Hogy a kis helyiségek nagyobbnak tűnjenek

Túlságosan kicsi a fürdőszoba, a gyerekszoba vagy a nappali? Minden második embernek problémája van az otthona legalább egy helyiségével… Hányszor hallottam már: „Csak néhány négyzetméterrel lenne nagyobb!” Azonban biztosíthatom, hogy professzionális szakértelemmel könnyű pótolni otthona méretbeli hiányosságait.

A cikket szerkesztette: Designflooring by IBDesign

Az Egyesült Királyságban közel 40 évvel ezelőtt létrehozott cég világszerte több mint 300 embert foglalkoztat. Fő piacai Franciaország, Németország és Hollandia, de mivel egyre nagyobb az igény termékeikre, ezért folyamatosan nyitnak a keleti országok felé is.

A padlók

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával mára sokak kedvence lett.
Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki. Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

A Designflooring termékeivel növelheti a térérzetet különleges színekkel, hatásokkal elérve ezt.

A padló alatt fa lapok helyezkednek el, amelyek csendesek. Elérhetőek elegáns antik kerámia burkolólapok hatását keltik, amelyek soha nem repednek meg, és meleg hatást biztosítanak.

Megfizethető és sokoldalú, számos szín, méret és minta közül választhat, amelyek biztosítják, hogy megtalálja azt az egyedi padlót, amely tökéletes otthonába.

Innovatív design-jával, csillogó lapjaival nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódit hazánkban is.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Designflooring by IBDesign

Ha egy szoba rendezett és jól tervezett, akkor ki lehet alakítani elképzeléseinek megfelelő életteret, mely otthonos, harmonikus hangulatot áraszt majd.

Íme, a legfontosabb tippek és szabályok a legkisebb szoba tervezéséhez:

Egy biztos képlet: Gondosan kiválasztott színek!

A „vizuális szobabővítés” alapja: megfelelő színű fal és mennyezetfesték kiválasztása. A jól megválasztott színek csodákra képesek. Kis szobába világos tónusokat szükséges választani, gondolkodhatunk a kék, kékeszöld vagy szürke árnyalatokban – a cél, hogy kevésbé domináljanak. Második szabály: a kiválasztott színt alkalmazza nagy felületen és kerülje a kis mintákat, mivel ezek könnyen megtörik a terek nagyságát. Szokatlanul nagy szobákban a mennyezet lehet sötétebb árnyalatú színnel festett, mint a fal, így a belmagasság csökkentésének látszatát érhetjük el. Ez az elv működik fordított esetben is, ha a mennyezetet világosabb színnel festjük, mint a falat, a szoba nagyságát látszólag növelhetjük.

Konzisztens design

Összességében egy színcsaládot kellene használni otthona tervezésére. Ez azt jelenti, hogy egy színt ajánlott választani otthona egy adott helyiségében, értjük ezt a falak, a padló és mennyezet, a bútor és dekoráció elemekre. Annak érdekében, hogy az enteriőr ne váljon unalmassá, használja a szín különböző árnyalatait. A szabály, amely vonatkozik a falakra és a padlóra is: következetes és világos legyen. Míg a nagy elemek a szobát tágasabbnak láttatják, a kisebbek zsugorítják. Tippünk: a mozaik helyett a nagy csempékre és a többosztású parketta helyett a széles, hosszú kivitelű padlócsaládokra érdemes fókuszálni. Továbbá a lamináltpadlók, parketták burkolásakor fontos figyelni azok lerakási irányának megfelelő választására, hiszen ezen választásnak is ellensúlyoznia kell a „négyzetméter hiányokat”. Példa: egy hosszú folyosó rövidebbnek hat, abban az esetben, ha a padlólapokat keresztbe tesszük le. Van még egy tippünk Önnek! Kis méretű szobába jobb néhány nagy képet felakasztani, mint sok kicsit!


Finom és átlátható

Túl van az alapterveken? Itt az idő gondolkodni a bútorokról. Alapvető szabály kis helyiségben: Rendetlenséget elfelejteni! Mi a szisztematikus és módszeres bútorválasztást támogatjuk, és kis helyiségekbe legjobb választásnak a multifunkcionális bútorokat ajánljuk. Mindemellett általában kecses bútorok választása ajánlott. Kerüljük a szoba bútorokkal való felosztását! A „titkos recept” pedig a tükör – ugyanis a tükrök optikailag nagyítják, tágítják a teret, mivel visszaverik a fényt és szétterjesztik azt a szobában.

Harmonikus világítás

A világítás nagy hatással van a szoba megjelenésére. Ha egy szobának nagy ablakai vannak, biztosítsa, hogy a napfény beragyogja a teret. Függönynek lehetőleg válasszon áttetsző anyagot, engedje be otthonába a napfényt! A mesterséges világítás jó, használjon több, különböző fényforrást, használja együtt a szórt fényt és a spotlámpa lehetőségeit. A fénycsíkok vagy a mennyezetvilágítás is ideális lehet.Végül, de nem utolsó sorban: Tartson rendet!

Egy mobiltelefon, egy toll az asztalon egy magazin, amit olvas… Mindez dekoratív egy nagy szobában, de egy kis helyen könnyen nézhet ki rendetlenül. Tehát fontos, hogy tervezéskor gondoljon előre a tárolási lehetőségekre, és minél többre. Például jobb választás egy komód fiókokkal, mint egy nyitott polc. Mint azt már korábban is említettük, kis helyiségek alapvető szabálya a rend! Ez nem is olyan nehéz ugye? Hiszen rend a lelke mindennek!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...