Luxusnak tűnő fürdőszoba, egyedi konyha – kevés pénzből?

Ha Ön is vágyakozó szemmel nézegeti a magazinok, katalógusok lehengerlő fotóit, és ezekhez hasonló luxusfürdőszobát, vagy elképesztően stílusos konyhát szeretne – ám ehhez csak átlagos keret áll rendelkezésre – akkor érdemes tovább olvasnia. Néhány jó ötlettel, egyedi elgondolással könnyedén adhatunk luxus kinézetet saját otthonunk élettereinek is, ha egy kicsit kreatívabban bánunk az anyagválasztással…

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta


FOTÓ: ARGENTA, LIZARD

Szerencsére, számos ragyogó trükk létezik arra, hogyan tudnánk egy átlagos térből, nem átlagon felüli árfekvésű termékekkel magas színvonalú, kiemelten esztétikus, már-már luxusnak tűnő kialakítást összehozni.

Íme 7 mutatós, megfizethető trükk!

1. A jó elrendezés a falakon, vagy a jól átgondolt fugaszín választás nem kerül több pénzbe, mégis elképesztően hatásos!

A fürdőszoba kialakítása ma már szerencsére elképesztően változatos lehet: a hatalmas csempe, padlólap kínálat korában már szinte minden megoldható. Természetesen nyilvánvaló, hogy a csempe kiválasztásának határait leginkább a pénztárcánk szabja meg.

Az olcsóbb, egyszerűbb csempe unalmas kinézetét is feldobhatjuk azonban ötletes, ügyes elrendezéssel. Kiemelhetünk egy adott falsíkot akár más színű, akár egy jól eltalált mintás csempe sávval is.Fotó: ARGENTA, Zeppelin Metal

Szintén attraktív lehet a végeredmény, ha a fuga színével játszunk el egy kicsit. Színtől függetlenül a fugázó anyag ugyanannyiba kerül, mégis a jól megválasztott, tökéletesen harmonikus fugával, mely szépen beleolvasd a látványba – vagy éppen kontrasztosan kiemelkedik abból – máris nagyon egyedi lesz a végeredmény.

2. Feltűnőbb bordűrrel, dekorral, listellóval feldobhatjuk, drágábbnak láttathatjuk még a legátlagosabb csempét is!

Ezt inkább azoknak ajánljuk, akik a klasszikus fürdőszoba mellett teszik le a voksukat. Hiszen, akár egy hagyományos csempe vagy járólap is jóval drágábbnak, elegánsabbnak hat akkor, ha azok széleire feltűnőbb, extrább széleket, bordűrt választunk. Izgalmas lesz a látvány – miközben a költségek sem nőttek az egekig.


Fotó: ARGENTA, Chalk

3. Nem futja mindenre a keretünkből? Akkor cseréljünk egyszerre csak egy nagy, és több apróbb felületet!

Nincs keretünk a teljes fürdőszoba, konyha újraburkolására? Akkor maradjon a régi csempe, cseréljük ki csak a járólapot, és vásároljunk néhány apróbb, mutatósabb, kicsivel drágább kiegészítőt! Azzal, ha egységes csaptelepeket, új fogantyúkat, fürdőszobai kiegészítőket viszünk be a térbe, máris újnak hat majd az egész fürdőszoba!

A már meglévő csempét újra lehet fugázni, vagy a fa is jóval olcsóbban átfesthető – viszont már azzal is látványos hatást érünk el, ha a járólapot kicseréljük. A most nagyon divatos fa hatású, vagy a világos árnyalatok tágasabbnak, szellősebbnek mutatják a fürdőt, a konyhát – és a semleges színek mellett az egységes, kicsit drágább(nak tűnő) kiegészítők is nagyobb hangsúlyt kapnak majd. Ha pedig ezekkel összhangba hozzuk a kiegészítőket, a jól látható részleteket – a végeredmény tökéletes lesz.


FOTÓ: ARGENTA, Rubber

4. Ötleteljünk a mintákkal, anyaghatásokkal, fényekkel!

Egy egyszínű, fehér vagy törtfehér járólapot fel tudunk dobni egy mutatós szőnyegmintával. Ugyanígy egy olcsóbb, hófehér csempe is elképesztően látványos lehet, ha egy-egy csík drágább listellót, dekorcsíkot, vagy egy szolid csíkban elhelyezett értékes mozaikberakást kap. Nem is gondolnánk, mennyi minden kihozható egy fehér csempéből! A fa vagy márványhatású padlóval, az ezüstszínű üvegmozaikkal máris igazi luxus oázist varázsoltunk magunknak, miközben a legnagyobb felületekre a lehető legolcsóbb anyag került.

