdve a high-end gyártókig. Igen, a fa a maga otthonosságot és kellemes érzést sugárzó hangulatával újra meghódította a lakásokat!  A teljes összhangra törekedve a kiválasztott fa nem csak a padlónak, bútoroknak szolgál alapanyagául, de a legújabb fejlesztések eredményeként az ablakoknak is.


2016 az ablakgyártásban ismét óriási változást hozott. Megszületett az innovatív osztrák ablakgyártó, az Internorm új fa/alumínium ablakcsaládja, a HF410 sorozat. Ennek a lényege, hogy az akár passzívházakba is tökéletesen elfogadott hőtechnikával rendelkező fa ablakok légiesebb kivitelben készülnek. A keretek keskenyebbek és szögletesebb kialakításúak, míg az új gyártási technológiának köszönhetően maguk az ablakok nagyobb méretűek lehetnek. Ezzel a designnal a fa ablakok is tökéletesen illenek akár minimalista stílusú épületekbe is.


Ráadásul már nem csak a fenyő mint ablakgyártási alapanyag áll rendelkezésre, hanem a markánsabb megjelenésű tölgyből, illetve az északi design szerelmesei fehér kőrisből is rendelhetik ablakaikat. Mindezt kiváló ár – érték arányban.


De nem csak a választható fafajták köre, hanem a színek is többféle stílust tesznek lehetővé! A szürkére festett tölgy mellett a vintage hangulatú ablakkal a loftokba is megtalálja az oda illőt!


Az igazán igényes fa ablakok hossztoldás- és csomómentesek, ily módon az esztétikai igényeket messzemenően kielégítik. Ilyenkor csak egy könnyű lazúrfestékkel kezelik a fát. Mindenképpen figyeljünk a fa minőségére az ablakgyártó kiválasztásánál, ha a fa természetes erezetét szeretnénk látni ablakainkon!


Működő design a 21. században

Ha a design kerül szóba: ma már nem túlzó elvárás, hogy az ablakokon, ajtókon ne látszódjanak a vasalatok, pántok. Több gyártónál a rejtett vasalat már az alapfelszereltséghez tartozik. Ennek a stílusos megjelenésen túl műszaki jelentősége is van, mert így a vasalatokat nem teszi tönkre a fában lévő csersav. A 21. század ún. fa ablakai a tartósság és komfort jegyében már külső alumíniumborítással készülnek. Ugye Önnek sincs ideje kétévente újrafesteni az ablakait, mert lepattogzott a festék? Ráadásul a külső alumíniumborítással megnő az ablakok kombinálhatósága: gondolt már arra, hogy belül pl. a fürdőszobába jobb lenne egy műanyag ablak, míg a nappaliban ragaszkodna a fához? Mivel az alu borítás miatt az ablakok a külső homlokzaton teljesen egyformák, minden további nélkül megoldható ez az  elképzelés.

Még egy tipp: ugyan a fa, mint alapanyag önmagában is jó hőszigetelő, az ún. fa-szigetelőhab-alumínium hármasa nyújtja a hő- és hangszigetelésben a legjobb értékeket. Érdemes rákérdezni, van-e szigetelőhab az alumíniumborítás alatt!

Még több tippet szeretne? Látogasson el Európa második legnagyobb nyílászáró bemutatótermébe, a budaörsi központi Internorm bemutatóterembe! Ingyenes tanácsadással várjuk az Ön által megadott időpontban!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...