5 + 1 érv a még mindig népszerű laminált padló mellett

Építkezés, lakásfelújítás előtt mindig felmerül a kérdés, hogy milyen padlót válasszunk? Valódi faparkettát, esetleg vinyl-t, vagy az oly népszerű laminált padlót? Ez utóbbi bemutatásával most ebben a döntési folyamatban próbálunk segíteni. Nézzük meg néhány pontban, hogy miért előnyös és miért is lett oly népszerű ma ez az egyszerű, mégis nagyszerű burkolási technika!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

1. Rendkívül változatos színek, felületek, meleg, otthonos látvány

Első érv az újgenerációs laminált padlók mellett a szépségük és rendkívül változatos felületeik. Ma már akár egy laminált padlóval is különböző stílusokat jeleníthetünk meg, akár a loft, a minimál, a klasszikus vagy éppen a vintage stílus áll közel a személyiségünkhöz, biztosan megleljük a kínálatból a színben, árnyalatban, texturáltságban a környezetbe passzoló típust.

Sőt ma már a különböző természetes kövek felületeit is egész élethűen vissza tudjuk idézni egy szép laminált padlóval, és aki a homogén egyszínű felületeket, a fekete, szürke vagy a hófehér fényes padlót keresi, az is megtalálhatja a laminált padló gyárak kínálatai között, amit keres.2. Magasabb komfortérzet

Megfelelően aláburkolva és különböző alátéteket felhasználva nem csak a hangszigetelés, de a lépészaj is nagymértékben kiküszöbölhető. Ezzel otthonunk lényegesen komfortosabbá válik, hiszen nem kell lábujjhegyen járkálnunk a laminált padlón, ha nem szeretnénk családtagjainkat vagy szomszédjainkat zavarni.

3. Könnyű karbantartás, higiénikus, környezetbarát megoldás

Akár egy alaposan kicsavart nedves ruhával is könnyen tisztántartható, lévén, hogy antisztatikus felületének köszönhetően nem vonzza a port, ezért allergiások számára is bátran merjük ajánlani!

Aki kifejezetten egészségtudatos választást keres, annak jó hír, hogy a laminált padlóknak jóval kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint például egyes, valódi fa parkettákhoz használt lakkoknak. Ráadásul szinte nem is kell vegyszer a tisztításához, így ebből a szempontból is környezetbarát megoldásról beszélhetünk.4. Hosszú élettartamú, tartós burkolat

A laminált padló alsóbb rétegei tartalmaznak csak fát, azt is préselve, a felső rétege viszont műanyag, és ezen van még a dekor réteg, ezért ez sohasem fog összeszáradni, megrepedezni az idő múlásával, mint a fa burkolatok, a valódi parketták. Magas kopásállósággal bír, így ha hosszú távon gondolkodunk, akkor is ideális választás a laminált padló, mert minőségét hosszú időn át megőrzi, különösebb karbantartás nélkül. Napfény, erős UV sugárzás hatására sem kell tartanuk az elszíneződéstől vagy fakulástól.

5. Egyszerű és gyors telepítés

A mai laminált padlók burkolása már szinte gyerekjáték, hiszen klikkes rendszerüknek, speciális kialakításuknak köszönhetően különösebb előkészítés nélkül egyszerűen lerakhatóak. Akár a már meglévő, korábbi melegburkolat felületére is letehetjük, lévén, hogy a beépítési magasságuk kicsi, általában nem több mint 10 milliméter.

Mivel a lerakást követően nincs semmilyen felületkezelés, akár azonnal használatba vehetjük. A komolyabb, jobb nevű gyártóknak – mint például az EGGER és a HARO laminált padlók gyártója – kiemelten könnyű, lerakást, telepítést segítő moduljaik, rendszereik vannak, melyekkel még az eddiginél is gyorsabb, egyszerűbb módon tudunk burkolni. Ezeket az IBD Magyarország Kft munkatársai bemutatják és elmagyarázzák Önnek, így aztán valóban minden adott a gyors és hatékony, akár saját kezű burkoláshoz!5+1. A bónusz: padlófűtéssel is használható!

Melegburkolatot általában nem szoktak ajánlani, ha valaki padlófűtést tervez, ám a laminált padló ez alól ritka kivétel. Szerencsére ma már ebből is készülnek olyan típusok, melyeket kifejezetten ajánlanak az egyre népszerűbb padlófűtés fölé – ám ebben az értékesítők készségesen segítenek majd a szaküzletekben, és természetesen ajánlanak majd a laminált padlónk alá olyan alátét fóliákat és egyéb, rétegelési megoldásokat, melyekkel bátran használhatjuk a laminált padlót padlófűtéses házunkban is.

Tekintse meg az EGGER laminált padló katalógusát ITT!

Olvassa el cikkünk MÁSODIK RÉSZÉT is!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...