A legújabb irányzatok, inspirációk burkolatainkon – egyenesen Olaszországból, a trendek hazájából!

A Cersai kiállítás 2017-es rendezvényéről érkezvén, alig vártuk, hogy megoszthassuk olvasóinkkal, vásárlóinkkal és tervező partnereinkkel azt az élménycsokrot, melyből a legszebb, legerőteljesebb szálakat haza is hoztuk Önöknek: a burkolatok felületi mintázatai, textúrái, és egy igen különleges színhatás, színkombináció kialakítása már hazánkban, sőt mi több: A VS Fürdőszoba üzleteiben is kirajzolódóban van…

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Jó híreket hoztunk! Sőt, kifejezetten ideális híreket a divat háza tájáról, ahol végre a látvány, a harmónia kéz a kézben jár a praktikummal!

Miért is mondjuk ezt?

Nos, azért mert az idei, a legújabb, 2017. szeptember végén megrendezésre kerülő Cersai kiállítás, – ahol a legnagyobb, legnevesebb burkolatgyártók sorakoztak fel – bebizonyította számunkra, hogy a természet időtlen színei és textúrái nem csupán látványukban hoznak igen különleges, exkluzív megjelenést otthonainkba, enteriőrjeinkbe, hanem megadják számunkra azt a lehetőséget, hogy hosszú távra gondolkodhassunk a burkolatot illetően.

Ez remek hír – elvégre egy új csempét, vagy egy szép, különleges padlólapot nem csupán néhány esztendőre, hanem ennél jóval hosszabb időre, akár évtizedekre előre választunk. Ehhez pedig mire van szükség? Leginkább arra, hogy az adott csempe mind minőségében, anyagában mind pedig megjelenésében, látványában is hosszú időn át helyt álljon, és szerethető legyen.

Jó ideje elköszöntünk már a különböző, fényes, színes és mintás, kifejezetten erőteljes, domináns látványt nyújtó daraboktól, ám a minimál egyszerűségét, semlegességét, „streilségét”  is kezdjük már lassan megunni. Itt az idő valami egészen új felé nézni: ez pedig nem más, mint a természet ereje, a természet szépségéből és a múltbeli kézműves és népművészeti technikákból hozott inspirációk, a jellegzetes mintázatok és textúrák finom és szerethető látványa.

Fahatású textúrák ezerféleképpen

Nem véletlen, hogy az utóbbi időben felbukkanó, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő fahatású burkolatok továbbra is töretlenül tartják magukat, sőt a legújabb trendeket és irányzatokat elnézve, még szélesebb palettán, még sokszínűbb és sokoldalúbb megjelenéssel hoznak melegséget, természetes összhatást otthonainkba, élettereinkbe.

Azért persze ez a fahatású, natúr trend is megújul, méghozzá annyiban változik majd, hogy míg eddig a minél természetesebb, klasszikus hajópadlóra, esetleg parkettára hajazó, azokat minél inkább élethűen bemutató hidegburkolatok voltak a legkelendőbbek, ezek mellett most megjelennek az extra felületek is!

A fahatású trend tehát a színek és mintázatok után most a különleges felületek újdonságával hódít meg bennünket: minél különlegesebb, izgalmasabb maga a felület, annál jobb! Képzeljük el például a festett fa különböző mintázatait és felületét, ahogyan a festék meg –megcsillan, néhol esetleg már le is kopott a fa felületéről… vagy a kopott, koptatott fa felületek…

Ezek ma már mind-mind csodálatosan, és igen élethűen meg tudnak jelenni a különböző porcelán és kerámia lapokon, a gyártók professzionális, egyedi technológiának köszönhetően!

Újszerű megoldást nyújtanak a parketták illetve laminált padlók világából talán már jól ismert lecsapott, levágott technikák is: itt a lapok végei 45%-ban le lettek vágva, s ezáltal a korábbi halszálka mintát megidéző hatást érték el a gyártók.

Praktikus és látványos is ez egyszerre – hiszen itt a két lapot úgy tudjuk egymáshoz illeszteni, hogy egymással szembe fordítjuk a végeit, s így – mint a legókockák pozitív és negatív részecskéi vagy a kirakó játék darabjai – illeszthetők össze egymással.Krétás falakat idéző csempe és burkolólap?

