Autista fiatalok mindennapjait varázsolták színesebbé

Az Authistic Art és PPG Trilak közreműködésében már rengeteg csoda született. Legutóbb pedig a Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő fiatalok művészetterápiás foglalkozásának is helyet adó étkezőjét tették színesebbé olyan egyedi színekkel, melyek nyugtatóan hatnak az otthon lakóira.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Az Authistic Art Alapítvány 2006-os létrejötte óta segíti a különleges életkörülmények megteremtését az autizmussal élők számára. Támogatják a civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthonok működését, így javítva az ott élők életminőségén. Az alapítvány 2010-ben két miskolci otthonban is indított rajzfoglalkozásokat azzal a céllal, hogy segítse az autista alkotók önkifejezését. Ma már hat lakóotthonban folynak a foglalkozások és az alapítvány közel ötezer darabos, különleges rajzgyűjteménnyel rendelkezik.


Az Authistic Art Alapítványt és a PPG Trilak csapatát a színek szeretete és a tenni akarás hozta össze pár évvel ezelőtt. A sok közös projekt után most újra együttműködtek, a Miskolci Autista Alapítvány étkezőjét varázsolták szebbé. A művészetterápiás foglalkozásoknak is otthont adó hely falaira a lakóotthonban élő tehetséges művész, Kalocsai Nóra grafikái kerültek fel. A színválasztásra kiemelt figyelmet fordítottak, hogy megfeleljenek az autizmussal élők különleges igényeinek, így kerülték az élénk, harsány színeket. A falfestés és dekorálás során is visszafogott pasztellszíneket használtak.A PPG Trilak szakemberei és önkéntesei három napon keresztül dolgoztak az étkező átalakításán. Először a glettelésre és a csiszolásra került sor, hiszen rengeteg faljavítási munkálatot kellett elvégezni, mielőtt nekiláthattak volna a festésnek. A munkafolyamat következő lépése a mélyalapozó festés volt, majd következhetett az alap festése. A szakemberek kétféle PPG Trilak festékkel dolgoztak. Az alsó, könnyen elérhető falfelületre Héra Prémium Clean került, így ez a rész könnyen tisztíthatóvá, mosásállóvá vált, innentől kezdve bármilyen szennyeződés pillanatok alatt eltávolítható róla. A felső falfelületet pedig Héra Golddal került lefestésre, mely kiváló fedőképessége miatt akár egy rétegben is tökéletesen mutat. A faljavítás, festés és száradás után következett a legizgalmasabb rész, Kalocsai Nóra rajzainak felfestése az étkező falaira. Először a minták körvonalait rajzolták fel a falra, majd Trinát Aqua Időjárásálló Selyemfényű Zománcfestékkel kifestették azokat.Az otthon lakói izgatottan várták, hogy elkészüljön a felújítás, reméljük, hogy sok örömüket lelik az új étkezőben!

Héra Gold

  • akár 1 rétegben is tökéletesen fed
  • alkalmazási terület: beltér
  • vakolt- és gipszkarton felületre
  • javasolt felhordási eszköz: festőhengerHéra Prémium Clean

  • beltéri falfesték
  • dörzsölés- és mosásálló
  • hipoallergén bevonatot képez
  • ellenáll a tisztító- és fertőtlenítőszerek hatásának
  • javasolt rétegszám: 2
  • javasolt felhordási eszköz: festőhenger vagy ecset

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...