Az idei év újdonságai a Marmorinnál

Egy sikeres, hosszú távon gondolkodó gyártó évről évre követi a trendeket, figyeli a piac változásait – és ennek megfelelően mindig előrukkol valami újdonsággal. Ez lehet egy innovatív anyag, de lehetnek egyedi formák, személyre szabható megoldások, vagy akár komplett rendszerek. Vajon a Marmorin háza táján milyen új szépségekkel találkozhattunk az elmúlt évek során, illetve mik most a legújabb termékek a piacon?

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

A népszerű, lassan 30 éves múlttal rendelkező lengyel termékcsalád, a Marmorin többszörös design díjas kollekcióival nem véletlenül olyan népszerű mind a lakberendezők, mind az építészek, és természetesen az igényes végfelhasználók körében szintúgy. Ha jól tudom, évről évre hoznak ki új formákat, egyedi méreteket, vagy valamilyen más innovációt a szaniterpiacra.

Milyen Marmorin újdonságokkal találkozhatunk az idei évben, és ezek hol tekinthetők meg? 

Legnagyobb újításai a Marmorin gyárnak az anyagok terén vannak!

A gyártó előrukkolt ugyanis egy LIGHTCAST névre hallgató, innovatív anyaggal, mely az öntött márványnak egy jóval könnyebb változata. Ez a fejlesztés leginkább a kádak esetében hoz könnyebbséget, nem véletlenül a nagy, térben álló kádak gyártásához – melynek most óriási a népszerűsége – fejlesztették ki elsősorban.

Hiszen, képzeljük csak el, egy olyan vastag falú, széles peremű exkluzív álló kád, mint amilyen például az új TEBE vagy az AMOS, esetleg a CETO kád – milyen döbbenetesen nagy súlyt nyomnának egy emeleti, ne adj isten, tetőtéri fürdőszobában…

Az új LIGHTCAST anyagnak köszönhetően immár ezek a kádak jóval könnyebbek – miközben ugyanúgy strapabíró és időtálló minőséget képviselnek.

Milyenek a LIGHTCAST anyagból készült termékek?

A termékek, melyeket ebből az anyagból gyártanak, sokkal könnyebb súllyal bírnak, mint más öntöttmárvány termékek, szilárd felületek – élettartamuk viszont sokkal hosszabb! További nagy előnye még, hogy az anyag felülete egy esetleges hiba, sérülés esetén javítható – a víz hőmérséklete pedig a korábbinál jóval hosszabb ideig megmarad egy jó forró kádfürdő esetén – köszönhetően a magas hőszigetelésnek.

További titkuk az üvegszálban rejlik – valamint az egyedi, speciális alapanyagokban, és a külső gél bevonó rétegben.

A kivételes könnyedséget elérő, legegyedibb összetett anyagot hosszú évek kutatásai t, fejlesztéseit követően fejlesztette ki a Marmorin, ötvözve benne a gondosan kidolgozott kézműves folyamatokat a fejlett öntési technológiákkal.

Említetted, hogy legfőként az anyagok terén születtek újítások a Marmorinnál. Van még ezek szerint más újdonság is az anyagokat illetően? 

Abszolút, hiszen egy rendkívül innovatív gyárról beszélünk – akik folyamatosan jobbá és még jobbá teszik az általuk kifejlesztett és gyártott anyagokat.

Egy ilyen különleges újítás a MINERALICAST anyagnál is megfigyelhető. Ez egy porított dolomit márvány, tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy egy természetes ásvány, ugyanis 96%-ban Kalciumot és Magnézium karbonátot tartalmaz, ráadásul valódi dolimit-márvány tisztításával és mállasztásával állítják elő. Büszkén mondhatom, hogy a mai termékpiacon az egyik legegyedibb és legmegbízhatóbb anyagként tartják számon.

Egyébként a MINERALICAST a MARMORIN gyár történetében hosszú múltra tekint vissza, számos elégedett vásárló hosszú listáját maga mögött tudva.

Ezt az anyagot ugyanis már 35 éve – a Marmorin fennállása óta – fejlesztették ki, ám azóta is folyamatosan változik, megújul, egyre jobb és jobb lesz – mára pedig büszkén mondhatjuk, hogy a mai piac egyik legmegbízhatóbb és legegyedibb öntött anyagok egyikéről van szó.

Az anyag olyan kémiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, melynek köszönhetően szinte megszűnik minden formai korlát: az így elkészült, öntött termékek szortimentjében kivételes alakzatok, gyönyörű ívek és élek figyelhetők meg.Azt szoktam mondani, hogy az él az – az ív pedig ív – és ez itt tényleg tökéletesen helytálló…

Mindemellett, a gyártó különböző, rendkívül exkluzív bevonatokkal, felületekkel is ellátja az elkészült termékeket.

