Az 5 legnépszerűbb csúcstrend napjainkban, a fürdőszoba enteriőrben

A mai, kortárs fürdőszobák már közel sem csupán kiszolgáló helyiségek, hanem teljes értékű terei otthonunknak, ahol a hosszú, fárasztó nap végén kellőképpen ellazulhatunk. Nem mindegy tehát, hogyan rendezzük be, milyen anyagokkal, színekkel vesszük körbe magunkat a fürdőben.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Az irányzatokat követni többek szerint botorság, hiszen egyik jön a másik után, azonban a mai stílusok épp attól közkedveltek – hogy az időtlen, természetes hatásokat részesítik előnyben. Nézzük, melyek ma a leghasználhatóbb, legéletképesebb, legnépszerűbb csúcstrendek a fürdőszoba tervezés és kialakítás terén…

Ha jobban belegondolunk, már az is egy trend, hogy a fürdőszoba egyre inkább teljes értékű helyiségként van jelen a lakásban. Egy otthon ugyanis akkor igazán otthonos, ha a fürdőszobát is magába foglalja, az is egységben van a többi helyiséggel és azok berendezésével.


Fotó: Porcelanosa

És legyen bármilyen kisméretű a fürdőszobaként funkcionáló helyiség, ha jól választjuk meg annak anyagait, színeit, és persze a berendezési tárgyakat, akkor a kis fürdőszoba is lehet kényelmes, ergonomikus.

Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy a helyiségünk tágas, és valóban elegendő hely áll a rendelkezésünkre, akkor – a legújabb trendeknek, vagy egyedi elképzeléseinknek megfelelően – valóban pazar, légies végeredmények születhetnek.


Porcelanosa

1. Átlátszó és átlátható – egy remek irányzat, mely optikailag növeli a helyiség méretét

A légies fürdőszobák iránt egyébként is nagyon nagy a kereslet. Legyen bármekkora méretű is a fürdő, a tágasság, szellősség érzetét még mindig lehet fokozni, éppen ezért egyre nagyobb trend a mai fürdőszoba divatban az ÁTLÁTHATÓSÁG.


Porcelanosa

A kád nélküli fürdő egyik legnagyobb előnyének a tökéletes átláthatóságot tartjuk, melyet a nagyméretű nyílászárókkal, a természetes napfény beengedésével még tovább fokozhatunk. Persze a tér intim jellegének megőrzését azért tartsuk tiszteletben, de mindenkinek szíve joga, hogy mennyit enged be otthonába a külvilágból. Az átlátható, légies érzetet a nagy üvegfelületek mellett a világos, fényes burkolatok választásával, a letisztult, homogén színek alkalmazásával még tovább fokozhatjuk.

2. XXL-es zuhany, zuhanykabin

Meglepő, ám manapság egyre több olyan otthont terveznek, ahol a fürdőkádat szándékosan kihagyják a fürdőszobából. Ezeknél az eseteknél vagy egy térben álló, tágas kád kap helyet a hálószobában, és egy nyitott, kisebb zuhanyzó kerül kialakításra a fürdőben, vagy pedig az úgynevezett XXL-es zuhanykabinok, a kétszemélyes, áttetsző üvegfelülettel kialakított zuhanyzók kerülnek kialakításra.

Porcelanosa

Ha megfelelő vízelvezetéssel és zuhanyfolyóka beépítésével sikerül megoldani, akkor ezekbe még ajtó sem feltétlenül szükséges, így a zsanérok legalább nem romlanak el, és nem kell bajlódni sem a küszöbbel, sem pedig az üveg tisztításával. Ha mégis az üveges kabint választjuk, akkor a légies hatás érdekében minél kevesebb zsanérral, egyedileg épített és csempe burkolattal ellátott zuhanytálcával is megoldhatjuk ezt, így még látványosabb az összhatás, és a dekoratív csempe is jobban érvényesül.

3. Meleg színek, természetes anyagok

A fa és fahatású anyagok, burkolólapok mind a falakon, mind pedig a padlón rendkívül népszerűek. Szerencsére a gyártók egyre élethűbb módon képesek utánozni a valódi fa anyagok textúráit, finom erezetét, és a különféle, szebbnél szebb árnyalatokat, meleg hatású pácokat. Sőt akár még a festett fa, vagy a rusztikusabb szálkás rönkfa felületeket is képesek megjeleníteni – a Porcelanosa csempe és burkolatgyár például több gyönyörű termékcsaládon belül is foglalkozik a fával, és a különböző, nemesfa felületek megjelenítésével.


