Innováció a fürdőszobában – de mit jelent az, hogy egy csempe innovatív?

A tudatos építkezők és lakásfelújítók előtt talán már nem cseng ismeretlenül a szó: innováció. Valószínűleg már azt is tudják, hogy a várva-várt Otthon Design Ősz kiállítás egy nagyszabású INNOVÁCIÓ OTTHON standdal készül, ahol 8 témakörre levetítve, rengeteg izgalmas meglepetés vár majd bennünket. Hiszen a folytonos fejlődés, megújulás, lépéstartás a világ vezető trendjeivel – mint a gazdaságosság, a környezettudatos, humánus és látványában is letisztult megoldások – ma már egyre inkább igényünkké válik.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Szerencsénkre az otthonainkat meghatározó gyártók ma már igencsak élen járnak ebben. Találkozhattunk már környezettudatos termékekkel, okos izzókkal, újrahasznosítható anyagokkal. De mi a helyzet a burkolatokkal? Mit takar az, hogy a fürdőszoba, s azon belül a csempe innovatív?

FOTÓ: PORCELANOSA, Tribeca Calisa

Elképzelni is nehéz, mennyi újdonság látott napvilágot az elmúlt néhány évtizedben, és ezek száma most is évről évre növekszik. Gondoljunk akár a 100%-ig mosható tapétára, a fa erezeteit élethűen megmintázó laminált padlókra vagy greslapokra, melyek segítségével ma már szinte az élő fát, a természet időtlen és nagyszerű szépségeit vihetjük be otthonunkba.

Fotó: PORCELANOSA, Delaware Nogal

Az otthonunkba, mely tökéletes kényelemmel lát el bennünket, és tökéletesen kiszolgál minket bármely napszakban, évszakban, bármely időtöltés során…

Miért pont a fürdőszoba legyen fejlődő, innovatív?

Noha a fürdőszoba általában a legkisebb helyiség otthonunkban, annak megtervezése mégis talán az egyik legnehezebb, legalaposabb átgondolást, tervezést igénylő feladat. Egyrészt pont azért, mert alapterületénél fogva kisebb, másrészt pedig azért, mert az ide beépítésre kerülő anyagok, berendezések nem cserélhetők le olyan könnyen. Egy kádat nem tolhatunk arrébb, mint egy kanapét, ha már nem tetszik a korábbi elrendezés, de a fürdőszoba falainak „átszínezése” sem olyan egyszerű: a csempe leverése, majd újraburkolása jóval költségesebb, ugyanakkor idő- és energiaigényesebb feladat, mint a nappali vagy a háló falinak újrafestése, tapétázása.

Ám éppen ezek azok a dolgok, amik miatt fontos a folyamatos innováció! Az újrafesthető tapéta, a ráburkolható csempe, a kenhető vízszigetelés, vagy a klikkes rendszerű laminált padló mint-mind a mi kényelmünket, otthonunk folytonos frissülését, megújulási kedvünket szolgálja.

A hajópadlót idéző padlólapokkal, a vizet is elbíró faburkolatokkal egy új világ tárult elén, és ez még nem minden!


Fotó: PORCELANOSA, Manhatten Colonial

Hiszen a látványon túl, egy innovatív csempe még rengeteg mindent tud, melyre mi, egyszerű felhasználók eddig nem is gondoltunk. Pedig, ha fontos számunkra a környezetünk, szeretjük az időtálló, humánus dolgokat, miközben személyre szabott, egyedivé alakítható életterekre vágyunk – akkor itt az ideje, hogy megismerkedjünk az innovatív csempékkel, padlólapokkal is…

De mit jelent az, hogy egy csempe, egy padlólap innovatív?

Az innováció rendre, évről évre megmutatkozik, jelen van a kerámiagyártásban, hiszen rendkívül széleskörűen átfogja és felöleli azokat a technikai lehetőségeket, technológiai, gyártásbeli újításokat, melyek a végfelhasználók előtt kevéssé ismertek, pedig már ránézésre is jól láthatóak!


