Kreatív Műhely a Trilakkal – készítsünk házilag éjjeliszekrényt!

Nem kell aggódnia, ha még nem mozog otthonosan a DIY világában vagy kicsit ügyetlenül fogja meg a fúrót, ecsetet. A Technika #1-gyel karöltve a Trilak idén is folytatja közös workshopjait, ahol Ön is elsajátíthatja a felületkezelés, a barkácsolás és a festés praktikáit. Profi szakértők kísérik Önt végig minden lépésen és segítő kezet nyújtanak, ha elakadna.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Az alapanyagokat és eszközöket a helyszínen biztosítják, így a jókedvedén és kitartásán  kívül nem kell mást hoznia magával. A workshop végén pedig nem csak tapasztalattal és tudással, hanem egy saját készítésű, egyedi kisbútorral is gazdagabb lesz!

Gyakorlásképp most megmutatjuk, hogyan készül ez a szuper éjjeliszekrény. Az összeszerelés videón is megtekinthető a Trilak Facebook oldalán. A részletes útmutató pedig ITT olvasható.

Amire szüksége lesz:

 • Csavarok
 • Csiszolópapír
 • Faragasztó
 • Fúrógép
 • Heveder
 • Kefe
 • Kötény
 • Maszkolószalag
 • Méretre vágott faelemek
 • Progold Aquatop ecset
 • Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfesték

Előkészítés:

Faelemek csiszolása

A faelemek csiszolása egy kihagyhatatlan lépés, mert ez készíti elő a felületet a későbbi festésre. Fontos, hogy a csiszolást mindig hosszanti irányban végezzük, de a szélek csiszolásakor vigyázzunk az élek épségére!Portalanítás

A végén mindenképp portalanítsuk a felületet egy száraz kefével vagy ecsettel, hogy jól tapadjon rá a ragasztó és a festék.

Összeszerelés

A fiók összeállítása

A fiók négy elemét tegyük ki egymás mellé, majd ragasszuk össze őket maszkolószalag segítségével. Utána az egészet fordítsuk meg és az élek mentén ragasszuk össze őket faragasztóval, majd hajtsuk össze, hogy összeálljon a fiók.Fontos, hogy a ragasztott élek ne mozduljanak el, ezért biztosítsuk őket hevederrel és támasztó lécekkel.A lábak összeállítása

Ezután a láb elemeinek összecsavarozása következik, először a rövidebb lábat állítjuk össze. A lábak tetején mérjük ki a csavarok helyét, felülről és oldalról is 15 mm-re helyezzük a jelölést.Először fúrjuk ki a csavar helyét, majd csavarozzuk össze a lábat a rövidebb keresztléccel. Ugyanezt ismételjük meg a keresztléc másik oldalán is. Átlók behúzásával jelöljük ki a fiók közepét, majd fúrjuk középre az elkészült lábat.Az összefúrt elemek segítségével jelöljük ki a másik láb illesztési pontjait. Majd ugyanúgy, mint az előbbinél, csavarozzuk össze ennek a lábnak az elemeit is. Ezek után ragasszuk a második lábat a fiók aljához, és csavarozzuk össze a két keresztlécet középen.Festés

Első lépésként a festeni nem kívánt részeket ragasszuk le maszkolószalaggal. A festéket alaposan keverjük fel, majd kezdődhet az alkotás. A felületet mindig szálirányban fessük és alaposan vigyük végig az ecsetvonásokat, így kaphatjuk a legszebb végeredményt.Minden részre ügyeljünk, még az eldugott kis helyekre, élekre is. Két óra száradási idő után következhet a második réteg. Ha stencillel dekorálunk, akkor a festéket mindenképp tuffolással vigyük fel, hiszen így az nem folyik majd a stencil alá. Ehhez elegendő az ecset hegyét belemártani a festékbe, majd az ecsetet a felületre merőlegesen tartva határozott, nyomkodó mozdulatokkal felvinni a festéket a felületre.A korábban felragasztott maszkolószalagot még a festék megszáradása előtt távolítsuk el.

Gratulálunk, kész is!
Szakértőink ajánlásával:

Az éjjeliszekrényt Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfestékkel kezeltük.

A Trinát Aqua Kolor magasfényű zománcfesték a PPG Trilak vizes bázisú festéke, mely kiválóan alkalmazható kül- és beltéren, fa- és fémfelületen egyaránt. A vizes bázisú festék környezetbarát, szagtalan és az időjárás viszontagságainak kitéve sem színeződik el. Ellenáll az UV sugárzásnak, így nem roncsolódik a fa felülete és belső szerkezete sem, továbbá a fa szürkülését is megelőzi. A festék használata egyszerű még a kihívást jelentő felületeken is.

A Trilak aktuális workshopjairól bővebb információt talál honlapjukon.

 

Jöjjön el Ön is és alkossunk együtt!

Ha szeretné megtudni, hogyan készíthet régi éjjeliszekrényből játékkonyhát a kicsiknek, olvassa el CIKKÜNKET!2022. november 24.

Most éri meg igazán összehozni az álomfürdőszobádat!

Felújítanád a fürdőszobát? Esetleg meglepnéd szeretteidet karácsonyra, mert tudod, hogy fürdőszoba-felújításon gondolkoznak? Most könnyen megnövelheted az erre szánt...

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. október 13.

Így válassz fürdőkádat!

Rendkívül nehéz rálelni a megfelelő fürdőkádra – az ember pedig mindig megbánja az elhibázott döntést, a csere pedig sokszor rengeteg munkával, kellemetlenséggel és hatalmas...