Nőies glamour, letisztult minőségben II. rész

A fürdőszoba praktikusan a hálóból nyílik, így abszolút elszeparált a többi helyiségtől. A háló központi eleme egy reprezentatív szabadonálló kád...

A zuhanyzót több okból is praktikusnak találta Cecília: egyrészt, ha a hölgy megunja a kádat, itt tud zuhanyozni is, például a reggeli gyors rohanásban ez kifejezetten jól is tud jönni olykor -  vagy a vendégek is használhatják adott esetben.

A konyhánál és a szabadonálló kád körül nem akarta megbontani az egységet a padlóburkolatnál, ezért Cecília vízálló parkettát választott a közösségi térbe és a hálóba is egyaránt, leszámítva a vizes helyiségeket. Színvilág tekintetében az ezüstszürke, a padlizsán és a mályva szín dominál, melyeket a fehér és a bézs egészít és egyenlít ki.

A közösségi térben elhelyezett, mintás római roló egyik színe a tapétára, a másik pedig a párnára rímel. Az étkező falán lévő padlizsán színű, ezüstszálas tapéta a nappali falán is visszaköszön.

Ami a technikai részleteket illeti - itt is gondosan járt el a tervező: A fürdőszobák belső oldali burkolata impregnált és tolóajtó rendszere válaszfal szerkezeti elembe rejtett. A gépészet miatti álmennyezeti síkugrások megtörik a mennyezetet és a beépített fénytechnikával összességben egy reprezentatív megjelenést eredményez. Fokozott használati párának kitett álmennyezeten a burkolat impregnált.

Álmennyezeti megoldásokat is alkalmazott a lakberendező: a mennyezeti szinttől 35 cm-re „lóg bele” a belső térbe, ám a belógás mértékének meghatározásánál figyelembe vette, hogy egy 5 cm kiugró részre (mely metszetben az álmennyezeti terven látható) led szalagot helyezett el. A 35 cm belógásnak köszönhetően a led fénye jobban derít. Mivel van olyan pontja is az álmennyezetnek, ahol egyes gépészeti rendszerek, csőrendszerek keresztezik egymást, így szükséges is a 35 cm belógás, mely konstans, szélessége helyiségenként változik a mögötte rejlő gépészethez szükséges méretek szerint.

Az általános világítás (függesztékek, mennyezeti lámpa, és spotok) mellett egész lakásban végigfut az álmennyezetbe rejtett ledszalag, ami hangulatvilágítás szolgálja.

A lakásba Inels intelligens vezérlő rendszert tervezett a lakberendező, mely komplex módon irányítja a lakás gépészetét és figyeli az ingatlant. A betervezett okos rendszer az alábbi megoldásokkal teszi igazán különlegessé az ingatlant: A bejárati ajtón elhelyezett okos zárnak köszönhetően nem kell kulcsot adni a takarítónak, aki egyelőre megbeszélt időpontban be tud jutni a lakásba. A  beltéri kamerarendszerrel - legyünk bárhol is a világban - internetre kapcsolódva láthatjuk lakásunkat, de a riasztó rendszert is bekapcsolhatjuk, kikapcsolhatjuk, élesíthetjük.

A vizes helyiségekbe elhelyezett csőtörés jelző szenzor automatikusan elzárja a lakás fővízelzáróját, a teraszon elhelyezett meteorológiai állomás pedig automatikusan vezérli a fűtés, hűtés rendszert és a külső nyílászárókra elhelyezett elektromos redőnyöket.

A belső helyiségekben elhelyezett megfigyelő szenzor automatikusan vezérli a beépített szellőztető berendezést, és még a világítást is fel-le kapcsolhatjuk az okos rendszeren keresztül, de vezérelhetjük távolról a TV-t és a házimozit is.

Az ingatlan fűtését és hűtését korszerű, komfortos levegő/levegő hőszivattyús fűtési rendszer szolgálja, amely a téli hidegben képes az egész lakás energiaellátásának biztosítására, valamint a fűtési funkción túlmenően nyáron képes a helyiségek hűtésére. A hőszívattyús kültéri egységet az erkélyen helyezte el Cecília, melyhez három beltéri egységet kapcsolt egy praktikusan kialakított tervezet szerint, ahol  különös figyelmet fordított az esztétikát bontó gépészeti vezetékrendszerek falsíkon belüli és az álmennyezetben futó vezetékek és csőrendszerek zavartalan megoldásaira.

A fenti rendszer kiegészítéseként olyan szellőztető berendezést helyezett itt el, mellyel a szükséges friss-levegő pótlás biztosítható.

A lakás használati melegvíz ellátása bojlerrel biztosított. Az alaprajzi elrendezést, a vizesblokkok helyét és távolságát figyelembe véve két, rejtett megoldással(gardrobban illetve a konyhaszekrény alsó szekrénysorában) kialakított bojler kapott itt helyet - így biztosított az azonnali melegvíz vételezés akár egy időpontban is az ingatlan valamennyi vizes helyiségében.Összességében a végeredmény egy minden igényt kielégítő, korszerű, modern, barátságos és elegáns luxuslakás.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2020. január 07.

Rázzuk fel az évet trendi színekkel

Mindenki számolja a napokat az év végi ünnepekig. Reménykedünk a közösen eltöltött időben és a finom falatokban. A trendkedvelő lakástulajdonosok és az enteriőrökért felelős...

2019. december 20.

Innovatív, többfunkciós tér 36 négyzetméteren

Jól átgondolt tervezéssel, innovatív, praktikus megoldásokkal rendezte be a mindössze 36 négyzetméteres kicsiny lakóteret a Michael K. Chen Architecture csapata a New yorki kislakás...

2019. december 19.

„Élvezem a házam!” – Style & Draw enteriőr tervező pályázat

4. alkalommal kerül kiírásra a Style & Draw enteriőr tervezési pályázat, amelynek keretein belül egy kisszékelyi otthon belső terét kell megálmodniuk a jelentkezőknek. Fókuszban az...