Így válhatsz villámgyorsan és pofonegyszerűen a konyhaművészet mesterévé!

Szinte mindannyiunkkal előfordult már, hogy találtunk egy fantasztikusnak ígérkező receptet valamilyen ínycsiklandónak tűnő fogáshoz, azonban a sütés során valahogy mégsem úgy sültek el a dolgok, ahogy a nagykönyvben megírták őket. Olykor a kissé hiányos recept volt a hibás, máskor pedig a sütő nem vette jól a kihívásokat – szerencsére mindkét problémát könnyen elkerülhetjük.

Az okosotthon-megoldások nemcsak a kényelmet szolgálják, de életünk számos területét jobbá tehetjük segítségükkel – az okos funkciókkal ellátott főzési eszközökkal például meggyorsíthatjuk a sütés-főzés folyamatát, és egyértelmű fejlődést érhetünk el az ízélmény szintjén is. 

A Whirlpool formabontó, minimalista vonalvezetésű sütői a legkorszerűbb okoskonyha-eszközök közé tartoznak: a 6. érzék nevű főzéssegítő funkciójuk segít a tökéletes fogások elkészítésében.

De mi ez a rejtélyes 6. érzék?

A Whirlpool sütőin a hagyományos funkciók (például az alsó, felső vagy légkeveréses sütés) mellett megtalálunk számos, előre beprogramozott sütési programot is meghatározott ételtípusokhoz. Elég gyakori eset, hogy az online elérhető recept csak annyit ír, “tegyük be az ételt a sütőbe 10 percre”, azonban sem a hőmérsékletet, sem a sütési módot nem közlik – azonban  ha Whirlpool sütőnk van, nem kell aggódnunk: a szöveges kijelzőn pillanatok alatt kiválaszthatjuk az adott ételhez illő programot. Aztán hátradőlhetünk: a sütő már magától tudja, milyen funkciót kell használnia az adott ételekhez.

A hőingadozással sem lesz problémánk: a hagyományos sütők mechanikus hőérzékelésével szemben a Whirlpool modelljeiben elektromos hőszenzor gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről. Legfeljebb 1-2 Celsius fokos hőingadozással kell számolnunk – míg egy hagyományos sütőnél akár több mint 10 fokos ingadozások is előfordulhatnak, ezek a változások pedig púpossá, repedezetté tehetik a süteményeket, tésztás fogásokat.

Ha sütni készülünk, szinte rögtön belevághatunk: a Whirlpool sütők átlagosan 7-8 perc alatt felmelegszenek. Ezt a gyorsaságot a hátul található fűtőszálnak köszönhetik, ami hőlégbefúvással melegíti fel a sütőteret – miközben mindenhol egységes lesz a hőmérséklet. 

A sütőben megtalálható egy séfszonda is: ez látványra hasonlít a hústűhöz, de nemcsak a húsok zamatosra sütésében segít, hanem bármilyen ételt professzionális precizitással készíthetünk el használatával. A szonda négy ponton méri a sülő étel hőmérsékletét, a sütő pedig mindent kiszámol magától a program segítségével, így garantáltan tökéletes lesz a végeredmény. 

Az elektromos készülékek mellé találunk designban tökéletesen passzoló mikrohullámú sütőt is – és itt most valóban sütőről van szó, nem csak egy “ételmelegítő dobozról”. A két panel és a párolóedény segítségével könnyen párolhatunk a Whirlpool mikróival, és készíthetünk piskótákat, zöldségeket vagy akár húsokat is. Természetesen a mikrohullámú sütőkben is találunk előre beprogramozott funkciókat a tökéletes eredményhez.

Az OtthoNNeked és a Whirlpool videójában Erdős Anita Eperke sales specialista mutat be egy beépíthető Whirlpool elektromos sütőt és a hozzá tartozó mikrohullámú készüléket – nem csak látványra lenyűgöző mindkét modell:

Ide kattintva megismerhetjük a Whirlpool csúcsminőségű sütőit.

Ide kattintva pedig a mikrohullámúsütő-kínálatot vehetjük szemügyre.

Ínycsiklandó recepteket pedig ide kattintva találunk.

2023. április 18.

Így lehet mindig makulátlanul gyönyörű konyhád és fürdőszobád!

Nemcsak a burkolatokra érdemes odafigyelni, hanem a megfelelő fugára is, ha igazán ütős látványra vágyunk. Sokan úgy gondolják, hogy az esztétikus fürdőszoba és konyha...

2022. december 14.

Lázár Chef álomkonyhája nem olyan, mint gondolnád

Kíváncsiak vagyunk rá, milyen a tökéletes konyha Magyarország egyik leghíresebb séfje szerint? Konyhatervezési tanácsokra vágyunk – vagy épp újabb szintre emelnénk a gasztronómiai...

2022. október 21.

Király Linda álomkonyhája mindenki számára kitűnő inspiráció

Az énekesnő imád főzni – és ezt a szenvedélyét konyhája is tükrözi. Mindig érdekes betekintést nyerni egy híresség otthonába: sokszor ihletet kaphat az ember, és így saját...