Csempe minden stílushoz

Sokunk számára egyértelmű, hogy melyik lakberendezési stílusban érezzük a legjobban magunkat, és ezért otthonunkat is annak megfelelően rendezzük be. Most a fürdőszoba, azon belül is a csempe kapcsán szeretnénk néhány ötlettel szolgálni, hogy megkönnyítsük az adott stílusnak megfelelő felújítást/építkezést.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

1. A klasszikus stílus

A klasszikus stílus alapvető jegyei a minőségi bútorok, a kis, hangulatteremtő asztalok és szekrények, a textíliák, színeket illetően pedig a vízkék, a bézs és a fehér jellemzi.

Kombinálhatjuk a Porcelanosa gyár fényűző, csillogó “arany” és “ezüst” árnyalatú márványmintás Calacata burkolataival is a fent említetteket, melyekkel elegáns enteriőröket hozhatunk létre akár a fürdőszobában, a nappaliban vagy a konyhában. Burkolhatjuk vele a falat, de akár a padlót is.

2. A modern funkcionalista stílus

Felesleges dizájn elemeket nem tartalmaznak a funkcionalista otthonok, azonban a berendezés elemei minőségüket, szín- és formavilágukat tekintve rendkívül igényesek. A stílus jellemző anyagai a fa, fém, acél, öntöttvas, alumínium, réz, beton, cementlapok, üveg és a bőr.

Porcelanosa Xlight csempéje tökéletesen passzol a funkcionalista stílushoz.

3. A minimalista stílus

A minimál stílus nem rendelkezik gazdag színvilággal, a szürke, a fekete és a fehér színek dominálnak, előbukkanhatnak azonban halványsárga, bézs és olajzöld színek is. A bútorokat szimmetrikusan, meghatározott ritmusban kell elhelyezni, mely megteremti az egyensúlyt, azaz a stílus alapját.

Minimalista stílusú otthonokba ajánljuk a Rango Land csempét, mely különböző, egymással jól kombinálható designnal rendelkezik.

4. A természetes stílus

A természetes stílus esetében a föld színek, a barna, a bézs, a zöld és ezek árnyalatai dominálnak, melyeket fehérrel keverve teremthetjük meg az igazán természetes hatást. Emellett fontos, hogy valóban természetes anyagokat használjunk. A fa, a növények motívumai megjelenhetnek akár egy kép formájában is a falon.

A belga természetes kőzetek mintáját és felületét visszaadó Pietra Blue család a Porcelanosa gyár terméke. Az elegáns kékes színű burkolat jellemzője, hogy megkövült tengeri üledéket tartalmaz, amelyet 200 méter mélyről nyernek ki.

5. A romantikus stílus

A romantika jegyében készült otthonok meghatározó színei főként a különböző pasztell árnyalatok – rózsaszín, krémszín és ezek fehérrel való párosítása is gyakori. Motívumok, amelyekkel gyakran találkozhatunk a szív, a rózsa vagy csak szirmai, és talán még Cupido is feltűnhet.

Porcelanosa gyár kiemelkedő minőségű Olimpo Marfil családja finom márványos mintájával, fényes felületével csodásan emeli ki a romantikus enteriőröket. Csempe és padló burkolat is elérhető belőle a fürdőszoba egységes megjelenése érdekében.

6. A hygge stílus

A hygge lakberendezési stílus elsősorban a puha, meleg takarók, a lágy színek, a selymes párnák és minden olyan berendezési tárgy képében jelennek meg, melyek segítenek otthonossá varázsolni a helyet, ahol élünk. Szereti a fát, a természetes anyagokat. A világos színek, a vidámság és a fény, a fehér és a bézs felületek, a tenger színei, a különböző kékek és szürkék mind a stílus kedvelt jegyei.

Rango fa hatású járólapja könnyedén beilleszthető a hygge stílusú otthonok fürdőszobájába, de akár a hálóba is, hiszen kiválóan utánozza a természetes fát, első pillantásra meg sem mondanánk, hogy hidegburkolatról van szó.

7. A loft stílus

A loft stílus alapját a tágas tér szolgáltatja, a betonburkolat, az óriási ablakok, a vakolatlan tégla alkalmazása gyakori. Jellemző anyagai a fa, a tégla, a beton, az üveg és az acél. A loft stílust a természetes színek jellemzik, mint a barna, a bézs, a fehér, a fekete és a szürke.

Az Argenta betont imitáló csempe családja tökéletesen illeszkedik a loft stílusú terekbe.

8. A bohém stílus

A harsány falak, régies, ám felújított bútorok, színes textilek (párnahuzatok, szőnyegek, függönyök), szinte a lakás minden sarkán megtalálható növények, a zsúfoltnak mondható berendezés, az álomfogók és a virágfüzérek tartoznak a bohém stílus jegyei közé.

Az Argenta Vernon csempe család vidám, színes burkolatai segítségével könnyedén feldobhatja otthonát!

Látogasson el Ön is a Style&Home Lakberendezési Központba, ahol a VS Fürdőszoba szalon mintatermében megtekintheti a burkolatokat és szakértő kollégáink segítségével kiválaszthatja a megfelelőt!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...