Fények, trendek, textúrák a falburkolás világában

Elképesztően izgalmas textúrák a spanyol burkolatgyártó újdonságai között: a valósághű látványt is meghazudtoló, lenyűgöző felületekkel burkolhatjuk otthonunk akár minden szegletét, a lépcsőtől a nappalin át, egyenesen a fürdőszobáig…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Ma már, amikor a csempe és a fal burkolása kerül az előtérbe, nem kell csupán a fürdőszoba és a konyha területeinél megállnunk, hiszen a mai trend pontosan azt érzékelteti, hogy – ha csak lehet – az egész lakás összhangban legyen, ehhez pedig valamennyi enteriőr kapjon egy izgalmas, egymáshoz illeszthető textúrát, amelynek mintázata a természetes fa vagy kő apropójára is épülhet. Natúr, természetes bézs színekben, vagy a szürke árnyalataiban, melyhez kiválóan illeszkednek a fehér felületek.

Ha szeretjük az kivételes, térből kiemelkedő felületeket, a természetes kövek gyönyörű textúráját, és mindezek mellé még exkluzív megoldások felé is kacsintgatunk – akkor érdemes tovább olvasni.

2017 a Fény Éve a lakberendezésben és az építészetben!

Mit jelentsen ez egy csempe esetében? A sok áttetsző felület, és üveg használata mellett a tömör, nem áttetsző felületeknél a textúra lehet az, amivel érdemes játszanunk. Az érdekes felületek jól eltalált megvilágítással különlegesen verik vissza a fényt, ezáltal téve páratlanná az enteriőrt.


Szinte minden enteriőrnek egyedi “arculatot” adhatunk a több, mint 40 éves múltra visszatekintő spanyol Porcelanosa gyár kiváló minőségű kerámiáival, melyek a kő számtalan árnyalatát, típusát, és karakterét hozzák el számunkra.

A dekoratív profilokat párosíthatjuk egyszerű, letisztult csempével, ahogyan a matt és fényes felületek, a szolid és az extravagáns textúrák is kiválóan megférnek egymás mellett.


Az idei év egyik nagy trendje a beton

Melyet persze utánozhatunk is kiváló minőségű csempe vagy dekorlapokkal. Ha egyedi, térből kiemelkedő textúrákkal „bolondítjuk meg” a látványt, akkor pedig egészen izgalmas térhatást érhetünk el. Ehhez nem is kell messzire mennünk, hiszen a VS Fürdőszoba üzleteiben elérhető a Porcelanosa csempe Laja Natural névre hallgató szépsége, melyet naturális hatású, vagy éppen betonfelületet imitáló loft jellegű terekbe is bátran ajánlunk!


Az újabban divatos 3D falpanelek megoldásait kedvelők számára is van egy jó hírünk: ezentúl már tartós, több évtizedre is gondolkodhatunk 3d falakban, hiszen a Porcelanosa One Natural falicsempe és dekor csempéje ideális választás. A loft hatás pedig itt is kiválóan érvényesül a betonszürke lapokkal.

3d fal textúrát – de szolidabb kivitelben?

Ez sem akadály – a Rodano termékcsalád érdekes, mozaikhatású, síkból enyhén kiemelkedő – kellemes, ezüstös szürke, gyönyörű színválasztékban áll rendelkezésünkre. Kérhetjük akár matt, akár fényes felülettel, de kombinálhatjuk is e kettőt, a még izgalmasabb fényhatások eléréséhez…


Falra is, padlóra is?

Az újgenerációs csempéknek ma már az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy falra és padlóra is tehetők, persze azért a választás előtt mindig kérjük ki csempe szakértők tanácsát! Padlóra továbbra is a minél nagyobb lapokat érdemes tenni, ha növelni szeret optikailag a teret. Ha izgalmas, mégis finom mintázatot szeretne, akkor mit szólna egy ilyen kék homoksivatagot imitáló mintát?


Mit érdemes még tudni az alapcsempe és dekor csempe újhullámáról?

Az alap csempékből egyszerű kivágásokkal szelnek ki mintákat, különlegesebb textúrákat a gyártók, pl. csíkokra szelnek egyes  felületeket, vagy felnagyítják a struktúrákat. Sokszor egy-egy fém csíkkal választják el egymástól az alapcsempe és a dekor síkjait, így kiemelve a dekorációt az alaplapokból.

Az élethű és finom mintázatok, árnyalt és nemes felületek ugyanakkor mind tartós és kopásálló kerámiák, minőségi termékek – melyek biztosan hosszú időn át állják majd a sarat, és időtlen, hű társaink lehetnek éveken át. Elvégre a természethű dombornyomás, a természetes színek ugye, nem fognak kimenni a divatból!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...