Luxusnak tűnő fürdőszoba, egyedi konyha – kevés pénzből?

Ha Ön is vágyakozó szemmel nézegeti a magazinok, katalógusok lehengerlő fotóit, és ezekhez hasonló luxusfürdőszobát, vagy elképesztően stílusos konyhát szeretne – ám ehhez csak átlagos keret áll rendelkezésre – akkor érdemes tovább olvasnia. Néhány jó ötlettel, egyedi elgondolással könnyedén adhatunk luxus kinézetet saját otthonunk élettereinek is, ha egy kicsit kreatívabban bánunk az anyagválasztással…

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta


FOTÓ: ARGENTA, LIZARD

Szerencsére, számos ragyogó trükk létezik arra, hogyan tudnánk egy átlagos térből, nem átlagon felüli árfekvésű termékekkel magas színvonalú, kiemelten esztétikus, már-már luxusnak tűnő kialakítást összehozni.

Íme 7 mutatós, megfizethető trükk!

1. A jó elrendezés a falakon, vagy a jól átgondolt fugaszín választás nem kerül több pénzbe, mégis elképesztően hatásos!

A fürdőszoba kialakítása ma már szerencsére elképesztően változatos lehet: a hatalmas csempe, padlólap kínálat korában már szinte minden megoldható. Természetesen nyilvánvaló, hogy a csempe kiválasztásának határait leginkább a pénztárcánk szabja meg.

Az olcsóbb, egyszerűbb csempe unalmas kinézetét is feldobhatjuk azonban ötletes, ügyes elrendezéssel. Kiemelhetünk egy adott falsíkot akár más színű, akár egy jól eltalált mintás csempe sávval is.Fotó: ARGENTA, Zeppelin Metal

Szintén attraktív lehet a végeredmény, ha a fuga színével játszunk el egy kicsit. Színtől függetlenül a fugázó anyag ugyanannyiba kerül, mégis a jól megválasztott, tökéletesen harmonikus fugával, mely szépen beleolvasd a látványba – vagy éppen kontrasztosan kiemelkedik abból – máris nagyon egyedi lesz a végeredmény.

2. Feltűnőbb bordűrrel, dekorral, listellóval feldobhatjuk, drágábbnak láttathatjuk még a legátlagosabb csempét is!

Ezt inkább azoknak ajánljuk, akik a klasszikus fürdőszoba mellett teszik le a voksukat. Hiszen, akár egy hagyományos csempe vagy járólap is jóval drágábbnak, elegánsabbnak hat akkor, ha azok széleire feltűnőbb, extrább széleket, bordűrt választunk. Izgalmas lesz a látvány – miközben a költségek sem nőttek az egekig.


Fotó: ARGENTA, Chalk

3. Nem futja mindenre a keretünkből? Akkor cseréljünk egyszerre csak egy nagy, és több apróbb felületet!

Nincs keretünk a teljes fürdőszoba, konyha újraburkolására? Akkor maradjon a régi csempe, cseréljük ki csak a járólapot, és vásároljunk néhány apróbb, mutatósabb, kicsivel drágább kiegészítőt! Azzal, ha egységes csaptelepeket, új fogantyúkat, fürdőszobai kiegészítőket viszünk be a térbe, máris újnak hat majd az egész fürdőszoba!

A már meglévő csempét újra lehet fugázni, vagy a fa is jóval olcsóbban átfesthető – viszont már azzal is látványos hatást érünk el, ha a járólapot kicseréljük. A most nagyon divatos fa hatású, vagy a világos árnyalatok tágasabbnak, szellősebbnek mutatják a fürdőt, a konyhát – és a semleges színek mellett az egységes, kicsit drágább(nak tűnő) kiegészítők is nagyobb hangsúlyt kapnak majd. Ha pedig ezekkel összhangba hozzuk a kiegészítőket, a jól látható részleteket – a végeredmény tökéletes lesz.


FOTÓ: ARGENTA, Rubber

4. Ötleteljünk a mintákkal, anyaghatásokkal, fényekkel!

Egy egyszínű, fehér vagy törtfehér járólapot fel tudunk dobni egy mutatós szőnyegmintával. Ugyanígy egy olcsóbb, hófehér csempe is elképesztően látványos lehet, ha egy-egy csík drágább listellót, dekorcsíkot, vagy egy szolid csíkban elhelyezett értékes mozaikberakást kap. Nem is gondolnánk, mennyi minden kihozható egy fehér csempéből! A fa vagy márványhatású padlóval, az ezüstszínű üvegmozaikkal máris igazi luxus oázist varázsoltunk magunknak, miközben a legnagyobb felületekre a lehető legolcsóbb anyag került.

