Kőhatású terek, ezerféleképpen…

Gyönyörű természetes köveket a megtévesztésig leutánzó hidegburkolat családok közül válogathat az, aki szereti az időtlen megoldásokat élettereiben. A természetes minták és textúrák azonban a mai technológiáknak köszönhetően akár saját egyéniségünkhöz is könnyedén beilleszthetők. Rusztikus, natúr? Vintage vagy loft? Vagy a végsőkig letisztult, hűvös minimál? A kő ezer arca a belső terekben is dívik, nézzünk néhány szép példát és inspirációt az Argenta újdonságaiból!

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

A kövek természetes textúrája – a fához hasonlóan – szinte mindenkit rabul ejt. Sokan azonban a kő látványát, a kő textúráját és színeit ridegnek tartják teljes egészében otthonuk belső tereiben alkalmazni – mi most bemutatjuk ennek ellenkezőjét!

Hiszen a szép, természetes kövek számtalan textúrában és árnyalatban érhetőek el akár a padló, akár a falak szebbnél szebb burkolatain.

A szabadon hagyott téglafelületeket az ipari stílusú enteriőrökbe, míg a natúr terméskő burkolatokat a természetes, rusztikus, vagy éppen a modern otthonokba is betervezhetjük egy-egy fal felületén, vajon mi a helyzet akkor, ha egy teljes helyiséget szeretnénk a finom erezetű, látványos kő megjelenésével felruházni?

Nos, ma már ezt minden további nélkül megtehetjük, és ehhez a burkolatgyártók ezerféle kínálata számtalan gyönyörű variációs lehetőséggel ejt ámulatba bennünket napról napra szinte…

A VS Fürdőszoba szalonban már elérhetőek, sőt élőben is megtekinthetők az ARGENTA kőhatású, természetes kövek mintázatát utánzó termékcsaládok, melyekhez a gyártó enteriőrfotói remek inspirációt szolgálnak számunkra.

A képek alapján pedig bárki meggyőződhet róla, hogy akár egy-egy nagyobb falat vagy a padlót, akár a teljes fürdőszoba vagy nappali enteriőrt burkoljuk is ezekkel a természetes kövekre tökéletesen hajazó burkolólapokkal – ridegségnek nyoma sincs!

Ezt többféleképpen is elérhetjük: az első az, hogy a kő burkolat mellé társítunk meleg, szinten természetes anyagokat – például fát. Egy kővel burkolt konyha vagy étkező enteriőrbe például kiváló megoldás egy fa konyhapult, vagy természetes bútorok.

Arra érdemes ügyelni, hogy színtónusban, árnyalatban ezek az anyagok illeszkedjenek egymáshoz, akár a kontrasztos megoldások, akár az egyöntetű harmónia mellett döntsünk is.

Ha pedig mindezt megspékeljük még meleg fényű lámpákkal, és tágas ablakokkal, amelyeken keresztül a természetes napfény jólesően beáramlik a helyiségbe, és felmelegíti a színeket, tónusokat – nos, akkor az az enteriőr minden lesz, csak nem rideg!

A másik remek ötlet a teljes helyiség kővel történő burkolására – hogy az ne keltsen túlságosan hűvös hatást – az a burkolatok különböző méreteivel és elrendezésével való variálása. Szerencsére az ARGENTA gyártó legtöbb termékcsaládjánál is a kisebb, nagyobb lapok, a mozaikok és a különböző, minta nélküli, a burkolattal azonos színű dekorok mind megtalálhatók.

Ezeket bátran válogassuk egymás mellé, mert ilyen módon gyönyörű és izgalmas látványt hozhatunk létre a homogén terek megoldásaiban is – mely egyébként egyre nagyobb trend lett az utóbbi időben…

Az ARGENTA CANYON kollekció például – melyet a fenti képen is jól láthatunk – kiváló példa arra, hogy a természetes követ tökéletesen imitáló burkolati megoldások milyen sokszínűek is tudnak lenni!

Ezt a családot egyébként már élőben is meg tudjuk tekinteni a VS Fürdőszoba szalon Zuglói mintabemutató termében – és a bemutató panelen is jól látjuk majd, hogy 4 gyönyörű kő-árnyalatban tündököl.

A CANYON WHITE, a CANYON GREY, a CANYON MARRON és a CANYON NOCE mint teljesen egyedi, természetes árnyalatban tündököl – hol világosabb, hol sötétebb, hol melegebb, hol pedig hűvösebb ez az árnyalat. És a palettán láthatunk még egy nagyon izgalmas dekort, mozaikot is, mely a CANYON MULTICOLOR nevet kapta, és az imént említett valamennyi árnyalat kevert mixe ez…

Ezzel a családdal akár a loft jellegű, akár a natúr, természetes stílusok kedvelői éppúgy tudnak tervezni. Itt a lapok felülete matt, enyhén texturált. Méreteik változatosak – a 33,3 X33,3 cm-es és 45X45 cm-es nagyobb méretű lapok mellé a 30X60-as téglalapformát, vagy a kisebb 17X17 cm-es méreteket éppúgy megtaláljuk, s ezek együttes alkalmazásának köszönhetően tudjuk elérni a homogén terekben is a változatosságot.

Aki a minimál stílus mellől nem tágítana, és a nappali padlójára is szívesen alkalmaz hidegburkolatot –annak is tudunk ajánlani az Argenta gyönyörű kollekciói közül!

Az ALEPPO család 45X45 cm-es nagyméretű padlólapjai szintén négy nagyon szép, természetes árnyalatban választhatóak: az ALEPPO Perla, az ALEPPO Crema, az ALEPPO Autranita vagy az ALEPPO Savanna mind-mind árnyalatban, tónusban és erezetben más és más – de valamennyi nagyon látványos és izgalmas megoldást rejt…

Az elegáns, már-már luxusba hajló belső terekhez is ragyogóan illik a kőburkolat. Ilyen stílushoz a nem a natur és kicsit rusztikus, hanem a csiszolt felületeket ajánljuk inkább, mint amilyen az ARGENTA CREMA NATURAL családja, mellyel a gyönyörű klasszikus, sőt akár klasszicista enteriőrök mai köntösben elevenedhetnek meg.

Ám a fényes, márványhatást  – árnyalattól és színtónustól, színhőmérséklettől  függően – éppen úgy alkalmazhatunk modern, vagy akár loft jellegű terekbe.

Ebben az esetben kiemelhetjük a fekete kontrasztokat, a barnák és a fekete-fehér tónusokat – melyeknek a márvány finom erezete és eleganciája kiváló hátteret biztosít.

Válasszuk bármelyik stílust és családot – egy biztos, hogy nem fogunk csalódni! Különösképp akkor, ha igénybe vesszük a VS Fürdőszoba munkatársai által felkínált 3D Látványtervezési segítséget, ahol a hozzáértő, ügyes kollégák megtervezik számunkra a fürdőszoba alaprajzához a csempe felosztását minden egyes falra és a padlóra. Amennyiben pedig Ön lakberendező, ügyfelének éppúgy szívesen segítünk, a kollekciókat pedig érdemes élőben is látni és megtapintani, hiszen úgy tudunk beleszeretni igazán egy-egy szép textúrába, felületbe…

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...