Fürdőszoba és wellness terek, természetes kőburkolatok

A 2016-os CONSTRUMA kiállításon megkérdezettek szerint sokan készülnek fürdőszobájuk felújítására, új fürdőszoba kiépítésére. A burkolatválasztáshoz adunk most segítséget és tippeket.

Végigböngésztem vevőink e-mail-jeit, ezekből is kitűnik, hogy nagy felelősség és ebből adódóan stressz is a burkolatválasztás. Hatalmas a választék, sok a szöveg: de melyik csupán marketing és melyik hiteles információ?

Vevőink írták:

„ Köszönöm, hogy miután elmeséltem, hogy a házból ki-be szaladgáló kisgyerekeink és háziállataink vannak, lebeszéltek arról a gyönyörű, de világos és kényesebb kőről. Korábbi burkolatunk, egy gres burkolat is foltossá, takaríthatatlanná vált kb. fél-egy év után. Ezt cseréltük le a Peacock pala burkolatra. Gyönyörű, nem tudjuk megunni. Könnyen takarítom, mindent kibír. Ha majd kandallót építünk a nappaliba, arra is ilyen követ viszünk, mert nagyon szeretjük.”

„ …a zuhanyzóba falra és padlóra építtettük be, de nem volt már időnk beköltözés előtt impregnálni, aztán meg elfelejtkeztünk róla. Kemény a vezetékes víz, egy idő után megjelentek a vízkőfoltok. Megijedtem, de aztán megnyugtattak, hogy leszedhetem a vízkövet erről a palakőről savas tisztítószerekkel is akár, mert ez bírja. Igazuk volt, újra gyönyörű lett, de holnap azért mennék, vennék Önöktől impregnálószert…”


„…először furcsa ötletnek találtam, hogy ugyanazt a követ rakjam a teraszra, mint a wellness térbe, de nagyon bejött. A wellness üvegajtaján kitekintve ugyanaz a (cikkíró beszúrása szürke homokkő) burkolat folytatódik kint is, megnövelve ezzel látszólag a belső teret. Feleségem félt attól, hogy a „rücskös” (hasított) felületet hogyan tudjuk tisztítani, nem sérti-e fel majd a talpunkat. Ami a lényeg, nem csúszós, és porszívózással tényleg tisztántartható. Nagyon jó érzés rajta mezítláb járni. Kérdésem: ugyanebből a kőből szauna szellemet rendelésre tudnának-e faragtatni? …”

Ami még szóban elhangzott: „..azt hittem, hogy ezek a természetes kőburkolatok sokkal drágábbak, mint a nem tucat kerámialapok, de hát ezek tök normális árak…”

Más: Tíz éve vettem Önöktől követ a fürdőszobámba. Akkor nehezen döntöttem, mert eredetileg egy akkor nagyon divatos színű, mintájú csempét szerettem volna. De jó, hogy meggyőztek, mert most már az a csempe nagyon gáz, divatjamúlt, ez a kő meg most is különleges. Küldtem is magukhoz építkező ismerőseimet…”.

A fentiekből is leszűrhető néhány tanulság:

  1. Általában a természetes kőburkolatok megfelelőek, de a családtól, az életmódtól, igénybevételtől is függ, hogy melyik az alkalmas kőtípus. Kérdezz, beszélgessünk, mielőtt választasz.
  2. Az impregnálás fontos, segíti a tisztántartást.
  3. A strukturált (nem sima, vagy polírozott) felület növeli a járásbiztonságot, mert nem csúszós.
  4. A takarításhoz válasszunk megfelelő tisztítószert: mészkövek és márványok csak savmentes szerrel takaríthatóak, a gránitok, kvarcitok, kvarchomokkövek, palák többsége bírja az erősebb szereket is.
  5. Design: egy jól megválasztott természetes kőburkolat örök divat, mindig különleges marad.

A természetes kőlapok padlófűtés esetén is használhatóak. A rétegrend ugyanaz, mint bármely más burkolat esetében (a lapvastagságot egyeztessük kivitelezés előtt!) Épített zuhanyfülkéknél a fal és padló gondos vízszigetelése ugyanolyan fontos, mint kerámia burkolatoknál.

Bátran válogasson a természetes kőburkolatokból, hogy minden nap élmény, relaxáció lehessen az esti fürdés!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 07.

Köszönjük! – MagyarBrands díjas lett az Arezzo Design

Hiszünk a minőségben. Hiszünk abban, hogy az Arezzo Design fürdőszobai termékeivel szebbé, jobbá és kényelmesebbé tehetjük ügyfeleink mindennapjait. 

2019. október 31.

Ősszel is lehet meleg a teraszunk!

Ne gondoljuk, hogy a borongosóabb őszi, kora téli napok egyben a teraszon, kertben töltött idő végét jelentik. Igaz, hogy a hőmérséklet csökken és elfér rajtunk néhány réteg ruha,...

2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....