5. Törekedjünk minden esetben a letisztult nyitott terekre!

Világos, fényes falakkal, nem túlzsúfolt terekkel és kevés bútorral rendezzük be inkább élettereinket. A modern, lebegő bútorok között is ki tudunk fogni nagyon kedvező, sőt néha nevetségesen olcsó darabokat, melyeket jól elhelyezve egy-egy szép kiegészítővel, ledcsíkkal, fénymegoldásokkal feldobva egészen luxushatásúvá is tehetünk! A jól eltalált elrendezés, a kiegészítő fények használata, és túlzsúfoltság helyett a kevesebb több elve alapján a mi átlagos kis otthonunk is jobban hasonlít majd azokhoz az álomfürdőszobákhoz, álomkonyhákhoz és nappalikhoz, amiket a magazinokban láttunk. Ha pedig még az utolsó két trükköt is bevetjük, még biztosabb lesz a siker…


Fotó: ARGENTA, Newton

6. Vigyük be a természetet otthonunkba, amennyire csak lehet!

A legtöbb hazai, pláne nagyvárosi kislakás nem rendelkezik az álomképeken látható óriási, üvegablakos megoldással, mellyel tágas kitekintést tudunk biztosítani a külvilágra, ám nem szabad elkeseredni, számos nagyszerű megoldás létezik a természet otthonunkba történő becsempészésére!

A becsempészés akár szó szerint is érthető, ugyanis a gyönyörű fahatású, meleg pácolt famintázatú hajópadlókat tökéletesen élethűen megmintázó járólap kollekciókkal ma már egészen szobaszerű fürdőszobát is kialakíthatunk, ám ezek a járólapok az egész lakásban, a nappaliban vagy az étkezőben is éppúgy megállják a helyüket.


FOTÓ: ARGENTA, Amberwood Home

Egyszínű csempével, néhány faliképpel és egy szép, régies hatású csillárral, egy bájos kis Art Deco ülőbútorral, egy mutatós földig érő függönnyel – melyet kis szerencsével akár a bolhapiacon is beszerezhetünk – máris szalon jellegű, igazi kis intim oázisunk lehet az eddig csupán kiszolgáló térként funkcionáló fürdőszoba!


FOTÓ: ARGENTA, Norway

A konyhát pedig bármely, az aktuális évszaknak megfelelő növénnyel, gyümölccsel, vagy ezek kinagyított fotóival dobhatjuk fel. Zöld növények, örökzöldek, virágok – ezek minden mennyiségben jöhetnek, hiszen szebbé, frissebbé, élettelibbé és mutatósabbá válik tőlük bármely enteriőr.


FOTÓ: ARGENTA, Fibra Textil

7. Számoljunk le a rendetlenséggel, a felesleges kacatokkal!

Mondanunk sem kell, hogy akkor lesz igazán mutatós az otthonunk, ha nem tereli el semmi zavaró apróság a figyelmünket a részletekről, az ügyes elrendezésről. Akár a konyha, akár a fürdőszoba helyiségeiről is legyen szó, számoljunk fel a rendetlenséget, dobjuk ki aa felesleges kacatokat! A sok – színben sem passzoló – flakon, csetresz, felmosó vödör látványa ugyanis még a legszebb, legízlésesebb fürdőszoba enteriőrt is elronthatja. És ha mi a luxus fürdőszoba hatást tűztük ki célul, akkor legyen cél a tisztaság, sallangmentesség.


FOTÓ: ARGETA, Dorset

A jó ízlés, szépérzék persze nem mindenkinek lehet vele született adottsága, de a lakberendezők, belsőépítészek éppen azért vannak, hogy akár az olcsóbb, egyszerűbb megoldásokból is egyedit, exkluzívat, drágának tűnőt hozzanak ki számunkra. Ám, ha nem tudja megfizetni a lakberendezői segítséget, akkor is van megoldás:

A VS Fürdőszoba szakmailag hozzáértő, kreatív látványtervezői 3D látványtervben megtervezik Önnek álmai fürdőszobáját, és a csempék, burkolólapok elképesztő választékából kiválasztják az Ön ízlésének, pénztárcájának is megfelelő darabokat. Sőt, ha épp jókor érkezik hozzánk, kifoghat akár nagyobb akciót, kiárusítást a luxusmárkákból, vagy a drágább árfekvésű csempékből is – érdemes tehát nyitott szemel járnia, és feliratkoznia hírlevelünkre, hogy mindig naprakészen értesülhessen a legújabb kiárusításokról, akciókról!

 

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...