Nőies glamour, letisztult minőségben II. rész

A fürdőszoba praktikusan a hálóból nyílik, így abszolút elszeparált a többi helyiségtől. A háló központi eleme egy reprezentatív szabadonálló kád…

A zuhanyzót több okból is praktikusnak találta Cecília: egyrészt, ha a hölgy megunja a kádat, itt tud zuhanyozni is, például a reggeli gyors rohanásban ez kifejezetten jól is tud jönni olykor –  vagy a vendégek is használhatják adott esetben.

A konyhánál és a szabadonálló kád körül nem akarta megbontani az egységet a padlóburkolatnál, ezért Cecília vízálló parkettát választott a közösségi térbe és a hálóba is egyaránt, leszámítva a vizes helyiségeket. Színvilág tekintetében az ezüstszürke, a padlizsán és a mályva szín dominál, melyeket a fehér és a bézs egészít és egyenlít ki.

A közösségi térben elhelyezett, mintás római roló egyik színe a tapétára, a másik pedig a párnára rímel. Az étkező falán lévő padlizsán színű, ezüstszálas tapéta a nappali falán is visszaköszön.

Ami a technikai részleteket illeti – itt is gondosan járt el a tervező: A fürdőszobák belső oldali burkolata impregnált és tolóajtó rendszere válaszfal szerkezeti elembe rejtett. A gépészet miatti álmennyezeti síkugrások megtörik a mennyezetet és a beépített fénytechnikával összességben egy reprezentatív megjelenést eredményez. Fokozott használati párának kitett álmennyezeten a burkolat impregnált.

Álmennyezeti megoldásokat is alkalmazott a lakberendező: a mennyezeti szinttől 35 cm-re „lóg bele” a belső térbe, ám a belógás mértékének meghatározásánál figyelembe vette, hogy egy 5 cm kiugró részre (mely metszetben az álmennyezeti terven látható) led szalagot helyezett el. A 35 cm belógásnak köszönhetően a led fénye jobban derít. Mivel van olyan pontja is az álmennyezetnek, ahol egyes gépészeti rendszerek, csőrendszerek keresztezik egymást, így szükséges is a 35 cm belógás, mely konstans, szélessége helyiségenként változik a mögötte rejlő gépészethez szükséges méretek szerint.

Az általános világítás (függesztékek, mennyezeti lámpa, és spotok) mellett egész lakásban végigfut az álmennyezetbe rejtett ledszalag, ami hangulatvilágítás szolgálja.

A lakásba Inels intelligens vezérlő rendszert tervezett a lakberendező, mely komplex módon irányítja a lakás gépészetét és figyeli az ingatlant. A betervezett okos rendszer az alábbi megoldásokkal teszi igazán különlegessé az ingatlant: A bejárati ajtón elhelyezett okos zárnak köszönhetően nem kell kulcsot adni a takarítónak, aki egyelőre megbeszélt időpontban be tud jutni a lakásba. A  beltéri kamerarendszerrel – legyünk bárhol is a világban – internetre kapcsolódva láthatjuk lakásunkat, de a riasztó rendszert is bekapcsolhatjuk, kikapcsolhatjuk, élesíthetjük.

A vizes helyiségekbe elhelyezett csőtörés jelző szenzor automatikusan elzárja a lakás fővízelzáróját, a teraszon elhelyezett meteorológiai állomás pedig automatikusan vezérli a fűtés, hűtés rendszert és a külső nyílászárókra elhelyezett elektromos redőnyöket.

A belső helyiségekben elhelyezett megfigyelő szenzor automatikusan vezérli a beépített szellőztető berendezést, és még a világítást is fel-le kapcsolhatjuk az okos rendszeren keresztül, de vezérelhetjük távolról a TV-t és a házimozit is.

Az ingatlan fűtését és hűtését korszerű, komfortos levegő/levegő hőszivattyús fűtési rendszer szolgálja, amely a téli hidegben képes az egész lakás energiaellátásának biztosítására, valamint a fűtési funkción túlmenően nyáron képes a helyiségek hűtésére. A hőszívattyús kültéri egységet az erkélyen helyezte el Cecília, melyhez három beltéri egységet kapcsolt egy praktikusan kialakított tervezet szerint, ahol  különös figyelmet fordított az esztétikát bontó gépészeti vezetékrendszerek falsíkon belüli és az álmennyezetben futó vezetékek és csőrendszerek zavartalan megoldásaira.

A fenti rendszer kiegészítéseként olyan szellőztető berendezést helyezett itt el, mellyel a szükséges friss-levegő pótlás biztosítható.

A lakás használati melegvíz ellátása bojlerrel biztosított. Az alaprajzi elrendezést, a vizesblokkok helyét és távolságát figyelembe véve két, rejtett megoldással(gardrobban illetve a konyhaszekrény alsó szekrénysorában) kialakított bojler kapott itt helyet – így biztosított az azonnali melegvíz vételezés akár egy időpontban is az ingatlan valamennyi vizes helyiségében.Összességében a végeredmény egy minden igényt kielégítő, korszerű, modern, barátságos és elegáns luxuslakás.

2021. február 11.

Ezért érdemes igénybe venned a lakásfelújítási támogatást!

A lakás felújítása nem egy olcsó mulatság. A költségek az egekbe rúghatnak – nemcsak egy méretes családi ház, de akár már egy kis lakás esetében is. Meg kell fizetnünk a...

2020. december 09.

Napfényes kaliforniai hangulat, csirkékkel – Nézz be Hilary Duff otthonába!

Hilary Duff: játszotta már Casper barátját, volt már átlagos tinilány (Lizzie McGuire), szerepelt számos romantikus filmben – és popsztárként is hatalmas sikereket ért el. Saját...

2020. november 04.

Védd meg otthonodat, és spórolj meg egy rakat pénzt egyszerűen!

2020 bizarr év. Idén rengeteg szörnyűség történt – azonban érdemes ezt a szorongással teli időszakot felhasználnunk arra, hogy végignézzünk életünkön, és váltsunk. Hiszen...