Előregyártott falak

A 21. század épületeinek műszaki, minőségi és technológiai kihívásai nem csak a nagyméretű, közösségi vagy ipari igényeket kiszolgáló építményeknél jelentkeznek. Az egyszerűnek gondolt családi házak építésekor is találkozhatunk olyan követelményekkel, amelyeket csak korszerű szerkezetekkel és jól megszervezett, magas színvonalú építési technológiával lehet kielégíteni.

A Leier előregyártott falai ugyanúgy kiváló megoldást nyújtanak egy magas akusztikai színvonalat kívánó tetőtér-beépítés vasbeton koporsófödéméhez, mint egy sűrű, városias terület foghíj-beépítésének gyors kivitelezést igénylő szerkezeteihez.

Nagyobb településeink sűrűn beépített belvárosi utcáiban sétálgatva mostanában egyre kevesebb üresen maradt telekkel találkozhatunk, gyakoriak azonban az olyan foghíjtelkek, amelyek egy-egy régebben épült és napjainkra már elavult épület lebontásával keletkeztek. A befektetők számára üzleti számítások mutatják m2-re lebontva az elvárt pénzügyi követelményeket, valamint az ingatlan magas ára miatt szükséges gyors megtérülés szigorú időbeli ütemezését.

Nem egyszerű azonban egy ilyen belvárosi építkezés. Nemcsak a zártsorú beépítés magas igényszintű műszaki elvárásai, a szomszédos épületek megóvásának szükségessége okoz nehéz pillanatokat a tervezőknek és a kivitelezés szervezőinek, hanem a rendelkezésre álló hely szűkössége is, ami általában nem teszi lehetővé nagy mennyiségű építőanyag és technológiai segédanyag egyidejű raktározását. Pontosan ütemezett logisztikára, a legapróbb részletekig kidolgozott szállítási tervre van szükség. Ilyen esetekben magas színvonalú, összehangolt munkára és az ezeknek a követelményeknek megfelelő anyagokra és technológiákra van szükség.

A Leier erre a problémára is kínál megoldást, előregyártott betonelemei egyesítik magukban a hagyományos betonanyag kedvező tulajdonságait: az állékonyságot és a mechanikai szilárdságot, a tűzbiztonságot, valamint a kiváló zaj és rezgés elleni védelmet a 21. század követelményeinek megfelelő magas technológiai színvonallal.

A Leier előregyártott falaknak két alapvető típusa a Leier kéregfal és a Leier tömörfal. A Leier kéregfal hőszigetelés nélküli, belső oldali hőszigeteléssel ellátott, illetve külső oldali hőszigeteléssel ellátott változatokban készülhet. A Leier kéregfal egy nagyméretű, előregyártott vasbeton falpanel, amely kétoldali vasbeton kéregből és az ezeket összekötő hegesztett, térbeli betonacél rácsból, illetve a tervező által megadott mennyiségű falvasalásból áll.

Minden esetben a megrendelő által megadott igényeknek megfelelő egyedi méretben és kialakításban készül. A két kéreg közötti részt a beépítést követően a statikus tervező által meghatározott minőségű betonnal kell kitölteni, a fal a betonmag megszilárdulása után válik teljes értékű vasbeton szerkezetté.

A Leier kéregfal kiváló tulajdonságai és magas műszaki teljesítménye legjobban a foghíjbeépítések kemény körülményei között mutatkoznak meg. Tévedés lenne azonban azt hinni, hogy csak nagy építményeknél használható gazdaságosan: alkalmazása igen széles körű. Egyaránt felhasználható családi házak, sorházak, többemeletes házak, ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági célú épületek építésénél is. Jó példa erre, hogy a Leier kéregfal kiváló, műszakilag szinte az egyetlen megfelelő megoldást nyújtja tetőtér beépítések hangvédelmére, ugyanis koporsófödémként is beépíthető. Ennél a megoldásnál az ellenzsaluzatot igénylő koporsófödémek ferde lemezsíkjait, valamint a térdfalakat az erre a célra tervezett és gyártott elemek alkotják.

A belső oldali hőszigeteléssel ellátott Leier kéregfalban a két kéreg közötti hézagban a külső kéreghez kapcsolódó hőszigetelés található, ami jelentősen javítja a vasbeton anyagú kéregfal hőszigetelő képességét. Jellemzően a foghíjbeépítések bütüfalainak építéséhez alkalmazható. A gyártástechnológia lehetővé teszi, hogy igény esetén külső oldali hőszigeteléssel ellátott kéregfalak készüljenek.

A Leier tömörfalak jellemzően a vázas szerkezetű épületek belső falaiként alkalmazhatók, ezenkívül felhasználhatók külső térelhatároló, illetve lábazati elemként minden olyan helyen, ahol nincsen az adott falszerkezettel szemben támasztott hőszigetelő-igény. A Leier tömörfalaknál nincs helyszíni monolit rész, a falakat száraz kapcsolattal csatlakoztatják.

A Leier falak gyártmánytervezését – a kapott tervek alapján – a Leier mérnökei végzik.


</span

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...