Milyen padló kerüljön épített zuhanykabinba?

Aki éppen álmai fürdőszobáját tervezi, a gyönyörű egység érdekében egyre inkább teszi le a voksát az épített zuhanyzó mellett, a készen kapható zuhanykabin megoldások helyett. Azonban egy épített zuhanykabin számtalan speciális problémát felvet, melyeket jó lesz szem előtt tartani. Nézzük most ezeket, hogy ne hibázzunk, és még hosszú évek múlva is örömmel használjuk szép, egyedi kabinunkat…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Szerencsére egyre több gyártó rukkol elő évről évre olyan egyedi, különleges újdonságokkal, melyekkel szinte gyerekjáték lesz a hibátlanul kialakított, épített zuhanykabin.
Ami pedig a burkolatokat illeti: burkolhatunk mozaikkal, csempével, lehet egy csempecsaládon belül azonos vagy direkt más a zuhanykabin színe, ezzel egy izgalmas térkiemelést létrehozva.


Szerencsére ma már számtalan, szebbnél szebb variációból válogathatunk, ízlésünk, pénztárcánk, és persze leginkább az adott, rendelkezésünkre álló tér függvényében.  Hiszen egy egyedi térben gondolkodva – még inkább személyre szabható a fürdőszoba! Gondoljunk csak az egyedi méretekre, vagy a megszokott kényelmi megoldásainkra – például ilyen izgalmas kis fali bemélyedésekkel, melyek segítségével még inkább kézre esnek majd a tisztálkodó szereink, vagy akár párakedvelő növények is remek otthonra lelhetnek egy ügyes kis falfülkében.


A zuhanyzó padlóján is érdemes kreatívan elgondolkodnunk: lehet fahatású padlólap, mely tökéletesen vízálló –hiszen csempe – miközben gyönyörűen visszaadja a fa természetes melegségét. Lehet kőhatású, betonhatású csempe is – ha a mostanság oly divatos loft jellegű terekbe szerettünk bele.
De a természetesség hívei akár kavicsot is tehetnek a kabin padlójára, mely nem csak ízléses és kellemes mediterrán hangulatával kényeztet majd bennünket nap, mint nap – hanem még a talpunkat is finoman masszírozza a jóleső zuhany alatt.


Azért is jó megoldás a nagyméretű kavicsburkolat, mert ez enyhén rusztikus felületéből adódóan nem csúszik – persze, padlócsempéből is olyat válasszunk majd, amelynek kifejezetten csúszásmentes a felülete.
Ha ugyanis a klasszikus csempénél, padlólap megoldásoknál maradnánk, akkor is gyönyörű tereket tudunk alkotni egy jól megtervezett enteriőrben.

Az épített zuhanykabinokkal légiesebbé, szellősebbé tehetjük a fürdőszobát oly módon, hogy nincs egy különállóan zárt elem, az azonos színű csempével burkolt falak egységesebb látványt teremtenek. Ezt hagyhatjuk nyitottan is, de tehetünk egy jól záródó, egy – vagy akár kétajtós üveg kabinajtót, ha így biztonságosabbnak érezzük.

Alapvetően azonban minden a megfelelő vízszigetelésen és az optimális vízelvezetésen fog múlni, hiszen az üvegajtó nem zárja ki, hogy a zuhanyzáskor elfolyó víz ne áradjon ki majd a kabinból! Ez már a burkoló szakértelmén fog múlni, de jól tesszük, ha mi is tudunk róla, és tájékozódunk már előre a szaküzletekben, hogy épített zuhanykabin tervezése esetén milyen vízszigetelési anyagok, illetve lehetőségek közül válogathatunk…
Amire nagyon fontos lesz majd ügyelni, hogy meglegyen a megfelelő lejtés a zuhanyfolyóka irányába, hogy ezáltal is segítsük az elfolyó víz természetes útját, és tereljük úgymond a lefolyó vizet a megfelelő irányba – a zuhanyfolyóka felé. Zuhanyfolyókát, – vagy valamilyen más vízelvezetési lehetőséget – mindenképpen be kell majd ide terveznünk, de ma már ezekből is számtalan, szebbnél szebb mintázat közül válogathatunk – például a Ravak, vagy az Aco kínálatából.

Újdonságként hat talán, – legalábbis annak mindenképpen, aki nem teljesen naprakész az építőipari termékek és gyártók világában – hogy létezik burkolható zuhanytálca is! A Radaway gyár különlegessége pedig már elérhető a VS Fürdőszoba üzleteiben is – nagy örömére az egyedileg tervezett, épített zuhanykabinok szerelmeseinek!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 14.

5 alapszabály, hogy a lehető legjobban tudja kihasználni a nagy fürdőszobáját

Általában az szokott a probléma lenni, hogy túl kicsi a fürdőszoba. Ha azonban Önnél nem ez a kiindulópont, és Ön azon szerencsések közé tartozik, akik tágas és fényes...

2019. szeptember 08.

Matt fürdőszoba különlegessége

A fürdőszobáról általában a csillogás jut eszébe az embernek – gondoljunk csak a tévéreklámokra, amikor az elégedett háziasszony büszkén mutatja, milyen fantasztikusan csillog minden...

2019. szeptember 06.

Pici a fürdőszoba? Tegyünk így, hogy tágasabbnak tűnjön!

A hazai lakások egyik sarkalatos pontja a túl kicsiny fürdőszoba. Míg a korábbi évtizedekben nem is volt ezzel semmi gond, hiszen a fürdőszobára úgymond, afféle kiszolgáló...