Ilyenek a kiváló minőség és ár-érték aránnyal rendelkező MINERALIST STM, mely hibátlan, magas fényű felületet biztosít a termékeknek, tiszta fekete illetve fehér színekben, de bármilyen más árnyalatot is kérhetünk a RAL színskála palettájáról!A MINERALIST DURO bevonattal pedig egy megnövelt felületi kopásállóságot kapunk, akár otthoni, akár a nagyobb igénybevételnek kitett közüzemi használatra szánt termékekhez magas fokú megbízhatóságot kapunk.

Lehet, hogy furcsa kérdés – de létezik igazán matt felületű kád és szanitercsalád? Ahhoz, hogy matt legyen egy kád vagy egy mosdó – mit tesznek vele a gyárban, ez is egy felületkezelés eredménye?

Így van! A MINERALIST MAT egy speciális gél bevonó réteg – mely mattá, kellemes tapintásúvá és meleg hőérzetűvé varázsolja az így kezelt termékeinket. Ez tehát egy remek lehetőség számunkra akkor, ha a fényes lakkhatás helyett inkább a matt felületekre esküszünk. Ráadásul itt egy kiemelten vastag bevonó-rétegről beszélünk egyébként, mely extra hosszú élettartamot, és a termékek felújíthatóságát is biztosítja.

És azok számára mit tudnál ajánlani, aki az ultra fehér, vagy a kivételesen magas fényű felületeket keresi?

A MONOCAST anyagot is már 15 éve gyártja a Marmorin, ez egy egységes és ultra fehér tömeg, 100%-ban szilárd, nem porózus, tehát semmilyen apró lyukak nem találhatók meg az anyag felületén.  Ez egy különleges ötvözet: tiszta, kiváló minőségű alumíniumot ötvöznek egy nagyon ellenálló  gyantával… Az így létrejött felületek – bármilyen nagyságban kerülnek is legyártásra – ugyanolyan magas minőséget képviselnek, mint az egyedileg gyártott darabok, így projektekhez tökéletes alternatíva, mely kivételes fehérséget garantál!

Ha pedig ultra fényeset szeretne valaki, akkor számára a MONOCAST GLOSS gél bevonóra hívnám fel a figyelmét, mely egyébként egy költséghatékony megoldás más, polírozott, szilárd felületekhez képest. Pedig ezt is kézzel addig polírozzák, amíg egy igazán magas fényű, ragyogó felületet nem kapnak – mely egyébként hibátlan, karc és ütésálló, hőálló, foltálló … és csodák csodája: ugyanúgy javítható, korrigálható, mint az összes többi felülete a Marmorinnak!

Az anyagok terén valóban nagyon nagy előrelépéseket tett a komoly múltú gyár, de a design terén sem hazudtolja meg magát, úgy látom…. Milyen új családok, formák jöttek ki az idén a piacra?

A Marmorinról tudni kell, hogy mindig koncepcióban gondolkodik – szereti a szép és egységes fürdőszobaképet, komplex megoldásokat. Értem ezalatt, hogy szinte minden új kádjához választhatunk formájában tökéletesen illő mosdót, ráadásul több fajtában is – álló, pultra szerelhető, vagy akár beépíthető modellt keresünk.

Ilyen például a gyönyörű, minimál vonalvezetésű TEBE sorozat is, mely egy rendkívül precíz élekkel és sarkokkal kialakított kád – amihez megtalálhatjuk a hozzá illő mosdót, sőt, zuhanytálcát is!

A TEBE egyébként olyan, mint egy dupla falú akril kád, persze annál jóval merevebb anyag…

A mosdója is nagyon egyedi: térben álló, elegáns mosdó – mégis egy kis pulttal, pakolós felülettel is rendelkezik, mely így szépsége mellett még praktikussá is teszi…

Aztán itt van még egy másik, szintén álomszép termékcsalád, az AMOS – ennek ráadásul van már saját kádja, kétféle mosdója…

Sőt, még egy álló mosdója is…

A kád is itt LIGHTCAST a könnyű súlyú hőálló kompozit anyagból készült, aminek egyébként az is egy nagyon nagy előnye, vagy inkább különlegessége – , hogy túlfolyóval is rendelkezik már a kád, tehát van túlfolyója is…

A DUO is egy új termékcsaládunk, nagyon különleges, szabályos henger alakjával nagyon közkedvelt, és hozzá is beszerezhetjük már a teljes fürdőszoba-kollekciót: kád, mosdó…

A DUO család egyébként többféle mosdóval, sőt kontrasztos, egyedi színkombinációkban is elérhető…

Valamennyi újdonságunk esetében gyönyörű, nagyméretű, kényelmes káddal rendelkező termékcsaládokról van szó… Egyébként a térben álló kádaknak most valamiért nagy divatja van…

Ami pedig nagyon jó hír, hogy új kádjaink legszebb darabjai már élőben megtekinthetőek elegáns, zuglói minta-bemutatótermünkben:

Az IDB Magyarország KFT. bemutató termének címe: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125, elérhetősége: 06 30 466 1513, webcíme: http://www.marmorin.hu/

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...