Rendezzük be kültéri szobánkat!

A terasz és a kert otthonossá rendezése során egyre gyakrabban választunk a beltéri bútorokhoz hasonló mobiliákat. A formai egyezés azonban nem minden; fontos, hogy a kültéri bútorok anyaga és szerkezete jól bírja a használattal járó terhelést, ami jelentősen eltér az enteriőrökre jellemző viszonyoktól.

A cikket szerkesztette: Jati@Kebon
katalógus
Jati@Kebon

Jati & Kebon bútorok

Tagadhatatlan, hogy a mostani trend, amikor a belső és külső terek határai egyre inkább csak szimbolikusak, sokunk kedvencévé vált és legnagyobb örömünkre tartósnak tűnik. Ehhez azonban újra kell gondolnunk a terasz és a kert bútorozását, hiszen nem engedhetjük meg, hogy a stílusos nappalinktól, étkezőnktől nagyon különböző berendezést alkalmazzunk. A Jati & Kebon modern kültéri bútorai stílus és kivitelezés szempontjából egyaránt egyedülálló minőséget képviselnek. Már a név is sok mindent elárul, a Jati és Kebon szavak jelentése ugyanis Indonéziában teak és kert. A teakfa és fonott kerti bútorok mellett alumínium, valamint rozsdamentes acél tárgyakat is készítenek, így a legellenállóbb anyagok közül négy meg is található a kínálatukban.

Bari szett

Fenntartható, innovatív és esztétikus

Ezek a tulajdonságok jellemzik leginkább a Jati & Kebon termékeket, de említésre méltó, hogy bútoraik minimális karbantartással is hosszú évekig hibátlanok maradnak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, kényelmesek és innovatívak. A látványos megjelenés belga tervezők munkája, az eredmény pedig funkcionális és örökzöld formavilág.

Olyan bútorok születtek, melyek segítenek szó szerint kijjebb tolni a határokat, hiszen semmi akadálya annak, hogy ezentúl a teraszon ugyanúgy éljük mindennapjainkat, mintha csak otthonunk falain belül tartózkodnánk. A kertből kültéri szoba lesz, az ebéd utáni sziesztát ezentúl nem a nappali kanapéján töltjük, hanem odakint, egy kényelmes rekamién. Sőt, ha úgy ítéljük, hogy a rendhagyó fekhely néhány méterrel odébb jobb helyen lenne, meglepően könnyen mozgathatjuk, ellentétben a súlyos beltéri kanapéval. Ez a luxusbútor valóban kibővíti az életteret, segítségével a kertből kültéri szobát alakíthatunk ki. Választhatunk nyugágyat, asztalokat és társalgó bútorokat, kanapét, székeket, csupa olyan tárgyat, melyek egy kültéri oázishoz nélkülözhetetlenek.

Kerti bútorok a SpaTrendtől

Alumínium, teak, kötélszerű szálak, rozsdamentes acél

A Jati & Kebon alumínium kerti bútorok egyszerre könnyedek és robosztusak, de mindenekelőtt korrózióállók. Figyelemreméltó letisztult formavilág, időtlen megjelenés jellemzi ezeket a tárgyakat, melyek szinte bármilyen stílusú térbe jól elhelyezhetők.

Ezek a bútorok jól társíthatók teakfával, vagy időjárás álló textilekkel ezáltal klasszikus, kifinomult megjelenést kapnak. Egyik említésre méltó előnyük az alumíniumnak köszönhető könnyű mozgathatóság. A textil borítás nagyszerűen kiemeli a modern alumínium vázat, miközben a kényelemre sem lehet panaszunk. Az alumínium kerettel ellátott asztalok tetszés szerinti lapokkal variálhatók, akár edzett üvegből vagy kerámiából.

Evita/Palm étkezőgarnitúra

A teak az egyik legjobb fafajta, mely kültéri használatra alkalmas. A Jati & Kebon felhasználás előtt gondosan kiválasztja a megfelelő fákat, ez garantálja a hosszú élettartamot és a kiváló minőséget. Kétféle színből választatunk: meleg méz szín, illetve egy ún. mosott szürke verzió, mely vízparti hangulatot kölcsönöz a térnek. A teakfa bútorok elegánsak, ugyanakkor robosztusak, megmozdítva azt érezzük, hogy „van bennük anyag”.

Truro ülőgarnitúra

A kötélszerű szálak természetes megjelenést kölcsönöznek a bútoroknak és gyakran feltűnnek a Jati & Kebon termékein. A poliolefin szál jellegzetessége, hogy a megszólalásig hasonlít a natúr kötélre, viszont annál sokkal tartósabb, nem foszlik, nem „fárad el”, időjárás-, gomba-, nedvesség- és UV-álló. Könnyen tisztántartható, környezetbarát és újrahasznosítható. Viszontláthatjuk ezeket a szálakat az ülőbútorokon és a párnákon is.

A rozsdamentes acél kollekcióban kerti asztalokat, napozóágyakat és székeket találunk. Az acél struktúrát teakfa egészíti ki, így a bútor nem csupán tartós, de természetes megjelenésű és elegáns. Érdekes látványt kínál az ultramodern acél és a kopottas teak kontrasztja, ezek a bútorok tehát klasszikus, modern és vintage környezetben egyaránt jól mutatnak.

2020. január 29.

Fiatalos pehelykönnyű jakuzzi nem csak fiataloknak

Lehengerlő kerekded vonalak, stílusos, minimalista design, megkapó ívesk forma, és földöntúli puhaság- ezekkel a szavakkal jellemezhető leginkább a Softub masszázsmedence.

2020. január 29.

A Kamado Joe kerámiagrillek sikertörténete

Nem tudunk annál jobb munkát elképzelni, mint amikor a hobbinkkal keressük a kenyerünket. Így volt ezzel a Kamado Joe kerámiagrillek márkájának két alapítója is – szenvedélyük a...

2020. január 27.

Mitől különlegesek Amerika kedvenc masszázsmedencéi?

Az Amerikában rendkívül népszerű és ismert Hotspring masszázsmedencék Magyarországon is kiemelkednek a kínálatból, és egyre többen választják ezeket a jakuzzikat azok közül, akik a...