A Night Watch a legtrendibb zöld 2019-ben!

A PPG Paints vállalat minden évben kiválasztja a következő év legtrendibb színeit, ami 2019-ben a Night Watch fantázia névre hallgató zöld szín lesz. Azt mind jól tudjuk, hogy a megfelelő szín kiválasztása nem egyszerű feladat, főleg akkor nem, ha ilyen merész árnyalatról van szó, mint a Night Watch.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Forrás: Pinterest

Vajon milyen előnyei vannak egy ilyen merész és sötét színnek, amilyen 2019 egyik legkarakteresebb színe lesz? A kortárs enteriőr design számtalan stílusirányzat jól eltalált keveredésével formálja otthonunkat és ebbe belefér, hogy hangsúlyos színek kerüljenek a falakra. Nem kell már azon görcsölnünk, hogy mit is kezdjünk az üres falfelületekkel. Nyugodtan felejtsük el a konzervatív megoldásokat, hangsúlyozzuk merész mintákkal a felületeket, mixeljünk különböző stílusokat, vagy akár álmaink legvadabb színével dobjuk fel a csupasz falakat!

Akkor sem kell lemondanunk a sötétebb árnyalatokról, ha kis alapterületű szobába szeretnénk ezt a színt használni. A legújabb lakástrendek egyenesen oda vannak a kreatív megoldásokért, ezért akár egyetlen falon is használhatjuk a Night Watch zöld színét. Emeljük ki vele a lakásunk egyetlen pontját, hangsúlyozzuk a kedvenc részleteinket vele, és merjük elengedni a fantáziánkat!

Forrás 1: Pinterest  Forrás 2: Pinterest

A Night Watch a természet megnyugtató közelségét hozza el az otthonunkba, ahol megpihenhetünk a mindennapok rohanása után. A zöld a harmónia színe, nyugalmat áraszt otthonunkba, továbbá a fejlődésre és a reményre utal. Amellett, hogy a zöld szimbolikájához ennyi pozitív fogalom kötődik, bizonyítottan a legmegnyugtatóbb szín az emberi szem számára. A Night Watch mély, majdnem jádekő megjelenéséhez hasonlító zöldje a természetből jól ismert szín. Ezzel a zölddel még közelebb hozhatjuk otthonunkba az erdők csendjét és az esőerdők titokzatos történeteit.

A szín előnye, hogy markáns megjelenése ellenére kiválóan párosítható a paletta más színeivel is, meglepő és abszolút trendszetter megjelenést biztosítva ezzel bármilyen térnek. Használjuk bátran textil formájában, sőt akár kültéri bútorainkat is lefesthetjük vele, csak rajtunk áll a nagyszerű végeredmény.

Forrás: Pinterest

Ha még csak most ismerkedik a lakásfelújítással és nem érzi magad kellően merésznek egy ilyen szín használatához, van egy megoldásunk az Ön számára. A PPG Trilak színtervezőt azért hoztuk létre, hogy átalakítás előtt megnézhesse, hogyan mutat majd a kiválasztott árnyalat az otthonában. Ehhez nem kell mást tennie, csak ellátogatni a weboldalunkra, feltölteni egy fotót az átalakítani kívánt szobáról, és a megfelelő árnyalattal átszínezni.

Forrás: Pinterest

Természetesen a trendkutatók több színt is választanak, amik az adott évben domináns szerepet fognak betölteni, ezért mindenki megtalálhatja a személyiségére szabott színt.

Olvassa el a Színek az otthunkban szakértői anyagunkat és tudja meg, hogy függ össze életvitelünk a színekkel!

A Trilak további termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. augusztus 23.

Hogyan lehet fenntartható és energiatakarékos otthonod?

A Hörmann felelősséget vállal a környezetért és a jövőnkért. A német Hörmannt senkinek sem kell bemutatni, aki érdeklődik az otthonteremtés iránt: a többek közt prémium...

2022. július 11.

Egy lenyűgöző átalakítás – így kelt új életre a klasszikus épület

Idén tavasszal megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum, az egykori Postapalota épületében. Pazarul sikerült a felújítás – amely remek példa és inspiráció otthonszépítőknek is, mert...