Hidegburkolat innovációk – 1. rész

Évről évre, sőt szezonról szezonra változnak a trendek, ám a hidegburkolat gyártók – hasonlóan más gyártókhoz – igyekeznek oly módon követni, sőt olykor diktálni a trendeket, hogy a megújulás során az időtlenséget, mint értéket vegyék alapul. Időtlen trendek nyomában járva, a természetesség továbbra is hódít. Nézzük meg együtt a legújabb, izgalmas csempe – és járólap innovációkat, újdonságokat!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

 

Természetes színek

A föld, a bézs árnyalatai valamint a sötétbarna lesznek az idei tél vezető színei, és természetesen ezek a kellemes, natúr árnyalatok az év bármely időszakában megállják a helyüket. A kortárs, modern lakó – és családi házak új színkombinációkban keresik és hozzák összhangba a beltéri díszítőelemeket a kinti táj hangulatával.

Fotó: PORCALANOSA

Különösen a szürke, téli hónapokban a legfőbb belsőépítészeti kihívás a meleg és hangulatos légkör megteremtése, melyről tévesen azt gondolnánk, hogy esetleg nem, vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető. Pedig dehogyisnem! A lehető legjobb megoldás, és jó ok is egyben, hogy a puha, melegséget hozó földszínek, a bézsek és barnák megjelenhessenek, ahogyan a kőre vagy fára épülő textúrák is igen lényegesek a természetes összhatás megteremtésében.

Ezeket a kiemelten esztétikus trendeket az egyik nagy, neves, közkedvelt gyártó, a PORCELANOSA csoport legújabb, ötletekben és díszítő megoldásokban is egyaránt bővelkedő csempe kollekciókkal mutatjuk be most Önöknek. Az itt látható életterekben az olvasásra, pihenésre, valamint a közösségi együttlét élményeire, örömei fókuszáltak a tervezők, egyfajta keretet adva a nyugodt, békés életminőség megteremtéséhez. Ebből is jól látni, hogy amikor szóba kerül a csempe vagy a járólap kérdése, nyugodtan gondolkodhatunk az egész lakás valamennyi élettérében, nappaliban, hálóban, lépcsőházban, esetleg az otthoni dolgozósarok kialakításában – vagyis, már régen nem csak a konyha és a fürdőszoba adhatnak teret ezeknek a termékeknek!

 

XLIGHT – Extra könnyű és ultravékony: az innovatív porcelán csempe a Porcalanosa újdonsága!

Az innovatív, óriás méretekben kapható X-LIGHT porcelán csempe egy rendkívül nagyméretű porcelán agyaglemez (300×100 cm-es lapokban kapható!), amely megfelel az építészek és a tervezők legmagasabb igényeinek. Az X-LIGHT laminált porcelán lapok esetében egy egészen minimális anyagvastagságra törekedtek a gyártók (3,5 mm), mely még éppen nem veszélyeztette a porcelán csempe-technológia egyedi sajátosságát.

Az X-LIGHT tökéletes választás felújítási projekteknél is, hiszen minimálisra csökkenti le a munkaerőköltségeket azáltal, hogy nincs szükség így a meglévő csempézett felületek leverésére, a korábbi csempe eltávolítására – hanem a vékony és tartós anyagot akár egyből burkolhatjuk is annak a tetejére. Lévén, hogy az X-LIGHT anyag súlya is ultrakönnyű (mindössze 8 kg / m²), azokon a helyeken is bátran alkalmazható ez a módszer, ahol a falat terhelő súly korábban komoly gond lett volna egy ilyen munkánál.

Az X-LIGHT vékony porcelán burkolólapok tehát igencsak újrafogalmazzák a csempe iparágat, új távlatokat nyitva meg hidegburkolatok felhasználási és díszítési lehetőségeiben.

 

A legmodernebb fürdőszobák

A PORCELANOSA csoport legújabb technológiai fejlesztései megtalálhatók a fürdőszobában. A Butech padlófűtése egy távadó segítségével termeli a hőt.

Valamennyi érzékszervünkkel arra a kiváló szépségre koncentrálhatunk, amelyet a Noken, a PORCELANOSA csoport Nature névre hallgató kollekciója nyújt számunkra. Akár egy gyönyörű, stílusos borospohár és benne a kiváló minőségű nedű – így egyesül a fa anyag és a modern kerámia szépsége ebben a szerkezetben. Olyan páratlan designt alkotva, mely valóban határtalan és időtlen!

 

Innováció a konyhában

A PORCELANOSA konyhákra szintúgy rácsodálkozhatunk, még akkor is, ha sok mai, kortárs, szép megoldást láttunk már: az Emotions kollekcióval ugyanis egy olyan csúcsmodern formatervezés tárul a szemünk elé, amellyel a Gamadecor egy igazán komoly fejlődésen ment keresztül, ahol a szerelvények funkcionalitása és az anyagok magas minősége még jobban beleillik a terekbe, még jobban képes igazodni személyes terveinkhez. Ez köszönhető a PORCELANOSA csoport által megalkotott szilárd felületű, KRION névre hallgató anyagának, mely lehetővé teszi szinte bármely egyedi tervünk megvalósítását, még inkább az adott otthonhoz, az adott térhez illő kompozíció lehetőségét tárva fel előttünk.

Számos egyedi tervet, belsőépítészeti megoldást megvalósítottak már a segítségével: a KRION ugyanis egyszerre biztosítja a tartósságot, a könnyű tisztítást, az antibakteriális, javítható és korrigálható felületet, valamint a láthatatlan illesztéseket.

A Gamadecor széleskörű tapasztalata a gyártás terén, valamint az Emotions E7.30 sorozatának legkiválóbb nyersanyagválasztéka garantálja, az eddigi 5 éves garancia 10 éves időtartamra való meghosszabbítását.

Ha kíváncsivá tettük, látogasson el a legközelebbi PORCELANOSA áruházba, vagy a VS Fürdőszobaszalon bemutatótermeibe, ahol számos PORCELANOSA szépséggel és újdonsággal várják Önt a hozzáértő munkatársak! Cikkünk folytatásában pedig megismerkedhetnek a természetes megoldásokkal, a parkettamintázattal és a kő sokoldalú felhasználási területeivel.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...