Előregyártott falak

A 21. század épületeinek műszaki, minőségi és technológiai kihívásai nem csak a nagyméretű, közösségi vagy ipari igényeket kiszolgáló építményeknél jelentkeznek. Az egyszerűnek gondolt családi házak építésekor is találkozhatunk olyan követelményekkel, amelyeket csak korszerű szerkezetekkel és jól megszervezett, magas színvonalú építési technológiával lehet kielégíteni.

A Leier előregyártott falai ugyanúgy kiváló megoldást nyújtanak egy magas akusztikai színvonalat kívánó tetőtér-beépítés vasbeton koporsófödéméhez, mint egy sűrű, városias terület foghíj-beépítésének gyors kivitelezést igénylő szerkezeteihez.

Nagyobb településeink sűrűn beépített belvárosi utcáiban sétálgatva mostanában egyre kevesebb üresen maradt telekkel találkozhatunk, gyakoriak azonban az olyan foghíjtelkek, amelyek egy-egy régebben épült és napjainkra már elavult épület lebontásával keletkeztek. A befektetők számára üzleti számítások mutatják m2-re lebontva az elvárt pénzügyi követelményeket, valamint az ingatlan magas ára miatt szükséges gyors megtérülés szigorú időbeli ütemezését.

Nem egyszerű azonban egy ilyen belvárosi építkezés. Nemcsak a zártsorú beépítés magas igényszintű műszaki elvárásai, a szomszédos épületek megóvásának szükségessége okoz nehéz pillanatokat a tervezőknek és a kivitelezés szervezőinek, hanem a rendelkezésre álló hely szűkössége is, ami általában nem teszi lehetővé nagy mennyiségű építőanyag és technológiai segédanyag egyidejű raktározását. Pontosan ütemezett logisztikára, a legapróbb részletekig kidolgozott szállítási tervre van szükség. Ilyen esetekben magas színvonalú, összehangolt munkára és az ezeknek a követelményeknek megfelelő anyagokra és technológiákra van szükség.

A Leier erre a problémára is kínál megoldást, előregyártott betonelemei egyesítik magukban a hagyományos betonanyag kedvező tulajdonságait: az állékonyságot és a mechanikai szilárdságot, a tűzbiztonságot, valamint a kiváló zaj és rezgés elleni védelmet a 21. század követelményeinek megfelelő magas technológiai színvonallal.

A Leier előregyártott falaknak két alapvető típusa a Leier kéregfal és a Leier tömörfal. A Leier kéregfal hőszigetelés nélküli, belső oldali hőszigeteléssel ellátott, illetve külső oldali hőszigeteléssel ellátott változatokban készülhet. A Leier kéregfal egy nagyméretű, előregyártott vasbeton falpanel, amely kétoldali vasbeton kéregből és az ezeket összekötő hegesztett, térbeli betonacél rácsból, illetve a tervező által megadott mennyiségű falvasalásból áll.

Minden esetben a megrendelő által megadott igényeknek megfelelő egyedi méretben és kialakításban készül. A két kéreg közötti részt a beépítést követően a statikus tervező által meghatározott minőségű betonnal kell kitölteni, a fal a betonmag megszilárdulása után válik teljes értékű vasbeton szerkezetté.

A Leier kéregfal kiváló tulajdonságai és magas műszaki teljesítménye legjobban a foghíjbeépítések kemény körülményei között mutatkoznak meg. Tévedés lenne azonban azt hinni, hogy csak nagy építményeknél használható gazdaságosan: alkalmazása igen széles körű. Egyaránt felhasználható családi házak, sorházak, többemeletes házak, ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági célú épületek építésénél is. Jó példa erre, hogy a Leier kéregfal kiváló, műszakilag szinte az egyetlen megfelelő megoldást nyújtja tetőtér beépítések hangvédelmére, ugyanis koporsófödémként is beépíthető. Ennél a megoldásnál az ellenzsaluzatot igénylő koporsófödémek ferde lemezsíkjait, valamint a térdfalakat az erre a célra tervezett és gyártott elemek alkotják.

A belső oldali hőszigeteléssel ellátott Leier kéregfalban a két kéreg közötti hézagban a külső kéreghez kapcsolódó hőszigetelés található, ami jelentősen javítja a vasbeton anyagú kéregfal hőszigetelő képességét. Jellemzően a foghíjbeépítések bütüfalainak építéséhez alkalmazható. A gyártástechnológia lehetővé teszi, hogy igény esetén külső oldali hőszigeteléssel ellátott kéregfalak készüljenek.

A Leier tömörfalak jellemzően a vázas szerkezetű épületek belső falaiként alkalmazhatók, ezenkívül felhasználhatók külső térelhatároló, illetve lábazati elemként minden olyan helyen, ahol nincsen az adott falszerkezettel szemben támasztott hőszigetelő-igény. A Leier tömörfalaknál nincs helyszíni monolit rész, a falakat száraz kapcsolattal csatlakoztatják.

A Leier falak gyártmánytervezését – a kapott tervek alapján – a Leier mérnökei végzik.


</span

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. május 22.

Tavaszi home office

A statisztikák szerint egyre többen dolgoznak otthonról - akár azért, mert szabadúszók, akár azért, mert a munkaadójuk lehetővé teszi számukra a távoli munkavégzést. S vannak persze...

2019. május 13.

Pietra Echo – a visszhang kövei

Tihany egyik jellegzetessége a visszhang. A félsziget építészetének egyik meghatározó alapköve a bazalttufa, azonban sajnos ma már nem fellelhető a környéken. Ez viszont kimondottan...

2019. május 09.

Egy előszoba is lehet trendi

Az előszoba az a helyiség, amelybe legelőször belépünk. Ez az, ami fogad bennünket akkor is, ha fáradtak, ha dühösek vagyunk és akkor is, ha örömmel telten térünk haza. Ez az, amit...