Látványos, nyitott enteriőr, igényes luxusmegoldásokkal

Sziráki Bianka 2011 óta dolgozik látványtervezőként, és rá két évvel elvégezte a lakberendezői kurzust is, hogy még komplexebb tudással rendelkezzen a látványtervezés világában, és még több, még értékesebb segítséget tudjon nyújtani ügyfeleinek. Bianka a letisztult formák híve, és szívesen beépíti munkáiba a természetes anyagokat, és a hagyományos kézműves technikával megmunkált darabokat illetve részleteket…

A múltidéző technikák, a különleges anyagok és textúrák világába kalauzol el bennünket Bianka ezúttal is – aki egy kreatív lakásbelsőt mutat be nekünk pályázati terveiben.

Bianka szintén az egyedülálló megbízó számára átalakítandó lakás megtervezését választotta, mert véleménye szerint ez az opció adta a legtöbb szabadságot, kreativitást a tervezést illetően: amint meglátta az alaprajzot, máris kirajzolódott előtte az új térszerkezet és stílus – meséli.

A képzeletbeli megbízó ebben az esetben egy egyedülálló, jól szituált, 25-30 év közötti hölgy, aki sokat dolgozik, nagyon leköti a munkája – ám szabadidejében szeret társaságban elidőzni, és otthonában is szívesen és gyakran fogad vendégeket. Ilyenkor többnyire vacsorapartikat és moziesteket tart a barátaival.

Otthona berendezésében kedveli az igényes darabokat, nem sajnálja a pénz egy-egy különlegesebb darabra. Ám ugyanakkor lényeges számára, hogy az otthona őérte legyen, nem pedig fordítva.

Bianka, mint lakásának átalakítója és megtervezője – a hölgy életviteléhez igazította a lakásbelső elrendezését.

Ehhez előszöris megszüntettem a számára felesleges szobákat és a konyhához kapcsolódó kamrát, így egy szép, 51 négyzetméteres, tágasabb konyha-étkező-nappali tér jött létre, ami maximálisan kielégíti az otthonnal kapcsolatos igényeit, és a vendégfogadásra is teljesen alkalmas – magyarázza a lakberendező.

A lakás hátsó traktusában Bianka meghagyta az eredeti elrendezést, hiszen ez véleménye szerint optimálisan használja ki a meglévő teret.

A hálószoba kivételével a lakás teljes padlózata hidegburkolatot kapott: a Porcelanosa Lassa márványos padlólapjai közé, a konyha-étkező részbe bekerült egy igényes Sicis mozaik szőnyeg, ami szépen kiemeli az étkező részt.

A fürdőszobában az Otti Manufaktúra különleges fekete méhsejt burkolata kölcsönöz különleges hangulatot a térnek.

A lakás hátsó részében helyezkedik el a hálószoba, a fürdőszoba valamint a különálló WC. Ezen a részen is folytatta Bianka a világos színek használatát, sötét felhangokkal – ahogyan a természetes anyagok szeretete itt is visszaköszön.

A fürdőszoba Porcelanosa Dover burkolata természetes követ idéz, puhaságot és nyugalmat áraszt, csakúgy, mint a hálószoba Vescom Meteor színes textil falburkolata. A mészkőszerű fürdőszoba csempe gondolatiságát viszi tovább a WC helyiségében megjelenő Zalakerámia Travertino mozaikja, ami a kis helyiségben szépen érvényesül. A fürdőszobában a természetes anyagok szépségét kiemeli a hangulatos arany befüggesztett lámpapár, ami egy kis luxust is csempész a pihenés szigetébe.

Hogy a letisztult stílust semmi ne törje meg, a mosó-szárítógép a mosdószekrény folytatásaként kapott takarást, így egy szép nagy mosdópult jött létre. Hogy ennek mélységet enyhítsük – a tükör nem önmagában, hanem szekrényajtóként jelenik meg, további tárolást biztosítva a fürdőszobai apróságoknak.

A Kádat és mosdót illetően a Ravak és a Roca termékeit találta ide illőnek Bianka, melyekhez tökéletesen passzolnak a Kludi csaptelepei és a Roca kiegészítői. A különleges formájú és variálható Zehnder Roda Air törölközőszárító radiátor tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba hangulatához.

A WC helyiségében is kihasználta a tervező a kínálkozó helyet a tárolásra: a beépített tartály fölötti részt beszekrényezte. Az enyhén szögletes Roca „The Gap” WC-hez jól illeszkedik a Ravak Chrome kézmosója, és szintén a Roca kiegészítői teszik teljessé az összhangot.A hálószobába egy gyönyörű, természetes HARO tölgy faparketta került. A lakásban a világos színek dominálnak, amit az Arrital konyha sötét tónusa ellensúlyoz.

