LED óriáslámpa a tökéletes világításért

Alighogy megjelentek, szinte azonnal a modern otthonok meghatározó lámpáivá váltak az óriáslámpák. Nem véletlenül. Egyszerre divatosak és praktikusak ezek a hatalmas méretű, számtalan extra funkcióval rendelkező LED mennyezeti lámpák. Ismerje meg az EGLO óriáslámpáit!

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

A régi építésű lakásokban a nagy belmagasságok miatt a szép csillárok mutattak/mutatnak jól, és ezekkel lehet elérni megfelelő fényt a lakótérben. Manapság alacsonyabb belmagasságú házak, lakások épülnek, emiatt teret hódítanak a mennyezeti lámpák. Ráadásul a terek egybe nyitottak, nagyobbak, így felmerül az igény arra, hogyan lehet a világítást úgy megtervezni, hogy nemcsak praktikus, hanem esztétikus is legyen. Volt idő, amikor a mennyezetet teleszórtuk beépített spot lámpákkal, hogy egy egyenletes megvilágítást érjünk el a helyiségben. A LED technológia fejlődése, elterjedése lehetővé tette, hogy a lámpák méretét úgy növeljük, hogy esztétikus, stílusos világítások születhessenek.

Az óriás LED mennyezeti lámpák szépek, divatosak, kitűnő ár-érték arányúak, és számtalan kiegészítő funkcióval, technikai megoldással rendelkeznek. Energiatakarékosak, tökéletes fényelosztásúak, és minden enteriőrbe belesimulnak, noha a megszokottnál jóval nagyobb méretűek, ami talán a legnagyobb előnyük. Az óriáslámpák könnyedén megvilágítanak egy mai modern, nagyobb méretű, de a trendeknek megfelelően alacsonyabb belmagasságú nappalit, ezért Önnek elég egyetlen, nagy méretű lámpát vásárolnia. Érdemes megnézni az óriáslámpák kedvelt kiegészítő funkcióit is: van köztük olyan, amelyiknek a fényereje és színhőmérséklete változtatható, némelyik távirányító, más típusok a fali kapcsoló segítségével, és olyan is létezik, mely időzítő funkcióval is rendelkezik.

COMPETA-ST: fény szabályozása fali kapcsolóval

Az EGLO COMPETA-ST óriáslámpa különlegessége, hogy fali kapcsolóval lehet választani 4 különböző fényerő és funkció között. Nem kell hozzá különleges kapcsoló, csak a normál fali kapcsolóra van szükség (tehát nem a tekerőgombos fényerőszabályzós kapcsolóra), és ha gyors egymásutánban kapcsol többet, akkor az adott előre beállított fénnyel világít a lámpa.

Ha egyet kapcsol, akkor melegfehér fénnyel, 50%-os fényerővel világít a lámpa. Jól jön éjszaka, ha felébred, és álmosan lámpát kapcsol: nem fogja kiverni az álmot a szeméből a fény. Ha kétszer kapcsol, akkor 100%-os fényerő és kellemes melegfehér fény várja. Három kapcsolás esetén 100%-os fényerő mellett semlegesfehér fénnyel világít a lámpa, amit akkor célszerű használni, ha erős fényre van szüksége, jól kell látnia, mert olvasni, írni, kézimunkázni szeretne, vagy egyéb munkát végez. Négy fel-le kapcsolásra 50%-os semlegesfehér fénnyel világít a lámpa.

A COMPETA-ST fehér és ezüst színben kapható, 51 és 77,5 cm átmérővel (3100 lm és 5000 lm fényerővel), emellett kisebb méretben is, 34,5 ill. 40 cm-es átmérővel.

EGLO COMPETA-ST MENNYEZETI LÁMPA

CANICOSA ÉS CANICOSA 1

A különleges, mutatós EGLO CANICOSA LED mennyezeti lámpa nemcsak a design-jával figyelemfelkeltő, hanem azért is, mert a színhőmérséklete a normál fali kapcsolóval állítható, 3 fokozatban, hogy mindig a napszaknak, a hangulatának vagy a funkciónak megfelelően tudja használni a lámpát. Egy kapcsolásra 2700 Kelvin melegfehér, nyugtató fénnyel világít a lámpa, ami ideális pl. este, mikor leül a család beszélgetni. Ha 2 másodpercen belül kétszer kapcsolja, akkor semlegesfehér fénnyel (3850 Kelvin), ha háromszor, akkor még „hidegebb”, 5000 Kelvin színhőmérsékletű fénnyel világít. A hidegebb fény élénkít, segíti a koncentrációt és jobb látást biztosít, ezért munkavégzéshez ez ajánlott.

