Csempe minden stílushoz

Sokunk számára egyértelmű, hogy melyik lakberendezési stílusban érezzük a legjobban magunkat, és ezért otthonunkat is annak megfelelően rendezzük be. Most a fürdőszoba, azon belül is a csempe kapcsán szeretnénk néhány ötlettel szolgálni, hogy megkönnyítsük az adott stílusnak megfelelő felújítást/építkezést.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

1. A klasszikus stílus

A klasszikus stílus alapvető jegyei a minőségi bútorok, a kis, hangulatteremtő asztalok és szekrények, a textíliák, színeket illetően pedig a vízkék, a bézs és a fehér jellemzi.

Kombinálhatjuk a Porcelanosa gyár fényűző, csillogó "arany" és "ezüst" árnyalatú márványmintás Calacata burkolataival is a fent említetteket, melyekkel elegáns enteriőröket hozhatunk létre akár a fürdőszobában, a nappaliban vagy a konyhában. Burkolhatjuk vele a falat, de akár a padlót is.

2. A modern funkcionalista stílus

Felesleges dizájn elemeket nem tartalmaznak a funkcionalista otthonok, azonban a berendezés elemei minőségüket, szín- és formavilágukat tekintve rendkívül igényesek. A stílus jellemző anyagai a fa, fém, acél, öntöttvas, alumínium, réz, beton, cementlapok, üveg és a bőr.

Porcelanosa Xlight csempéje tökéletesen passzol a funkcionalista stílushoz.

3. A minimalista stílus

A minimál stílus nem rendelkezik gazdag színvilággal, a szürke, a fekete és a fehér színek dominálnak, előbukkanhatnak azonban halványsárga, bézs és olajzöld színek is. A bútorokat szimmetrikusan, meghatározott ritmusban kell elhelyezni, mely megteremti az egyensúlyt, azaz a stílus alapját.

Minimalista stílusú otthonokba ajánljuk a Rango Land csempét, mely különböző, egymással jól kombinálható designnal rendelkezik.

4. A természetes stílus

A természetes stílus esetében a föld színek, a barna, a bézs, a zöld és ezek árnyalatai dominálnak, melyeket fehérrel keverve teremthetjük meg az igazán természetes hatást. Emellett fontos, hogy valóban természetes anyagokat használjunk. A fa, a növények motívumai megjelenhetnek akár egy kép formájában is a falon.

A belga természetes kőzetek mintáját és felületét visszaadó Pietra Blue család a Porcelanosa gyár terméke. Az elegáns kékes színű burkolat jellemzője, hogy megkövült tengeri üledéket tartalmaz, amelyet 200 méter mélyről nyernek ki.

5. A romantikus stílus

A romantika jegyében készült otthonok meghatározó színei főként a különböző pasztell árnyalatok - rózsaszín, krémszín és ezek fehérrel való párosítása is gyakori. Motívumok, amelyekkel gyakran találkozhatunk a szív, a rózsa vagy csak szirmai, és talán még Cupido is feltűnhet.

Porcelanosa gyár kiemelkedő minőségű Olimpo Marfil családja finom márványos mintájával, fényes felületével csodásan emeli ki a romantikus enteriőröket. Csempe és padló burkolat is elérhető belőle a fürdőszoba egységes megjelenése érdekében.

6. A hygge stílus

A hygge lakberendezési stílus elsősorban a puha, meleg takarók, a lágy színek, a selymes párnák és minden olyan berendezési tárgy képében jelennek meg, melyek segítenek otthonossá varázsolni a helyet, ahol élünk. Szereti a fát, a természetes anyagokat. A világos színek, a vidámság és a fény, a fehér és a bézs felületek, a tenger színei, a különböző kékek és szürkék mind a stílus kedvelt jegyei.

Rango fa hatású járólapja könnyedén beilleszthető a hygge stílusú otthonok fürdőszobájába, de akár a hálóba is, hiszen kiválóan utánozza a természetes fát, első pillantásra meg sem mondanánk, hogy hidegburkolatról van szó.

7. A loft stílus

A loft stílus alapját a tágas tér szolgáltatja, a betonburkolat, az óriási ablakok, a vakolatlan tégla alkalmazása gyakori. Jellemző anyagai a fa, a tégla, a beton, az üveg és az acél. A loft stílust a természetes színek jellemzik, mint a barna, a bézs, a fehér, a fekete és a szürke.

Az Argenta betont imitáló csempe családja tökéletesen illeszkedik a loft stílusú terekbe.

8. A bohém stílus

A harsány falak, régies, ám felújított bútorok, színes textilek (párnahuzatok, szőnyegek, függönyök), szinte a lakás minden sarkán megtalálható növények, a zsúfoltnak mondható berendezés, az álomfogók és a virágfüzérek tartoznak a bohém stílus jegyei közé.

Az Argenta Vernon csempe család vidám, színes burkolatai segítségével könnyedén feldobhatja otthonát!

Látogasson el Ön is a Style&Home Lakberendezési Központba, ahol a VS Fürdőszoba szalon mintatermében megtekintheti a burkolatokat és szakértő kollégáink segítségével kiválaszthatja a megfelelőt!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. június 16.

Kád vagy zuhany? Van már kombinált megoldás!

A kád vs. zuhany kérdéskör egy-egy fürdőszoba felújításnál újra és újra előjön. Vannak, akik el sem tudnák képzelni életüket anélkül, hogy egy fárasztó nap végén ne...

2019. június 09.

Dobjuk fel a fürdőszobát színekkel!

Mostanában egyaránt népszerű a monokróm és a bátrabb, színesebb enteriőr is. Ez a kettő egymásnak ellentéte, mégis jól megférnek a stílusok között. A színekkel hangulatot és...

2019. május 14.

Fürdés kontra zuhanyzás? Segítünk, ha dönteni kell!

Ahol kicsi a fürdőszoba, ott bizony örök dilemma marad a kád kontra zuhanykabin kérdése, mégis, a legtöbben úgy érezzük, hogy mindkettőre szükség van. Ilyenkor mit tehetünk? Érdemes...