Igen! A tervezők bizony ezúttal is a régmúlt időkhöz, gyerekkorunk kedvelt szabadtéri játékaihoz nyúltak vissza – s a modern technikáknak köszönhetően ültették azt át a mai trendekbe, mai technológiákba.

Krétás falak, sőt meszelt falak is megjelenhetnek már belső tereinkben, ezeket mintegy durván húzott felületet képzeljünk el. A krétás falat idéző textúrákat anyagukban mintás lapokkal egészítik ki: ez esetben a felület ugyanaz, majd az alap laphoz illő 3D hatású, csíkozott, vagy éppen téglaformájúra vágott dekorlapok teszik teljessé a kollekciót.

Ezt az újdonságot egyébként már október elejétől a VS Fürdőszoba üzleteiben is megtalálhatjuk: Az ARGENTA TOULOUSE kollekciójában mind a húzott meszelést, mint pedig a téglanyomatokkal díszített órási, 25X50 cm-es dekorlapokat is megtalálhatjuk, ahogyan a BRONX kollekciónál szintúgy.

Ezek a csempék általában natúr, bézs színekben, törtfehér, vagy krétafehér árnyalatokban, semleges színekben jelennek meg – éppen azért, hogy a textúrákon, a különlegesre mintázott, már-már 3D hatású felületeken maradjon a hangsúly.

Semleges, időtlen színek – élénk kontrasztokkal…

A szürke és a bézs vonal, a törtfehér, krétafehér árnyalatok továbbra is hódítanak, ahogyan a betont megidéző árnyalatok és matt felületek szintúgy. Azonban a tervezők gondoltak egyet: mi lenne, ha némi színt és vidámságot csempésznénk ezekbe az egynemű felületekbe?

A nagyméretű, minimálból átvett semleges árnyalatú lapokat az új trend jegyében bátran egészítsük ki egy-egy élénk színű, akár fényes akár matt, kisméretű csempével! Izgalmas, kissé a mozaikos – dekoros hatást fogja kelteni, hiszen az egészen kis lapok újra divatba jöttek és bátran keverhetőek a nagyokkal. A 60X60-as, vagy a 25X50-es, nagyméretű, elegáns burkolólapokat kiegészíthetjük, izgalmasabbá tehetjük a 10X10, a 10X20, a 10X30, de akár a 20X20 cm-es színes csodákkal – melyeket a szivárvány valamennyi színében elérhetünk, de a rózsaszín, az okkersárga, és a kék különböző árnyalatai most a legdivatosabbak.

A Santagostino újdonságai mellett a VS Fürdőszoba által forgalmazott PORCELANOSA gyár 20X20 cm méretű, térbeli, cementhatású és színes családjaiból remek kombinációkat alkothatunk egyedi, személyiségünkhöz illő tereket – akár az élénk, vibráló színekben, akár a pasztell árnyalatok finomságában leljük meg egyéniségünket.

Díszítsünk és burkoljunk textilek és szőttesek mintázatai, textúráival!

A durvább, meszelt falat idéző textúrák mellett megjelennek az egészen finom, szőtt vásznakat, selymeseket vagy más, különlegesebbnél különlegesebb textileket élethűen megmintázó felületek is hidegburkolatainkon, sőt ez az egyik legerőteljesebb új irányzat.

A patchwork és szőnyeghatás után íme, itt a textil textúrája – melynek köszönhetően kellemes, finom, hagyományokat megidéző látványt alkothatunk falakon és padlókon egyaránt. A textilhatású lapok ugyanakkor rendkívül praktikusak is: hiszen ezek többnyire matt felületek, így a csúszásveszély a padlón – mint olyan – nem létezik, ha ezt a dizájnt, ezt a trendet választjuk.

Mi már most imádjuk: hiszen az időtlen jelleg a múltbeli anyagok látványában és a legmodernebb technológiában fonódik össze, finomsága és egyszerűsége pedig tartósan szép, szerethető, miközben remek háttérként szolgál egy-egy különlegesebb megvilágításnak, bútornak, vagy dizájn kádnak, szaniternek is – melyet szintén megtalálhatunk a VS Fürdőszoba egyedi, exkluzív és sokrétű kínálatában!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...