Luxus kivitelű kapcsolók

Aljzatok bármilyen enteriőrhöz… Villanykapcsolók, dugaszoló aljzatok, telefon – és TV csatlakozók, és még sorolhatnánk a különböző villamossági szerelvény-típusokat. Minden épületben akad belőlük bőven és annyira automatikusan használjuk őket, hogy igazából fel sem tűnnek.

Ez persze nem teljesen igaz, hiszen van azért olyan, amely megjelenésével, egyedi stílusával biztosan magára irányítja tekintetünket.

Az biztos, hogy rengeteg cég gyárt kapcsolókat, ám nem is olyan egyszerű olyan márkát találni, amely amellett, hogy kifogástalanul működik, még megjelenésével is felhívja magára a figyelmet. Mi is sokáig kutakodtunk a piacon, ami végül meghozta gyümölcsét, hiszen ráleltünk az egyik legjobb szerelvénycsaládra, amit csak ismerünk. Ez a portugál EFAPEL vállalat, Logus90 névre keresztelt termékcsaládja. Az ELKO EP Hungary Kft. így a szerelvénycsalád hivatalos magyarországi forgalmazója.

Az EFAPEL igen komoly gyártósort alkalmaz Serpins-i központjában és a modern, automatizált robottechnika kihasználása mellett, a kész termékek kézi, egyesével történő tesztelésére is komoly hangsúlyt fektet. Maga a gyár egyébként 4 modern ipari egységből áll, amelyek összesen 28.000m2-en helyezkednek el. Az üzem több mint 300 munkást foglalkoztat és az általuk készített nem mindennapi kapcsolókat 50 országba exportálják.

Logus90 – Gyönyörű és különleges

Egy kész villamossági szerelvény 3 részből áll. A lényeg, amely tulajdonképpen „rejtve” marad, a mechanizmus, amit egy keretbe illesztünk bele és erre kerül rá a megfelelő billentyű/fedlap. E két utóbbi komponens az, amit fizikai valójában is látunk a falon elhelyezve.

Mechanizmusok

A Logus90 szerelvénycsaládhoz tartozó mechanizmusok a MEC21 nevet viselik. Ezek az eszközök különleges önoltó műanyagból készülnek, amely 650oC-ig lángálló. Szerelése gyors és egyszerű. Tervezésük során az egyik legfőbb szempont a biztonságos működtetés és beszerelés, melyet speciális anyag alkalmazásával érnek el.

Ez teljesen elszigeteli a felhasználótól a vezetékeket, amelyek még burkolat nélkül sem érinthetőek, hála a hátsó bekötésű rugós sorkapcsoknak. A szerelvények egyszerűen sorolhatóak, így könnyen alakítható ki a kívánt szerelvény kombináció. Kifejezetten praktikus, hogy a négyzet alakú kialakításuknak köszönhetően mind vízszintesen, mind pedig függőlegesen elhelyezhetőek – mi dönthetjük el, melyik variációt választjuk. Csavarhúzó nélkül is beszerelhetőek, hála a dupla rugós csatlakozóknak.

Otthonunk valóságos ékköve

Természetesen egy hagyományos villanykapcsoló legfontosabb része maga a mechanizmus, hiszen az alapvető funkcióját ennek kifogástalan működésével tölti be. Azonban a Logus90 szerelvénycsalád esetében a puszta funkcionalitáson túl a dizájn is hangsúlyos szerepet kap. A tervezők tudatában vannak, hogy a gondosan megválasztott kész szerelvény – különösen, ha látható helyre szerelik – otthonunk valóságos dísze is lehet.

Természetesen a megszokott alap műanyag keretek is megtalálhatóak a választékban, amelyek kedvező áruknak köszönhetően igazán népszerűek. Ezek a fehér és elefántcsont színekben elérhető „BASE” fantázianevű keretek.

Ha azonban szeretnénk a megszokottól eltérő, különleges kapcsolókat, akkor a lehető legjobb helyen keresgélünk, hiszen a Logus90 szerelvénycsalád kínálatában egy sor ilyen keretet is találunk.

Szintén műanyagból készülnek, csak éppen négy, igazán stílusos színben kaphatók az „AQARELLA” típus tagjai. Nevét – mint sejthető – a víz csillogásáról kapta, ugyanis a gyártásuk során kapott metálfényezés igazán különleges hatást kelt.

A színes egyéniségek számára kiváló választás egy-egy, az „ANIMATO” típusba tartozó keret. Gazdag színválasztéka, modern dizájnja és kedvező ára mind hozzájárul majd, hogy fiatalos stílussal dobjuk fel például a nappalinkat vagy egy kis változatosságot csempésszünk a letisztult hálószobai környezetbe.

Akik szeretik az elérhető eleganciát, azok előszeretettel választják a „CRYSTAL” kereteket. Az üvegből készült keretek fehér és fekete színben érhetőek el és valóban nem hétköznapi luxust csempésznek az adott szobába. Bár otthonunkban is hihetetlenül elegánsnak hat majd, azért képzeljük csak el, mennyire jól mutathat egy tárgyalóteremben vagy például egy hotelszobában is. A fekete és a fehér üveg keretek négy különböző belső kerettel választhatóak (jég, gyöngyház, alumínium, grafit)

A „METALLO” keretek – ahogy nevükből sejthető – valódi fémből készülnek, és igazán stílusosak. Gondoljunk csak bele, hány helyen találkoztunk ilyennel korábban? Titán, alumínium, króm, nikkel, inox és arany színváltozataival valóban a szoba díszévé válnak.

Csodásan harmonizálnak például a parkettával vagy fa bútorokkal az „ARBORE” típus fából készült keretei. A rétegelt – bükk, cseresznye, mahagóni és dió – falemezből gyártott keretek igazán hívogatóvá és melegséget árasztóvá varázsolják az Ön otthonát is.

Végül, de nem utolsó sorban egy olyan változatot is találunk a kínálatban, amely az erő, a hatalom és a stabilitás megtestesítője. Furcsa dolognak tűnhet, hogy egyszerű villanykapcsolók esetében ilyen szimbólumokról beszélünk, azonban, ha valaki megtekinti a valódi gránitlapokból készült „PETRA” változat kereteit, maga is elgondolkodik, hogy milyen jelzőt is alkalmazzon. A gránit keretek szintén négyfajta belső peremmel rendelhetőek.

Egy kis „adalék”, hogy a szerelvénycsalád olyan népszerűségre tett szert az elmúlt 10 évben, hogy az ELKO EP vállalat még a saját fejlesztésű iNELS intelligens otthon rendszerébe is a Logus90 típust integrálta. Ez azt jelenti, hogy az épületautomatizálási termékkörhöz tartozó fali vezérlők is pontosan ugyanolyan külalakban választhatók, mint a hagyományos kapcsolók, vagy dugaljak.

Otthona oly sok helyzetben nyújtott már menedéket; bármilyen szomorú vagy boldog szituációban szeretettel fogadta, haza várta és nyilván ezután is így tesz majd. Megérdemelne ezért valamilyen igazán különleges kiegészítőt, nem igaz?!

Válassza a Logus90 szerelvénycsaládot, amelyről további részleteket itt találhat.

Ha szeretné megnézni, hogy az Önnek legjobban tetsző kapcsoló ténylegesen hogyan mutatna szobája falán, használja ingyenes Logus90 konfigurátor programunkat.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...