Sötét padlók a kontraszt jegyében

Mesés ébenfa, fekete fenyő, patinás vagy pácolt hatású sötét tölgyek különböző, hideg-meleg árnyalatai várnak a természetkedvelőkre, ahogyan az antracitszürke beton és kő mintázatai ejtik majd rabul a modern terek szerelmeseit… Azonban a laminált padlók világában még mindig újdonságként hat a homogén, fényes csokoládé, ahogyan az igazán merész és exkluzív lakkhatású fekete árnyalata is…

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Amikor új vagy éppen megújulás előtt álló otthonunkat, irodánkat, vagy bármilyen más beltéri környezetünket tervezzük kialakítani, a méret és az elrendezés lényeges szempontjai után a soron következő máris a szín, az árnyalat lesz.

Hiszen, ha már megvan a tájolás, adottak a méretek, kitaláltuk a szobák, a helyiségek elrendezését – akkor jön a következő kérdés: milyen színek, árnyalatok domináljanak majd az egyes helyiségekben?

Sokan úgy vélik, minél kisebb az adott helyiség, annál előnyösebbek lesznek majd a világos, fényes árnyalatok – melyekről köztudott, hogy optikailag tágítják a teret.

Nos, ez valóban így is van, de mi van akkor, ha a mi tereink éppenséggel akkorák, hogy nem szorulnak rá sem az optikai tágításra, sem pedig arra, hogy behódoljunk a világos, fényes minimálnak, amivel már az őrületbe kergetnek bennünket… Manapság szinte minden második cikkben, lakberendezési magazinban erről olvashatunk…

És ha mi pont, hogy ennek az ellenkezőjét szeretnénk: szűkíteni, kellemesen kuckóssá, otthonossá varázsolni a tágas, egylégterű enteriőrt?

A sötét árnyalatokkal is tudunk ugyanis gyönyörű, modern tereket tervezni, és még csak azt sem mondanánk, hogy minden esetben zsugorítja, kisebbnek láttatja a teret, a helyiséget.

Egy gyönyörű, sötét padló mellé nagyon szépek a kontrasztos, hófehér bútorok, melyek szintén tágabbnak láttatják a teret oly módon, hogy a padló ugyan talán némileg keskenyebbnek, viszont a falak és a tér felső harmada lényegesen összeszedettebbnek, kevésbé zsúfoltnak tűnik majd.

Pláne akkor, ha az általunk választott bútorok függesztve kerülnek a térbe, nem állnak súlyos, nehéz lábakon, a polcok pedig zárt elrendezésűek, melyeknek köszönhetően rendezett, egységes szobaképet kapunk.

Ugyanakkor nagyon sok múlik a szín mellett a mintán, az egyes deszkák hosszán, és a lerakás irányán is!

Ezekről már írtunk ugyan korábban is, de talán itt is érdemes feleleveníteni ezeket az igazán hasznos tudnivalókat.

Ha izgalmas látványt, érdekes texturáltságot szeretnénk látni a padlón, akkor a HARO Design Arteo Walnut – vagy a hozzá hasonló különleges típusú laminált padlókat ajánljuk figyelmébe, melyekkel változatos, mutatós tereket alkothatunk akkor is, ha a bútorunk egyszerűbb, homogénebb – vagyis maga a berendezés nem annyira látványos.

Kisebb, finomabb textúrát, ezáltal homogénebb tereket kapunk egy ilyen már természetesebb fára hajazó, mutatós választással, mint amilyen a HARO gyár Plank XL 4VM French Smoked Oak Textured elnevezésű terméke, melynek különlegességét a mind a négy oldalon történő fózolás, illetve a nagy, XL-es méret (1800 x 248 mm) adja meg leginkább. Egy ilyen terméknél szépen kijön majd a különböző tér-arány játék, mellyel akár hosszában, akár keresztben, akár sréen burkolva az egyes lapokat egészen más összhatásokat érhetünk el.

Azoknak, akik szeretik a természetes, pácolt fa hatású felületeket, és a bútorok illetve a lakás egyéb burkolatai, anyagai szempontjából mind a középtónusú, mind a sötétebb árnyalatokhoz keresnek egy komplexen hozzá illő családot, akkor érdemes az EGGER számos, rendkívül trendi és változatos kollekció között is szétnézni. Külön ajánljuk figyelmébe ezt a gyönyörű fekete fenyű árnyalatot és textúrát, mellyel egyértelműen meleg, otthonos, természetközeli összhatás érhető el a terekben.

Hosszútávra, 20 éves időtartamra ajánlja a gyártó ezeket a kellemes, korrekt árban kapható termékeket, melyeknek tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, annyi féle színben, árnyalatban kaphatóak. Ha kicsivel homogénebb, sötét fa árnyalatot keresünk, akkor, íme, az EGGER Lumber Jack névre hallgató, szépséges modellje, melynek külön előnye a természetes hatása mellett a homogén, jól illeszthető, egyszerűbb textúra – mely egyedi, különlegesebb bútorainkat is szépen kiemeli egyszerű, finom hátteret adva számukra.

És mi van akkor, ha tiszta feketét szeretnénk, alkalmazkodva a fekete-fehér összképhez, vagy egy modernebb szobabelsőhöz – miközben mégis szeretnénk a természetes, fa textúrákat is látni, megjeleníteni?

Erre az esetre is legalább három választ és megoldást tudunk mondani kapásból, mint a Plank XL 4V Oak Black textured szépséget a HARO Disano Classic sorozatából, de aki a különleges textúrák híve, annak egy igazi gyöngyszem lehet a most rendkívül trendi, textil illetve papír hatású Papyrus Onyx Textil Design Single-Colour terméke, szintén a HARO-tól.

Annak, aki nem ragaszkodik a mély feketéhez, hanem inkább a sötét burkolatok közül a szürke árnyalatokat keresi, annak is számos ajánlatunk van. Legyen az homogén, kő – illetve fa hatású felület, a szürke padló nem csak nagyon divatos, hanem rendkívül hálás is, hiszen a hűvös színek, a mély vörös, a tűzpiros és a hófehérek, és az ezüst, krómozott felületek, dekorációk éppen olyan jól társíthatóak hozzá, mint egy szép meleg napsárga, vagy élénk fenyőzöld kanapé. Egyedi, látványos bútorainknak is tehát kiváló háttere lehet, miközben szinte bármilyen stílusban, térben megállja a helyét – és attól függően, hogy milyen irányban, milyen hosszúságban szeretnénk burkolni a lapokat, számos variációs lehetőséget nyújthat számunkra.

A szürkének ugyanakkor megvan az a remek tulajdonsága is, hogy ezt a színt ma már bármilyen anyagból elérhetjük, a szürke fahatású felületeket számtalan erezettel és textúrával választhatjuk, miközben a kőhatású, illetve beton hatású felületek is teljes értékűek ma már az innovatív, egyre szélesebb laminált padló piacon.

Végére hagytuk a legsötétebb padlót, az ELESGO black darabját, mely csodálatosan csillog és fantasztikusan elegáns.


2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...