Kőhatású terek, ezerféleképpen…

Gyönyörű természetes köveket a megtévesztésig leutánzó hidegburkolat családok közül válogathat az, aki szereti az időtlen megoldásokat élettereiben. A természetes minták és textúrák azonban a mai technológiáknak köszönhetően akár saját egyéniségünkhöz is könnyedén beilleszthetők. Rusztikus, natúr? Vintage vagy loft? Vagy a végsőkig letisztult, hűvös minimál? A kő ezer arca a belső terekben is dívik, nézzünk néhány szép példát és inspirációt az Argenta újdonságaiból!

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

A kövek természetes textúrája – a fához hasonlóan – szinte mindenkit rabul ejt. Sokan azonban a kő látványát, a kő textúráját és színeit ridegnek tartják teljes egészében otthonuk belső tereiben alkalmazni – mi most bemutatjuk ennek ellenkezőjét!

Hiszen a szép, természetes kövek számtalan textúrában és árnyalatban érhetőek el akár a padló, akár a falak szebbnél szebb burkolatain.

A szabadon hagyott téglafelületeket az ipari stílusú enteriőrökbe, míg a natúr terméskő burkolatokat a természetes, rusztikus, vagy éppen a modern otthonokba is betervezhetjük egy-egy fal felületén, vajon mi a helyzet akkor, ha egy teljes helyiséget szeretnénk a finom erezetű, látványos kő megjelenésével felruházni?

Nos, ma már ezt minden további nélkül megtehetjük, és ehhez a burkolatgyártók ezerféle kínálata számtalan gyönyörű variációs lehetőséggel ejt ámulatba bennünket napról napra szinte…

A VS Fürdőszoba szalonban már elérhetőek, sőt élőben is megtekinthetők az ARGENTA kőhatású, természetes kövek mintázatát utánzó termékcsaládok, melyekhez a gyártó enteriőrfotói remek inspirációt szolgálnak számunkra.

A képek alapján pedig bárki meggyőződhet róla, hogy akár egy-egy nagyobb falat vagy a padlót, akár a teljes fürdőszoba vagy nappali enteriőrt burkoljuk is ezekkel a természetes kövekre tökéletesen hajazó burkolólapokkal – ridegségnek nyoma sincs!

Ezt többféleképpen is elérhetjük: az első az, hogy a kő burkolat mellé társítunk meleg, szinten természetes anyagokat – például fát. Egy kővel burkolt konyha vagy étkező enteriőrbe például kiváló megoldás egy fa konyhapult, vagy természetes bútorok.

Arra érdemes ügyelni, hogy színtónusban, árnyalatban ezek az anyagok illeszkedjenek egymáshoz, akár a kontrasztos megoldások, akár az egyöntetű harmónia mellett döntsünk is.

Ha pedig mindezt megspékeljük még meleg fényű lámpákkal, és tágas ablakokkal, amelyeken keresztül a természetes napfény jólesően beáramlik a helyiségbe, és felmelegíti a színeket, tónusokat – nos, akkor az az enteriőr minden lesz, csak nem rideg!

A másik remek ötlet a teljes helyiség kővel történő burkolására – hogy az ne keltsen túlságosan hűvös hatást – az a burkolatok különböző méreteivel és elrendezésével való variálása. Szerencsére az ARGENTA gyártó legtöbb termékcsaládjánál is a kisebb, nagyobb lapok, a mozaikok és a különböző, minta nélküli, a burkolattal azonos színű dekorok mind megtalálhatók.

Ezeket bátran válogassuk egymás mellé, mert ilyen módon gyönyörű és izgalmas látványt hozhatunk létre a homogén terek megoldásaiban is – mely egyébként egyre nagyobb trend lett az utóbbi időben…

Az ARGENTA CANYON kollekció például – melyet a fenti képen is jól láthatunk – kiváló példa arra, hogy a természetes követ tökéletesen imitáló burkolati megoldások milyen sokszínűek is tudnak lenni!

Ezt a családot egyébként már élőben is meg tudjuk tekinteni a VS Fürdőszoba szalon Zuglói mintabemutató termében – és a bemutató panelen is jól látjuk majd, hogy 4 gyönyörű kő-árnyalatban tündököl.

A CANYON WHITE, a CANYON GREY, a CANYON MARRON és a CANYON NOCE mint teljesen egyedi, természetes árnyalatban tündököl – hol világosabb, hol sötétebb, hol melegebb, hol pedig hűvösebb ez az árnyalat. És a palettán láthatunk még egy nagyon izgalmas dekort, mozaikot is, mely a CANYON MULTICOLOR nevet kapta, és az imént említett valamennyi árnyalat kevert mixe ez…

Ezzel a családdal akár a loft jellegű, akár a natúr, természetes stílusok kedvelői éppúgy tudnak tervezni. Itt a lapok felülete matt, enyhén texturált. Méreteik változatosak – a 33,3 X33,3 cm-es és 45X45 cm-es nagyobb méretű lapok mellé a 30X60-as téglalapformát, vagy a kisebb 17X17 cm-es méreteket éppúgy megtaláljuk, s ezek együttes alkalmazásának köszönhetően tudjuk elérni a homogén terekben is a változatosságot.

Aki a minimál stílus mellől nem tágítana, és a nappali padlójára is szívesen alkalmaz hidegburkolatot –annak is tudunk ajánlani az Argenta gyönyörű kollekciói közül!

Az ALEPPO család 45X45 cm-es nagyméretű padlólapjai szintén négy nagyon szép, természetes árnyalatban választhatóak: az ALEPPO Perla, az ALEPPO Crema, az ALEPPO Autranita vagy az ALEPPO Savanna mind-mind árnyalatban, tónusban és erezetben más és más – de valamennyi nagyon látványos és izgalmas megoldást rejt…

Az elegáns, már-már luxusba hajló belső terekhez is ragyogóan illik a kőburkolat. Ilyen stílushoz a nem a natur és kicsit rusztikus, hanem a csiszolt felületeket ajánljuk inkább, mint amilyen az ARGENTA CREMA NATURAL családja, mellyel a gyönyörű klasszikus, sőt akár klasszicista enteriőrök mai köntösben elevenedhetnek meg.

Ám a fényes, márványhatást  – árnyalattól és színtónustól, színhőmérséklettől  függően – éppen úgy alkalmazhatunk modern, vagy akár loft jellegű terekbe.

Ebben az esetben kiemelhetjük a fekete kontrasztokat, a barnák és a fekete-fehér tónusokat – melyeknek a márvány finom erezete és eleganciája kiváló hátteret biztosít.

Válasszuk bármelyik stílust és családot – egy biztos, hogy nem fogunk csalódni! Különösképp akkor, ha igénybe vesszük a VS Fürdőszoba munkatársai által felkínált 3D Látványtervezési segítséget, ahol a hozzáértő, ügyes kollégák megtervezik számunkra a fürdőszoba alaprajzához a csempe felosztását minden egyes falra és a padlóra. Amennyiben pedig Ön lakberendező, ügyfelének éppúgy szívesen segítünk, a kollekciókat pedig érdemes élőben is látni és megtapintani, hiszen úgy tudunk beleszeretni igazán egy-egy szép textúrába, felületbe…

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...