Hogyan telepítse profi módon a zuhanytálcát? – Videóval!

Manapság egyre népszerűbb trend, hogy a jó kézügyességgel megáldott barkácsolók képességeiket a fürdőszobában is kamatoztatják. Ehhez azonban profi útmutatásra van szükség, különösen egy olyan fontos alkatrész beszerelésének esetében mint amilyen a zuhanytálca.

Ha úgy dönt, hogy önállóan fog bele zuhanytálca telepítésbe, olvassa el cikkünket, amelyben a RAVAK szakértői nyújtanak hasznos tanácsokat: melyek a buktatók, illetve mire kell fokozottan ügyelnie a különböző anyaghasználat és technológia miatt? Most kiderül.

Kaskada és Galaxy önhordó akril zuhanytálcák

A RAVAK Kaskada és Galaxy akril zuhanytálcák esetén – amelyek Antibac® védelemmel vannak ellátva bizonyos penészgombák és baktériumok szaporodása ellen – a telepítést minden esetben burkolattal teljesen ellátott sarokban kell megoldani. A padló előkészítésénél kiemelten fontos, hogy a tálca vízszintes felületre kerüljön, mivel a szintezésére nincsen lehetőség. Hibás kivitelezés esetén a tálcában megállhat a víz, ezt pedig érdemes körültekintő tervezéssel elkerülni. A nem megfelelő kivitelezés megbosszulja önmagát, hiszen hatással van a kabin vízzáró képességére is.

Ne feledje, hogy a tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, amelyre egy tálcára felragasztott ábra is felhívja a figyelmét. Erre mindenképpen ügyeljen! Amennyiben a tálca telepítése a csatorna kiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú tálcát kell választani!Ha olyan megoldást preferál a fürdőszoba adottságai miatt, amely során az akril zuhanytálcát lábakra kell ültetni, az alábbi, RAVAK szakértővel forgatott videó nagy segítséget jelenthet. Tekintse meg!Galaxy pro zuhanytálcák

Az öntött zuhanytálcák őrölt dolomit és műgyanta keverékéből készülnek; ilyenek a Galaxy Pro vagy Galaxy Pro Chrome zuhanytálcák is, amelyek nem csak extra laposak (mindössze 30 mm-esek), hanem csúszásgátló felülettel is ellátottak. A rendkívüli teherbírásuk miatt nem csak a háztartásokba, hanem közösségi helyszínekre is ajánlottak.

A Galaxy Pro-k esetében a tartólábbal és előlappal történő telepítést minden esetben burkolattal teljesen ellátott sarokban kell elvégezni. Mivel a tálca szintezése lehetséges a lábakkal, így a kisebb burkolati egyenetlenségek korrigálhatók.

Amennyiben a tálcát padlóra telepíti, a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kell kiemelten odafigyelnie. Az alábbi fotón látható hibás szifon beállítás miatt a tálca nem fekszik fel teljes felületében; a szifon alsó része folyamatosan feszíti, ez pedig a tálca repedéséhez, töréséhez vezethet.

A tálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik. A padló burkolásánál kiemelten fontos, hogy a tálca vízszintes felületre kerüljön, mivel a tálca szintezésére nincs lehetőség. Amennyiben a tálcát burkolat nélküli aljzatra telepítené, a ragasztást flexibilis csempe ragasztóval végezze, így a tálca minimális szintezése lehetségessé válik.

Az alábbi videó megtekintésével további információkhoz juthat:RAVAK márkaszerviz-hálózat – Ha gyors segítség kell

A legfontosabb tehát, hogy az említett műveleteket maximális szakértelemmel, körültekintően végezze – vagy találja meg a feladatra leginkább alkalmas szakembereket. A RAVAK márkaszerviz-hálózata komoly szakmai múlttal rendelkező specialistákat foglalkoztat, akik a telepítés során legjobb tudásuk szerint hozzák ki a legtöbbet szanitereiből. Szükség esetén forduljon hozzájuk bizalommal!


2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...