Autista fiatalok mindennapjait varázsolták színesebbé

Az Authistic Art és PPG Trilak közreműködésében már rengeteg csoda született. Legutóbb pedig a Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő fiatalok művészetterápiás foglalkozásának is helyet adó étkezőjét tették színesebbé olyan egyedi színekkel, melyek nyugtatóan hatnak az otthon lakóira.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Az Authistic Art Alapítvány 2006-os létrejötte óta segíti a különleges életkörülmények megteremtését az autizmussal élők számára. Támogatják a civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthonok működését, így javítva az ott élők életminőségén. Az alapítvány 2010-ben két miskolci otthonban is indított rajzfoglalkozásokat azzal a céllal, hogy segítse az autista alkotók önkifejezését. Ma már hat lakóotthonban folynak a foglalkozások és az alapítvány közel ötezer darabos, különleges rajzgyűjteménnyel rendelkezik.


Az Authistic Art Alapítványt és a PPG Trilak csapatát a színek szeretete és a tenni akarás hozta össze pár évvel ezelőtt. A sok közös projekt után most újra együttműködtek, a Miskolci Autista Alapítvány étkezőjét varázsolták szebbé. A művészetterápiás foglalkozásoknak is otthont adó hely falaira a lakóotthonban élő tehetséges művész, Kalocsai Nóra grafikái kerültek fel. A színválasztásra kiemelt figyelmet fordítottak, hogy megfeleljenek az autizmussal élők különleges igényeinek, így kerülték az élénk, harsány színeket. A falfestés és dekorálás során is visszafogott pasztellszíneket használtak.A PPG Trilak szakemberei és önkéntesei három napon keresztül dolgoztak az étkező átalakításán. Először a glettelésre és a csiszolásra került sor, hiszen rengeteg faljavítási munkálatot kellett elvégezni, mielőtt nekiláthattak volna a festésnek. A munkafolyamat következő lépése a mélyalapozó festés volt, majd következhetett az alap festése. A szakemberek kétféle PPG Trilak festékkel dolgoztak. Az alsó, könnyen elérhető falfelületre Héra Prémium Clean került, így ez a rész könnyen tisztíthatóvá, mosásállóvá vált, innentől kezdve bármilyen szennyeződés pillanatok alatt eltávolítható róla. A felső falfelületet pedig Héra Golddal került lefestésre, mely kiváló fedőképessége miatt akár egy rétegben is tökéletesen mutat. A faljavítás, festés és száradás után következett a legizgalmasabb rész, Kalocsai Nóra rajzainak felfestése az étkező falaira. Először a minták körvonalait rajzolták fel a falra, majd Trinát Aqua Időjárásálló Selyemfényű Zománcfestékkel kifestették azokat.Az otthon lakói izgatottan várták, hogy elkészüljön a felújítás, reméljük, hogy sok örömüket lelik az új étkezőben!

Héra Gold

  • akár 1 rétegben is tökéletesen fed
  • alkalmazási terület: beltér
  • vakolt- és gipszkarton felületre
  • javasolt felhordási eszköz: festőhengerHéra Prémium Clean

  • beltéri falfesték
  • dörzsölés- és mosásálló
  • hipoallergén bevonatot képez
  • ellenáll a tisztító- és fertőtlenítőszerek hatásának
  • javasolt rétegszám: 2
  • javasolt felhordási eszköz: festőhenger vagy ecset

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...