Mi dönti el egy tér eleganciáját?

Ha elegáns, fényűző, esetleg némi glamour hatást szeretnénk elérni egy térben, akkor ezt nyilván az alapok megteremtésénél már el kell kezdeni. Nem mondunk nyilván újat azzal sem, hogy az elegáns összhatást a legnagyobb felületeken kell kezdeni, hiszen a padló és a falak adják meg egy tér alaphangulatát, atmoszféráját, illetve az először belépő számára a helyiségről alkotott első benyomást is. Mit válasszunk a falakra, na és a padlóra akkor, ha kifejezetten az elegancia jegyében utazunk?

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Legyen az éppen a klasszikusan finom, letisztult elegancia, esetleg a páratlan glamour a modern elegancia, amit képviselni szeretnénk otthonunkban vagy üzlethelyiségünkben – a gyönyörű olasz és spanyol burkolólapok gyönyörű kollekcióiban biztosan megtaláljuk azokat a szépségeket, melyekkel kedvünk szerint megalapozhatjuk majd az adott tér hangulatát.

A már-már klasszikusnak számító Porcelanosa és Argenta családok elegáns kollekciót bemutatva segítünk most olvasóinknak egy elegáns kis ízelítővel, mellyel páratlan, fényűző hangulatba öltöztethetik az enteriőrt.

Amikor egy szép fürdőszoba kialakítása a cél, bizony, nem egyszerű feladat a tökéletes burkolat, csempe kiválasztása, pláne ebben a mai, hatalmas árudömpingben!

A nagyméretű lapok szépsége, eleganciája még mindig páratlan, nagyvonalú, letisztult, és már messziről jól látszik rajtuk a minőség.A letisztult dizájn is egyfajta alapot adhat az elegáns térnek, ám ha mindezt még egy cseppnyi csillogással, egy-két különleges effekttel megspékeljük, akkor jól látható lesz majd az a sajátos, egyedi atmoszféra, amitől az elegáns egyszerre finom, otthonos, meleg hatásúvá válik majd.

Ha semleges árnyalatokban és nagyméretű, külső megjelenésében is jól láthatóan magas minőségű lapokban gondolkodunk, akkor az elegáns tér érzet már szinte adott, a látvány páratlan összhangját pedig a megfelelő fényekkel, berendezési tárgyakkal és kiegészítőkkel pedig még tovább emelhetjük.Elegáns teret, elegáns fürdőszobát a semleges árnyalatokkal, SPA típusú környezet megteremtésével könnyedén elérhetünk, akár kicsi, akár nagyobb, tágasabb a tér, a fürdőszoba mérete.

SPA élményt, életérzést pedig könnyedén teremthetünk a fürdőben a különleges beugrókkal, kényelmes, ergonomikus tervezéssel, egy jól megválasztott káddal, hangulatos gyertyákkal és fényekkel, melyek valódi felöltődést nyújtanak a fáradt testünk és lelkünk számára.

A meleg, vöröses árnyalatú fények, csillogások pedig a meghitt gyertyafényt idézve burkolatainkon is jelen lehetnek, így még inkább finom, meleg hatású, eleganciát teremthetünk meg a segítségükkel!

Az egészen sötét, és annak egy-egy finom árnyalatával, fémes vagy gyöngyház hatásával is gyönyörűen tudnak játszani a tervezők. Ezek a szép, finom elegáns hatást nyújtó effektek már régebben is megjelentek burkolatainkon, ám évről évre szebbé, kifinomultabbá válnak a modern, innovatív technológiának köszönhetően. A krém, barna, csokoládé, karamell és arany árnyalatainak kombinációja pedig már-már ünnepi hangulatba is öltöztetheti otthonunkat, és persze egész évben gyönyörű, modern eleganciát képvisel.

A mai, innovatív burkolatok már egészen elképesztő, különleges felületi hatásokat mutatnak, melyekkel még akár sötét tónusban is könnyedén megváltoztathatjuk egy adott tér optikai hatásait, esetleges kedvezőtlen méreteit, elrendezését.

A nagyobb méretű csempékhez szintre minden családban meglelhetjük a kisebb, keskenyebb változatokat, vagy éppen a csempe saját anyagából készült mozaikot, mozaikválogatást, melyekkel játékos kombinációkat, egyedi tér-formákat, elrendezéseket alkothatunk.

A hangulatos fényekkel kiemelt beugrók a modern tereknél éppolyan látványosak, mint a klasszikus enteriőrök esetében a míves kerettel ellátott tükrök, vagy a korhű, fazettákra hajazó burkolat kiemelések.

Egészen tágas, teremhatású tér gyönyörűen mutatta a míves, görög oszlopokat idéző dekorokkal, vagy a szőnyegmintát alkotó, újra reneszánszát élő klasszikus, négyzetes padlómintázattal. A klasszikus tereknél is érdemes a világos, semleges, de mindenképpen a meleg bézs felé hajló árnyalatokat választanunk, melyek növelik a teret. Ezeket – ha egy csepp sötét, bordó esetleg csokoládébarna – kontraszthatással megbolondítjuk, akkor nem csak korhű, de elegáns és mégis meleg hatású lesz majd a végeredmény.

A ragyogó, fényes márványhatás szintúgy páratlan eleganciát sugall és újra fénykorát éli, akár a klasszikus, akár a modern terekbe szépen beilleszthető – a berendezés, és a többi kiegészítő, és szín – a fémek tónusa, árnyalata, a keretek, a szaniterek illetve a kádak lábai, és a csapok stílusa – pedig majd választ ad minden további stíluskérdésre.

Aki a hűvösen visszafogott eleganciát kedveli, választhat halvány vagy sötétebb szürke árnyakatokat is, de célszerű itt a fém kiegészítőket ezüst, krómozott árnyalatban hozzá igazítani, illetve itt sem árt egy cseppnyi fényesség, és némi különleges effekt, összhatás a burkolatnál, melyet jól irányzott hangulatfénnyel emelhetünk ki csak igazán, és tehetünk méltóan látványossá.

Bízunk benne, hasznos volt ez a kis ízelítő az elegáns fürdőszobák világába – de ha még további kérdésekre, egyéni ötleteinek professzionális megvalósítására vágyik, akkor forduljon bátran a VS Fürdőszoba segítőkész látványtervező munkatársaihoz, akik akár 3D-ben is elkészítik Önnek a közösen megálmodott fürdőszobát!

www.vsfurdoszoba.hu

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...