A konyha feketéje több helyen visszaköszön a lakásban, a világos tónusok ellenpontjaként, mint például a nappali lerakó asztalánál, a fürdőszoba padlóján, vagy a hálószoba kis asztalain és lámpáján.

Bianka hagyta, hogy a lakásban a tér, a tágasság legyen a vezető fonal, ezért a nagyobb bútordarabokat falszerűen helyeztem el, a kiegészítő bútorok számát pedig a minimumra csökkentette, illetve átlátszóságukkal játszott inkább.


Az áttört, kalitkaszerű forma az étkező Foscarini Spokes lámpája mellett feltűnik a nappali dohányzó asztalánál, és az üveg fali polcok sem türemkednek be a térbe. A falak túldíszítése helyett a fényekkel való hangulatteremtésre helyeztem a másik fókuszpontot – meséli.

Ezt különleges világító testekkel – mint például a Ctellani&Smith állólámpája -, és egy igazán egyedi tükrös belógó dísztárggyal érte el.

A hálószoba a lakásban lévő többi bútorral stílusban azonos, egyedi gardróbszekrényt kapott, ahogyan az előszobai szekrény – így is erősítve az egységességet a lakás helyiségei között.

A barackszínű textilfal előtt egy Black Red White szürke kárpitos ágy és antracit tetőlapos kisasztalok kaptak helyet puha szőnyegekkel szegélyezve, valamint egy kényelmes nosztalgikus fotel a Bydgoskie-től. Az arany a lámpákban itt is visszaköszön. A nappali petrolkék árnyalatai itt visszafogottan, néhány díszpárnában jelennek meg.

Mivel a teljes lakás egésze Inels inteligens vezérlést kapott, ezért egyszerűen a kanapén ülve változtathatjuk a lakás világítását, könnyen teremthetünk megfelelő hangulatot a moziesthez a teljes fényárt követelő főzés után.

A nappali főszereplője a hatalmas Lumas kép, ami túlburjánzó színeivel párbeszédet alkot és hidat teremt a sötét konyha és a világos nappali között, élénkséget hoz a letisztult környezetbe.

A képre reflektál a Maxliving Nova kanapé, amely sötét petrolkék színével és egy teljes baráti társaságot leültetni képes méretével méltó párja a konyha-étkező párosának.

A konyhában a lakás szerencsés méreteinek köszönhetően elfért egy nagy konyhasziget, amelyhez kapcsolódik a kihúzható étkezőasztal is – így egy olyan tágas konyharész jött létre, ahol akár többen is kényelmesen elférnek egy nagyobb vacsora készítésénél.

Az étkező mögötti traktus ugyan a konyhához kapcsolódik, de funkciója már vegyes, ugyanis a nappali tároló funkcióit is magába foglalja. Tányérok és poharak tárolása mellett könyvek, iratok, plédek is helyet kaphatnak a szekrényben.

Az előtérben kapott helyett a lakás egyik nagy tároló része, amely magába foglalja a kazánt és az előszobai tárolást is. Fehér színével a falszerű, nem domináns.

Az egész lakásra jellemző egyfajta légiesség, amit a könnyű Voile függönyök is erősítenek, álmennyezet által takart karnisuknak hála könnyedségük még inkább szembe tűnő.

Földre rogyó függönyöket kapott a nappali és a háló is, a konyhába pedig rolót választott Bianka. A hatékony árnyékolásról redőnyök gondoskodnak, a fűtésről a szinte láthatatlan Zehnder Plano radiátorok.

A nyári hőség elviselését a design díjas Zen-sation klíma teszi elviselhetővé. Minden helység álmennyezetet kapott, hogy süllyesztett spot lámpák adhassák az általános megvilágítást, továbbá hogy lehetőség legyen a karnistakarásokra illetve rejtett led alkalmazására. A konyhában az elszívó elvezetését is takarja.

Beltéri ajtók közül diszkréten osztottat választott Bianka természetes erezetes világos fa frontokkal, a bejárati ajtó esetében pedig a sötét vonalat követte egy antracit szürke modellel.

Mindezek alapján mondhatjuk, hogy sikerült egy olyan modern, minden szinten praktikus mégis látványos enteriőrt teremteni, ami helyet tud biztosítani a nagyobb baráti összejöveteleknek, de a vendéglátást biztosító sajátosságok nem uralkodnak a téren, az meg tudott maradni a nyugalom szigetének is.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...