Porcelanosa

Vagyis, míg az elmúlt években, évtizedekben a meleg színek kiszorultak a vizes helyiségekből, vagy legalábbis nem voltak igazán jellemzőek – a természetes, natúr fa tónusokkal az otthonos melegség, természetesség a fürdőszobába is beköltözhetett. A meleg fa, illetve fát utánzó burkolatokat, kerámia parkettákat több esetben hideg hatású színek, vagy hűvösebb megjelenést sugalló kőburkolatok mellé társítják, ám ilyenkor a dekorok vagy adott esetben csak a fal, csak a padló, vagy annak egy-egy kiemelt felülete is képes megtölteni a teret némi melegséggel.


Porcelanosa

4. Beton és kő utánzatú burkolatok

A városias, urbánus környezetet imitáló beton, illetve a természetes kő utánzatú lapok még mindig nagyon népszerűek, és az óriás méretű burkolólapok úgyszintén. Sőt, a beton és kő hatású burkolatok esetében a lapméret még tovább növekszik, amellyel még inkább egybefüggőbbé tehető a tér – a látványt illetően. Egyébként a beton erejét a kedvelői elsősorban sokoldalúságában és eleganciájában látják. Sokoldalúság alatt azt a képességét értjük, hogy számos identitást képes magába foglalni, vagyis gyönyörűen együtt él mind a kerámia, mind a fa, mind az üveg anyagokkal és ezek különböző, egyedi kombinációival.


Porcelanosa

Sőt, még élénk színeket, vagy kontrasztos fehéret, feketetét is kiválóan társíthatunk mellé, az összhatás minden esetben figyelemreméltó lesz. Bármely kortárs stílusba remekül beleillik – legyen az modern, loft, vagy minimál. Azt viszont vegyük figyelembe, hogy hazánkban kevés szakember vállalja, vagy tudja igényesen kivitelezni ezek szakszerű és szép beépítését.


Porcelanosa

5. Szobahatás a fürdőben

Az egyik legújabb, és nagyon is praktikus irányzat, hogy a fürdőszobára, mint egy teljes értékű szobára gondolunk, és úgy is rendezzük be azt. Nem kell persze nagy dolgokra gondolni – nem azt mondjuk, hogy könyvespolcot és kanapét vigyünk be a vizes helyiségbe, azonban a megfelelő, meghitt fények, és egy kis fantáziával bevitt néhány látszólag nem odaillő tárgy máris megfűszerezi, egyedivé teszi a fürdőszoba enteriőrt.


Porcelanosa

Fél, hogy ez esetleg a funkcionalitás rovására menne? A szoba-hatás elérhető anélkül is, hogy a funkció látná kárát: kevesebb csempe, hidegburkolat, több szabadon hagyott, festett falfelület, de akár még vízálló tapétával, vagy egy kiemelt sávban egy szép, mutatós mozaikkal is fel tudjuk dobni fürdőnket.


Porcelanosa

Akár egy térbe beállított szék vagy egy csinos kispad is jól mutat, ha elfér a térben. Ha az átlagtól eltérő, egyedi fürdőt szeretnénk, akkor válasszunk szokatlan mintákat, a hagyományostól eltérő formákat, kerek mosdót, különleges formájú kádat, és egy szép, fa hatású fürdőszobabútort. Ha van annyi fényünk, hogy növényekkel is gazdagítani tudjuk az enteriőrt, és egy-két képet is a falra akasztunk, akkor már garantált, hogy ez a helyiség is teljes értékű szobává léphet elő, ahol tökéletesen fel tudunk töltődni a nap végén.

2022. november 24.

Most éri meg igazán összehozni az álomfürdőszobádat!

Felújítanád a fürdőszobát? Esetleg meglepnéd szeretteidet karácsonyra, mert tudod, hogy fürdőszoba-felújításon gondolkoznak? Most könnyen megnövelheted az erre szánt...

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. október 13.

Így válassz fürdőkádat!

Rendkívül nehéz rálelni a megfelelő fürdőkádra – az ember pedig mindig megbánja az elhibázott döntést, a csere pedig sokszor rengeteg munkával, kellemetlenséggel és hatalmas...