Fürdőszoba és wellness terek, természetes kőburkolatok

A 2016-os CONSTRUMA kiállításon megkérdezettek szerint sokan készülnek fürdőszobájuk felújítására, új fürdőszoba kiépítésére. A burkolatválasztáshoz adunk most segítséget és tippeket.

Végigböngésztem vevőink e-mail-jeit, ezekből is kitűnik, hogy nagy felelősség és ebből adódóan stressz is a burkolatválasztás. Hatalmas a választék, sok a szöveg: de melyik csupán marketing és melyik hiteles információ?

Vevőink írták:

„ Köszönöm, hogy miután elmeséltem, hogy a házból ki-be szaladgáló kisgyerekeink és háziállataink vannak, lebeszéltek arról a gyönyörű, de világos és kényesebb kőről. Korábbi burkolatunk, egy gres burkolat is foltossá, takaríthatatlanná vált kb. fél-egy év után. Ezt cseréltük le a Peacock pala burkolatra. Gyönyörű, nem tudjuk megunni. Könnyen takarítom, mindent kibír. Ha majd kandallót építünk a nappaliba, arra is ilyen követ viszünk, mert nagyon szeretjük.”

„ …a zuhanyzóba falra és padlóra építtettük be, de nem volt már időnk beköltözés előtt impregnálni, aztán meg elfelejtkeztünk róla. Kemény a vezetékes víz, egy idő után megjelentek a vízkőfoltok. Megijedtem, de aztán megnyugtattak, hogy leszedhetem a vízkövet erről a palakőről savas tisztítószerekkel is akár, mert ez bírja. Igazuk volt, újra gyönyörű lett, de holnap azért mennék, vennék Önöktől impregnálószert…”


„…először furcsa ötletnek találtam, hogy ugyanazt a követ rakjam a teraszra, mint a wellness térbe, de nagyon bejött. A wellness üvegajtaján kitekintve ugyanaz a (cikkíró beszúrása szürke homokkő) burkolat folytatódik kint is, megnövelve ezzel látszólag a belső teret. Feleségem félt attól, hogy a „rücskös” (hasított) felületet hogyan tudjuk tisztítani, nem sérti-e fel majd a talpunkat. Ami a lényeg, nem csúszós, és porszívózással tényleg tisztántartható. Nagyon jó érzés rajta mezítláb járni. Kérdésem: ugyanebből a kőből szauna szellemet rendelésre tudnának-e faragtatni? …”

Ami még szóban elhangzott: „..azt hittem, hogy ezek a természetes kőburkolatok sokkal drágábbak, mint a nem tucat kerámialapok, de hát ezek tök normális árak…”

Más: Tíz éve vettem Önöktől követ a fürdőszobámba. Akkor nehezen döntöttem, mert eredetileg egy akkor nagyon divatos színű, mintájú csempét szerettem volna. De jó, hogy meggyőztek, mert most már az a csempe nagyon gáz, divatjamúlt, ez a kő meg most is különleges. Küldtem is magukhoz építkező ismerőseimet…”.

A fentiekből is leszűrhető néhány tanulság:

  1. Általában a természetes kőburkolatok megfelelőek, de a családtól, az életmódtól, igénybevételtől is függ, hogy melyik az alkalmas kőtípus. Kérdezz, beszélgessünk, mielőtt választasz.
  2. Az impregnálás fontos, segíti a tisztántartást.
  3. A strukturált (nem sima, vagy polírozott) felület növeli a járásbiztonságot, mert nem csúszós.
  4. A takarításhoz válasszunk megfelelő tisztítószert: mészkövek és márványok csak savmentes szerrel takaríthatóak, a gránitok, kvarcitok, kvarchomokkövek, palák többsége bírja az erősebb szereket is.
  5. Design: egy jól megválasztott természetes kőburkolat örök divat, mindig különleges marad.

A természetes kőlapok padlófűtés esetén is használhatóak. A rétegrend ugyanaz, mint bármely más burkolat esetében (a lapvastagságot egyeztessük kivitelezés előtt!) Épített zuhanyfülkéknél a fal és padló gondos vízszigetelése ugyanolyan fontos, mint kerámia burkolatoknál.

Bátran válogasson a természetes kőburkolatokból, hogy minden nap élmény, relaxáció lehessen az esti fürdés!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. április 17.

Frank Lloyd Wright – 60 éve hunyt el a szerves építészet atyja

1959. április 9-én távozott el közülünk az egyik legnagyobb hatású amerikai építész. Sokan Frank Lloyd Wrightot tartják az első sztárépítésznek, építményei legendásak, házai...

2019. április 14.

Impozáns ablakkeretek kőből

Az ajtók és ablakok meghatározzák az épület jellegét, főleg ha a homlokzaton helyezkednek el. A kőből készült szegéllyel eleganciát adunk a háznak. Mivel nincs két egyforma méretű...

2019. április 11.

Construma után

A hétvégén zajlott az év legnagyobb építőipari eseménye, amely az OTTHONNEKED platform számára is nagyon különleges rendezvény. Az OTTHONDesign kiállításon belül helyet kapó...