Ha kicsit többre vágyik, és a fényerőt is szeretné szabályozni, akkor válassza a CANICOSA 1 lámpát, aminek nemcsak a színhőmérséklete, hanem a fényereje is szabályozható, ráadásul távirányítóval és fokozatmentesen. Minkét lámpa 76,5 és 49,5 cm-es méretben kapható.

EGLO CANICOSA LED MENNYEZETI LÁMPA

VOLTAGO 2 a kristályos csillogásért

Az EGLO VOLTAGO 2 nemcsak tudásával, hanem kristályos csillogásával is lenyűgöző. A közel 60 cm-es LED mennyezeti lámpa távirányítóval kapcsolható, hogy kényelmesen, akár a fotelból élvezhesse a fény adta lehetőségeket. Színhőmérséklete és fényereje fokozatmentesen szabályozható távirányítóval, ráadásul a színhőmérsékletét még fali kapcsolóval is be lehet állítani 3 lépésben (2700 K, 4500 K, 6500 K). (A VOLTAGO 2 kapható kisebb méretekben és négyzet alakú formában is.)

EGLO VOLTAGO 2 MENNYEZETI LÁMPA

GIRON-S és GIRON

Az EGLO GIRON és GIRON-S óriás mennyezeti LED lámpa az egyik legnagyobb tudású az óriáslámpáink közül. Távirányítóval szabályozható a fényereje (fényárama) és a színhőmérséklete (3000 és 5000 Kelvin között), hogy a fényt a hangulatunknak, a tevékenységünknek, a bioritmusunknak megfelelően állíthassuk be. Éjszakai fény funkcióval is rendelkezik. 3 méretben kapható (57 cm, 76 cm és 1 m átmérővel), ennek megfelelően a maximális fényereje is változik (4000 lm, 5800 lm és 7800 lm). A GIRON széria búrája fehér, a GIRON-S szériáé pedig kristályosan csillogó.

EGLO GIRON-S LED MENNYEZETI LÁMPA

LANCIANO: a legtöbb extrával

A szép, esztétikus, kristályos csillogású LANCIANO a legtöbb extra funkcióval rendelkező óriáslámpánk. Távirányítóval szabályozható a fényereje és a színhőmérséklete (ez utóbbi ráadásul még fali kapcsolóval is, 3 lépésben!), egy gombnyomással beállítható rajta éjszakai fény funkció (10%-os fényerő melegfehér fénnyel), illetve az időzítő gomb használatával kikapcsolás után még 30 mp-ig világít. Két méretben kapható, 66 és 86 cm átmérővel.

EGLO LANCIANO ÓRIÁSLÁMPA

Textil óriáslámpák

A textil lámpák kedvelőinek is tartogatunk újdonságokat: 2018 őszétől kaphatók az óriás textil mennyezeti lámpák 57, 76 és 98 cm-es méretben, többféle színben. A ROMAO óriáslámpáink LED-del szereltek, és távirányítóval szabályozható a fényerejük, valamint 3000 Kelvin és 5000 Kelvin között a színhőmérsékletük. A PASTERI óriáslámpáinkat fényforrás nélkül szállítjuk, E27-es foglalattal, így mindenki maga dönti el, hogy milyen fényforrást használ: milyen fényerejűt, ill. hogy normál fényforrást, vagy olyan LED fényforrást, melynek színhőmérséklete, színe, vagy mindkettő változtatható (ld. EGLO connect, melyről korábbi cikkünkben már írtunk.)

EGLO PASTERI ÓRIÁSLÁMPA

Nézze meg teljes óriáslámpa kínálatunkat HONLAPUNKON, illetve szerezzen további inspirációkat tematikusan felépített INSTAGRAM oldalunkon!

További segítséget biztosít szakértői anyagunk VILÁGÍTÁS témakörben.

Az EGLO korábbi cikkeit és katalógusait ITT TEKINTHETI MEG.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...