A konyha ékszere: a bámutalos mosogató

A konyha minden otthon központi eleme. Fiatal pároknál a buli és nagy beszélgetések helyszíne, később szülinapi torták és fontos családi események emlékőre. Az élet sava-borsa, a ház lelke. Ezért nemcsak a burkolatok, a konyhabútor és a munkalap, hanem a mosogató és a csaptelep kiválasztása is körültekintést igényel. Vintage, farmház, loft vagy eklektikus lakás? Valahol csak ránk vár az igazi!

Kludi csaptelepekkel elegáns a végeredmény

Praktikus szempontok

A konyha esztétikájának megtartásához elengedhetetlen a stílusában is harmonizáló mosogatótál, vagy -medence kiválasztása. Ugyanakkor a szépség nem minden! Figyelembe kell vennünk, hogy hány állandó lakója van a háztartásnak, használunk-e majd mosogatógépet kiegészítésként, gyakran főzünk-e, vegán életmódot követünk-e. El kell döntenünk, szeretnénk-e zöldségmosót, csepegtetőtálcát. Ezen kérdések megválaszolásával egyre közelebb kerülhetünk az megfelelő darab megtalálásához. Lépésenként szűkíthetjük a kört egymedencés, két medencés és csepegtetős mosogatókra.

Széles anyagválaszték, avagy személyre szabott álmok

Klasszikus, ugyanakkor jól bevált választás a rozsdamentes mosogatótál. Ezek előnye, hogy már viszonylag olcsón hozzáférhetőek, valamint hő-, étel-, folt- és savállóak. Ellenállóak a baktériumokkal szemben és könnyen takaríthatóak. Kétfős változattól akár többgenerációs nagycsalád ellátásáig alkalmas méretválasztékban kaphatóak. Hátrányuk viszont, hogy a vízcseppek könnyen meglátszanak rajtuk, emiatt használat után célszerű puha kendővel szárazra törölni őket. A hagyományos formavilágú darabok bármelyik konyhába illenek, míg szögletes változataik az indusztriális vagy üzemi jellegű konyhák ékei.

A rozsdamentes acél és az ívelten elegáns csaptelep harmóniája az elegancia érzetét kelti.- Kludi

A gránit mosogató trendi és esztétikus választás. A természetes anyagok és puha színharmóniák kedvelőinek különösen kedves, hiszen széles színválasztékban hozzáférhető. Ezáltal a konyhánk színeihez leginkább illeszkedő változat mellett is dönthetünk. Felülete erős és tartós. A vízcseppeket taszítja, emiatt a vízkőfoltok előfordulási valószínűsége alacsony. Hőálló, ugyanakkor az agresszív tisztítószerek felületi változást idézhetnek elő.Tisztításához speciális folyadékot ajánlott beszerezni, mely ápolja a gránit felső rétegeit.

A rusztikus hangulatú konyhákba ideális választás a kerámia mosogatótál, melynek fényes fehér felülete időtálló dizájnjával ível át korokon és stílusokon. Könnyen és egyszerűen tisztán tartható, bírja a hőt és sokféle színben kapható. Ugyanakkor nem kiemelten karcálló, így ezt választáskor érdemes figyelembe venni. 

Klasszikus formavilágú kerámia mosogató és időtálló elegancia – Marmorin


Angolszász területek konyháinak divatos eleme az akril mosogató, mely kőőrleményből és műgyantából készül. Csodálatos felületeket érhetünk el, ha emellett döntünk, mert azonos anyagú pult választásakor látható illesztés nélkül is telepíthető. Így akár csepegtetővel együtt is az exkluzivitás érzetét adja. Fontos tudnunk azonban, hogy nagy hővel szemben nem ellenálló és hajlamos karcosodásra, így már a legapróbb esztétikai hibák észlelésekor célszerű szakembert hívni. Gondos törődés mellett hosszú ideig konyhánk éke marad.


Gránitőrleményből készült letisztult vonalvezetésű mosogatóval prémium életérzést kölcsönözhetünk konyhánknak.- Marmorin 

Hab a tortán: a csaptelepek

Ha már kialakult a konyha dizájnja és megvan a tökéletes mosogató, feltehetjük az i-re a pontot egy jól megválasztott csapteleppel. Vegyük figyelembe a konyhabútor elrendezését és formavilágát, a mosogató anyagát és persze a főzési szokásainkat is! Beépített kihúzható zuhanyfejes, fix és forgatható darabok között találhatjuk meg az igazit. A konyha kialakításának egészére igaz, hogy amennyire lehet, ne hozzunk kompromisszumot. A konyha minden család életének szerves része. Akár otthon főzünk, akár házon kívül étkezünk, mindennap időt töltünk el ott. Így meg kell felelnie szokásainknak és elvárásainknak, látnunk kell benne a szépet és önmagunkat. Csak így érdemes!

 

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...