Ezért akarsz elköltözni

Te is azok közé tartozol, akik pár éven belül költöznének: vagy otthonról el, vagy valakivel össze, de lehetőleg saját lakásba? Nem vagy egyedül: a 30 alattiak kétharmadának ugyanez a vágya. Melyek a legvonzóbb okok, miért szeretne mindenki saját lakást?

Nincs több kompromisszum!

A családdal, lakótársakkal való együttélés szabályai után felszabadító érzés az első saját lakás birtokba vétele, hiszen azt csinálhatunk, amit akarunk, akkor, amikor csak kedvünk támad rá. Jöhetnek a házibulik, hajnali palacsintasütések, a délig alvás, az egy szál pólóban flangálás; az elképzeléseinknek legfeljebb a szomszédok vethetnek gátat.

Elő a Star Wars-os tapétával!

Természetes, hogy a saját lakás kifestésébe, berendezésébe sokkal nagyobb lelkesedéssel fektetünk energiát, mint egy albérlet, vagy a gyerekkori szobánk esetében. Bárki kiélheti designer elképzeléseit, végre megvalósíthatóvá válnak a legvadabb ötletek.

Felelősségteljes felnőtté vál(hat)unk!

A szabadság és a kreativitás kibontakozása mellett a lakástulajdonossá válással olyan praktikus készségek is elsajátíthatóak, amelyek elengedhetetlenek a felnőtté váláshoz. A számlák határidőre való befizetésétől a lakás rendszeres karbantartásán át a vendéglátós-szállodás szerepig számos hasznos gyakorlati tudást szerezhetünk meg.

A miénk!

A saját lakás egyik legnagyobb előnye, hogy biztonságérzetet nyújt az albérletárak ingadozásával és a főbérlőnek való kiszolgáltatottsággal szemben. Alapvetően más hozzáállást vált ki belőlünk a saját tulajdon, hiszen nyilvánvalóan sokkal jobban kötődünk hozzá, vigyázunk rá, mint az albérlet esetében.Ezermesterek leszünk!

Elment az áram, nincs meleg víz, képtelenség összeszerelni az új ágyat… mivel már nem lehet mindezekkel a szülőkhöz, lakótársakhoz, főbérlőhöz fordulni, pár hónap alatt alapfokú gáz- és villanyszerelői, asztalosi ismereteket sajátíthatunk el. Azért a komolyabb szerelési művelethez érdemes szakértő segítségét kérni!

Befektethetünk!

Ha úgy alakul az életünk, könnyen és jó áron kiadhatjuk a lakásunkat, vagy akár csak egy részét, hiszen az albérletpiac rendesen pörög manapság. Az Airbnb-n keresztül kifejezetten magas bevételt tud generálni egy jó elhelyezkedésű lakás kiadása - ez a megoldás viszont folyamatos koordinációt igényel.

Kaphatunk egy csomó állami támogatást!

Könnyebb úgy megszerezni a lakást, ha előtte takarékoskodunk, ez egyértelmű. De ehhez igénybe vehetünk állami támogatást is: ha havonta az OTP Lakástakarékban félreteszünk 20 ezer forintot, az állam évente 72 ezer forintot tesz mellé, ingyen. És nemcsak a lakásvételhez hasznos a lakástakarék: előtörleszthetjük belőle a már felvett hitelt, vagy fel is újíthatjuk, korszerűsíthetjük a lakásunkat.Ugródeszka – saját lakás után saját család

Az első saját lakás megszerzése lehetővé teszi a következő életszakaszba lépést, megteremti a kereteit, hogy közös életet kezdhessünk a párunkkal, a későbbiekben pedig legyen hova gyermeket vállalnunk.

A magyar 25-34 éves fiatalok 43%-a még a szüleivel él az Eurostat szerint. Itthon a SzeretlekMagyarország.hu és az OTP Bank is felmérte az elképzeléseket. Ebből kiderül, hogy az álomotthonunk háromszobás: minden harmadik válaszadó száz négyzetméter feletti lakásra vágyik, de a válaszolók fele megelégedne az 50-100 négyzetméteressel is. A kérdőívet kitöltők többsége (56%) most is éppen saját otthonra gyűjt. A lakásválasztáskor leginkább az ár számít nekünk, ezt követi az elhelyezkedés és a lakás állapota. Kevésbé fontos a fekvés és a felszereltség, még kevésbé a szomszédság.

 Háttérinformáció

A felmérést az OTP Bank megbízásából a Szeretlek Magyarország portál végezte látogatói körében, 801 kitöltővel, online felületen. A felmérés nem reprezentatív, kizárólag kommunikációs célokat szolgál.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 15.

A fenntarthatóság fontos szemlélet – interjú Pusztai Annával a Jövő Otthonai építész ötletpályázat egyik különdíjasával

Júniusban hirdettük ki a Jövő Otthonai építész ötletpályázat nyerteseit, amely idén a „Vidéki ház Kisszékelyben” címet kapta. Pusztai Anna a II. kategóriában, azaz a praktizáló...

2019. augusztus 02.

Kedvencünk, a beton

A beton közel sem új keletű dolog: már a rómaiak is előszeretettel alkalmazták különböző építészeti és dizájn célokra is, hiszen kiváló mechanikai szilárdságú, biztonságos,...

2019. július 26.

Ablak a középpontban – nemzetközi építész pályázat

Ezúttal egy partnerünk pályázatára szeretnénk felhívni az építész szakma figyelmét, hiszen még lehet jelentkezni az Internorm nemzetközi építész pályázatára! Az „Ablak a...