Sárral szemben – autótisztítás, sármentesítés a latyakos időszakban

Attól, hogy hidegebb van, bizony a téli napsugarak is pillanatok alatt megvilágítják az autón a csíkokat, koszfoltokat. Ráadásul, ha ez még nem lenne elég, akkor a havas, latyakos időben a sárral és a rettentően piszkos hókásával, sőt olykor még a kiszórt útsóval is számolni kell minden autótulajdonosnak. Ilyenkor az autómosást is alaposan átgondoljuk, pedig a megfelelő karbantartás még ebben az időben is nagyon fontos. Nézzük, hogy mit is tehetünk autónk szépségéért.

A cikket szerkesztette: Kärcher

A Kärcher egy nemzetközi tisztítás technológiával foglalkozó vállalkozás, amely ipari és háztartási területen egyaránt kínál költséghatékony, vagy akár egészen magas szintű igényeket is kielégítő megoldásokat, Magyarországon immáron 25 éve. Sokan nem tudják, hogy a Kärcher közel 3000 termékével lefedi a tisztítási technikák egészét, legyen szó bármilyen felületről vagy anyagról. A jelenleg üzemelő 27 Kärcher Center és Store üzleteinkkel már elértük az országos lefedettséget, de továbbra is folyamatosan nyitunk új üzleteket, amelyek jól felszerelt szerviz pontok is egyben.

katalógus
Kärcher

Latyakos, hóolvadós, esős időszakban autónk szép tiszta, eredeti fénye nagyon gyorsan eltűnik. Sokszor csak azt látjuk, hogy sok szürke autó jön velünk szemben, pedig valójában csak az időjárás miatt változnak közel hasonló, szürke tónusúvá. Aki ki szeretne tűnni a tömegből, elegendő, ha alapos tisztításnak veti alá autóját.

Mire ügyeljünk téli autómosáskor?

A téli autómosásnál az alábbi dolgok figyelembevételével garantáltan nemcsak tiszta lesz a jármű, hanem extra figyelmet is kap, így megóvva az évszak esetleges viszontagságaitól. Ha magasnyomású mosó mellett döntünk, akkor az alábbi lépéseket érdemes követni:

  1. Először öblítse át az egész autót fentről lefelé haladva! Különösen figyeljen rá, hogy az autó kerekeit és a keréknél lévő dobot is alaposan mossa le, hiszen ott tapad meg a legtöbb sár és piszok az utakról.
  2. Ezt követően alaposan mossa át a járművet egy autósamponnal, ami amellett, hogy könnyedén oldja fel a szennyeződéseket, ápol és védelmet is nyújt egyben! Amennyiben van, használjon Kärcher autósampont és forgó mosókefét ehhez a feladathoz, hiszen így kisebb erőkifejtéssel is látványos eredményeket érhet el.
  3. Kiemelten fontos, hogy a felninél ne csak a tárcsákat tisztítsa meg, hanem az abroncsokat és a dobot is. A tökéletes eredmény elérése érdekében használjon felnimosó kefét és Kärcher felnitisztító gélt, ami intelligens színváltozással jelzi, hogy mikor mosható le a tisztítószer az acél- és könnyűfémfelniről.
  4. Ezután gondosan öblítse le ismét fentről lefelé haladva a járművet, megszabadítva ezzel a piszkos habtól.
  5. Ha esetleg úgy látja, hogy a nem csak a téli kosz, hanem a bogarak is ráfagytak az autó egyes részeire - például a hűtőrácsra-, akkor minden esetben használjon rovareltávolító szert, ami kíméletesen távolítja el a rovarokat vigyázva az autó fényezésére.
  6. Amikor végzett az autómosással, érdemes finoman felitatni a fölösleges nedvességet, hogy a víz még véletlenül se tudjon ráfagyni, hiszen rendkívül kellemetlen tud lenni – főleg az autón.
  7. A biztonság kedvéért a kézi autómosást követően javasolt a kulcslyukat befújni egy speciális sprayvel ami megakadályozza, hogy befagyhasson.
  8. Aki pedig extra védelemmel szeretné ellátni autóját, az a mosást követően vigyen fel egy mikroszálas kendő segítségével egy réteg waxot a járműre, így nemcsak a fényezésről gondoskodik, hanem plusz védőréteggel is ellátja a mindennapi kosznak kitett autóját.

A tisztításnál fontos szerepet kap az, hogy milyen minőségű eszközöket és tisztítószereket használ. Autók esetében sokszor a gyártók is kínálnak speciális megoldásokat és szaküzletekben is igen nagy a választék. A Kärcher magasnyomású berendezéseihez készült tisztítószer használatával még hideg vizes mosásnál is nagyszerű eredményt érhet el.

Ráadásul ilyen időszakban nem csak azért fontos a külső mosás, mert ragyogóan tiszta lesz a jármű, hanem azért is, mert a megfelelő karbantartással, ápolással, az alvázat, a futóművet és a fényezést is védeni tudjuk. A befektetett munka pedig garantáltan meghozza gyümölcsét.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...