5. Törekedjünk minden esetben a letisztult nyitott terekre!

Világos, fényes falakkal, nem túlzsúfolt terekkel és kevés bútorral rendezzük be inkább élettereinket. A modern, lebegő bútorok között is ki tudunk fogni nagyon kedvező, sőt néha nevetségesen olcsó darabokat, melyeket jól elhelyezve egy-egy szép kiegészítővel, ledcsíkkal, fénymegoldásokkal feldobva egészen luxushatásúvá is tehetünk! A jól eltalált elrendezés, a kiegészítő fények használata, és túlzsúfoltság helyett a kevesebb több elve alapján a mi átlagos kis otthonunk is jobban hasonlít majd azokhoz az álomfürdőszobákhoz, álomkonyhákhoz és nappalikhoz, amiket a magazinokban láttunk. Ha pedig még az utolsó két trükköt is bevetjük, még biztosabb lesz a siker…


Fotó: ARGENTA, Newton

6. Vigyük be a természetet otthonunkba, amennyire csak lehet!

A legtöbb hazai, pláne nagyvárosi kislakás nem rendelkezik az álomképeken látható óriási, üvegablakos megoldással, mellyel tágas kitekintést tudunk biztosítani a külvilágra, ám nem szabad elkeseredni, számos nagyszerű megoldás létezik a természet otthonunkba történő becsempészésére!

A becsempészés akár szó szerint is érthető, ugyanis a gyönyörű fahatású, meleg pácolt famintázatú hajópadlókat tökéletesen élethűen megmintázó járólap kollekciókkal ma már egészen szobaszerű fürdőszobát is kialakíthatunk, ám ezek a járólapok az egész lakásban, a nappaliban vagy az étkezőben is éppúgy megállják a helyüket.


FOTÓ: ARGENTA, Amberwood Home

Egyszínű csempével, néhány faliképpel és egy szép, régies hatású csillárral, egy bájos kis Art Deco ülőbútorral, egy mutatós földig érő függönnyel – melyet kis szerencsével akár a bolhapiacon is beszerezhetünk – máris szalon jellegű, igazi kis intim oázisunk lehet az eddig csupán kiszolgáló térként funkcionáló fürdőszoba!


FOTÓ: ARGENTA, Norway

A konyhát pedig bármely, az aktuális évszaknak megfelelő növénnyel, gyümölccsel, vagy ezek kinagyított fotóival dobhatjuk fel. Zöld növények, örökzöldek, virágok – ezek minden mennyiségben jöhetnek, hiszen szebbé, frissebbé, élettelibbé és mutatósabbá válik tőlük bármely enteriőr.


FOTÓ: ARGENTA, Fibra Textil

7. Számoljunk le a rendetlenséggel, a felesleges kacatokkal!

Mondanunk sem kell, hogy akkor lesz igazán mutatós az otthonunk, ha nem tereli el semmi zavaró apróság a figyelmünket a részletekről, az ügyes elrendezésről. Akár a konyha, akár a fürdőszoba helyiségeiről is legyen szó, számoljunk fel a rendetlenséget, dobjuk ki aa felesleges kacatokat! A sok – színben sem passzoló – flakon, csetresz, felmosó vödör látványa ugyanis még a legszebb, legízlésesebb fürdőszoba enteriőrt is elronthatja. És ha mi a luxus fürdőszoba hatást tűztük ki célul, akkor legyen cél a tisztaság, sallangmentesség.


FOTÓ: ARGETA, Dorset

A jó ízlés, szépérzék persze nem mindenkinek lehet vele született adottsága, de a lakberendezők, belsőépítészek éppen azért vannak, hogy akár az olcsóbb, egyszerűbb megoldásokból is egyedit, exkluzívat, drágának tűnőt hozzanak ki számunkra. Ám, ha nem tudja megfizetni a lakberendezői segítséget, akkor is van megoldás:

A VS Fürdőszoba szakmailag hozzáértő, kreatív látványtervezői 3D látványtervben megtervezik Önnek álmai fürdőszobáját, és a csempék, burkolólapok elképesztő választékából kiválasztják az Ön ízlésének, pénztárcájának is megfelelő darabokat. Sőt, ha épp jókor érkezik hozzánk, kifoghat akár nagyobb akciót, kiárusítást a luxusmárkákból, vagy a drágább árfekvésű csempékből is – érdemes tehát nyitott szemel járnia, és feliratkoznia hírlevelünkre, hogy mindig naprakészen értesülhessen a legújabb kiárusításokról, akciókról!

 

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...