Fotó: PORCELANOSA, Delaware Acero 2

Már a gyönyörű látvány is önmagáért beszél…

A kortárs burkolatok már látványukat tekintve is megfelelnek a legújabb trendeknek, az aktuális divatnak megfelelően egyensúlyt teremtenek az egyre természetesebb külső megjelenés, az egyre finomabb, időtállóbb megmunkálás, a gyönyörű harmónia, az olykor meglepő, sőt meghökkentő dizájn, valamint a makulátlan funkcionalitás között.

Gondoljunk csak a faerezet mintájú, a textil vagy papír anyagok felületeit tökéletesen megjelenítő dekorok, vagy a gyönyörű márvány – illetve természetes kőhatású, homokszemcsés felülettel ellátott, vagy akár a lakkozott, nemesfémmel bevont felületek tökéletes megmunkálásaira a csempéken.


Fotó: PORCELANOSA, Venis Sea Silver

Mind-mind nagyon komoly technológiák, újszerű megoldások, többéves vagy évtizedes kutatások eredményei, hogy ezeket a gyönyörű, tökéletes felületeket ily módon képesek megmunkálni.

Környezettudatos és egészséges gyártás

Ma már alapvető fontossággal bír, hogy a termék, melyet megvásárolunk, beépítünk otthonunkba, ne károsítsa semmilyen módon a környezetünket és az egészségünket.

Ebből a szempontból is tökéletes választásnak bizonyulnak a Porcelanosa gyár termékei, melyek nem csak gazdag látvánnyal, maximális trendkövetéssel bírnak, de a környezettudatos gyártás, a környezetvédelem iránt is maximálisan elhivatottak.


Fotó: PORCELANOSA, Bottega

Vagyis, amellett, hogy ezeket a burkolatokat mind alapanyagukat, keménységüket, mind pedig külső megjelenésüket, felületüket is tökélyre fejlesztették, a rajtuk lévő mázak nem tartalmaznak nehézfémeket, mint például az ólom vagy a kadmium.

A kiemelkedő minőségű, gyönyörű burkolatok gyártója pedig nem csupán a csempe és padlólap gyártás terén remekel, miközben elhivatottan védi a környezetet – de még a gyártási folyamatokat, sőt a termékek csomagolását is fontosnak tartja.

A lehető legkíméletesebb gyártási folyamatok alkalmazása mellett a gyár környezetvédelmi stratégiája jóval túlmutat a gyártás, a termelési rendszerek optimalizálásán.


Fotó: PORCELANOSA, Safari

Tudatos, gazdaságos, optimalizált megoldások már a tervezésnél

Termékeiket már a tervezési szakaszban is úgy készítik elő, hogy azok majd a lehető legkevesebb víz – és energiafogyasztást igényeljék a gyártás során. A gyárakban víztakarékos csaptelepeket alkalmaznak, illetve a gyáraik is mind olyan tudatos, innovatív építészeti megoldásokkal készültek, hogy minél inkább elkerüljék a napközbeni mesterséges világítást így a fölösleges villanyszámlát. Ehhez átlátszó paneleket építettek be. Járműveik a gyárak belső tereiben elektromosak, s mindemellett még 5 vízkezelő rendszert is alkalmaznak, hogy egyáltalán ne legyen szennyvízkibocsátásuk.

Több mint 70%-ban újrahasznosított anyagok

És igen: az sem mindegy, hogy a kész termékek hogyan hagyják el a gyár területét. A Porcelanosa gyár 70%-ban újrahasznosított csomagolóanyagokat használ, az extrán ellenálló, változatos és csodaszép kollekciójukat, a STONE-KER családot pedig 95%-ban újrahasznosított alapanyagokból gyártják.


Fotó: PORCELANOSA, STONE-KER, Concept Natural Bright

A gyönyörű Porcelanosa termékeket tehát nem csupán a dizájnra érzékeny trendkövetők, vagy a kifejezetten időtálló, minőségi fürdőszobát, konyhát, vagy éppen nappali tereket igénylő építkezők, lakásfelújítók választják, hanem azok is, akik messzemenően tudatos, gazdaságos, környezetbarát és egészséges megoldásokra törekednek az élet minden területén. A tudatos szépségek pedig elképesztően széles stílus, dizájn és ár választékban érhetőek el és beszerezhetők a VS Fürdőszoba folyton megújuló, innovatív kínálatából…

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...