Ha van kerted, ezt meg kell tenned a hétvégén!
Első “alapanyag” a kert. Na de mi kell még? Sorolom: megfelelő időjárás, egy jó társaság, némi sütnivaló, néhány jó tipp és… az utolsó “hozzávalóra” már biztosan rájöttél, igen egy grillsütőre gondolok.
Tedd meg Te is! Szervezz egy kerti partit a hétvégén – következzen 3+1 Stílus&Otthon tipp!
1. Alap ismérvek tűzgyújtáshoz
A faszén hőmérsékletét a grillezésre szánt ételekhez igazítsuk, de kizárólag csakis akkor kezdjünk hozzá a sütéshez, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! Grillezésre legideálisabb a már fehérré vált faszén. Amennyiben türelmetlenek vagyunk és nem szeretnénk kivárni amíg magától leég a tűz, meggyorsíthatjuk a folyamatot úgy, hogy egy kis hamut szórunk a lángokra. A tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét- vagy összehúzásával és a grillrács, illetve a faszén távolságának változtatásával szabályozhatjuk.
2. A kedvenc receptünk grillezéshez
Csapatunk egyhangúan a következő receptet említené, ha a favoritról érdeklődnél! Készítsd el Te is a hétvégén a Fajitas névre hallgató kedvenc receptünket!
Hozzávalók:
● 220 g marha hátszín
● fél db fehér hagyma
● 1 db kaliforniai paprika (piros)
● 4 db tortilla
● 2 gerezd lime
● 60 g tejföl
● 60 g salsa szósz
● 15 g chili por
● 5 g őrölt kömény
● 2 g oregánó
● 2 g fokhagymás só
● 30 ml víz
● jó étvágy és még jobb társaság! 🙂
A fajitas szó tulajdonképpen egy fűszerkeverék elnevezése! Nézzük, hogyan is készítsd el ezt otthon, hézilag! Keverd össze a chiliport az az oregánóval és az őrölt köménnyel, majd ehhez a keverékhez add hozzá a fokhagymás sót és a vizet. Ha mindezt elvégezted készen is vagy a páccal, tehát nincs más dolgod, mint, hogy egy lezárható zacskóba helyezed a csíkokra vágott húst, paprikát és hagymát, a végén pedig ráöntöd az elkészült páct! Na jó van még néhány feladat, az egyik kedvencünk következik, melyet akár a gyerekek is szívesen elvégeznek és igen csak mókásnak találnak. Jól rázd össze a lezárt zacskót, hadd keveredjenek az ízek és alapanyagok, ha ez meg van tedd félre és hagyd pihenni!
Kezdődhet a grill előmelegítée, az ideális hőmérséklet 200 fok. Ha a grill már elég meleg, akkor egy edényt (mélyebb serpenyőt ajánlunk) is tegyél fel, hogy felmelegedjen, ha ez is megvan akkor tegyél bele egy kis olajat, majd jöhetnek bele a fűszerezett húscsíkok és a zöldségek. Egyenletesen helyezz el mindent a serpenyőben és süsd körülbelül 4-6 percig süsd az egészet. Mikor van kész? Amikor a zöldségek még enyhén roppanósak akkor leveheted a serpenyőt a grillről és már tálalhatod is. + egy tipp: az asztalra helyezett húsra nyomj egy kis lime levet!
Tálalási javaslatunk:
A tortilla közepébe kanalazz egy kis húsos keveréket, erre jön egy kanál tejföl, egy kanál salsa és igény esetén egy kis sajt is. A tortillát tekerd fel és fogyasszátok amíg van! 🙂
3. Nincs grill sütőd?
A Broil King így vélekedik a népszerű kerti programról: A grillezés több, mint pusztán az ételek elkészítésének egyik ízletes módja. Sokkal inkább egy társasági esemény: a család, a barátok összejönnek a „tűz” körül és együtt hoznak össze valami finomat, amit aztán azon melegében közösen fogyasztanak el. Ezekkel a gondolatokkal teljesen egyetértünk, így jó szívvel ajánljuk a grillsütőiket. A Broil King teljes bemutatkozását ide kattintva olvashatod, a beszerzési helyek listáját pedig megtalálod itt.
+1 Stílus&Otthon tipp
Most néztük meg és a hétvégre jó időt ír, de azért figyeld az időjárásjelentést, tudod milyen hóbortosak ezek az előrejelzések! 😉
TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK
Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása
Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...
Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett
A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...
Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!
Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni. Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...