A tökéletes mosdókagyló a fürdőszobába

Mi az? Állandóan sorban állunk érte és kényelmesen soha nem férünk el előtte. Vagy túl magasan, vagy túl alacsonyan van. Túl mély, vagy sekély, így a víz állandóan kifröccsen belőle, természetesen induláskor és a vasalt ingünkre…

Ha ez a pár sor az Ön mosdókagylójáról szólt, ne sirassa és szabaduljon meg tőle most! Mi elkalauzoljuk most a mosdóválasztás folyamatában!

A mosdókagyló alapanyaga

Lehet kialakítani gyönyörű fürdőt üvegből, kőből, márványból készült mosdókagylóval, akár káddal, exkluzívak, kreatív elképzelés szerint, de talán egy családi fürdőszobába nem ez passzol.

Gyerekes, főleg kisgyerekes családokba inkább funkcionális darabok passzolnak, melyeket könnyű tisztítani.

Nagyon jó választás a kerámia mosdó, könnyen takarítható, ár-érték arányban is kedvező.

Melegebb tapintású, még fehérebb viszont az öntött műmárvány mosdó, amelyeknél gyakorlatilag bármilyen forma megvalósítható, kiönthető. Éppen ezért ár érték arányban talán még tökéletesebb, hisz a formák gazdagsága miatt gyakorlatilag bármilyen formavilágú kádhoz, fürdőhöz találunk öntött műmárványból mosdót. Ez a RAVAK kínálatában fokozottan igaz, gyakorlatilag a kádakhoz készülnek a mosdók a gyártó szegedi gyárában. Erősebb, keményebb anyag, mint a kerámia, többet fog bírni!

Öntött márvány mosdók – modernitás praktikummal ötvözve

Az öntött műmárvány mosdók egyre elterjedtebbek az utóbbi 10 évben. Hófehérek, nem hideg tapintásúak, mint a kerámia mosdókagylók, tisztításuk viszont ugyanolyan könnyű.

Használjunk nem szemcsés állagú tisztítószert, leginkább citromsav alapú folyékony tisztítószert. Dörzsis szivacs használata tilos, mert milliónyi finom karcot eredményez a mosdók, de akár a kádak bevonatán, sőt még a kerámiamázat is megkarcolja.

Ajánljuk a kíméletes RAVAK Cleaner tisztítószert, melyet a RAVAK direkt a fürdőszobai felületekhez fejlesztett ki. Használat során természetesen előfordulhatnak apró sérülések, ezek – a porcelánnal ellentétben – felpolírozhatók finom szemcsés polírozó lappal, a nagyobbak kereskedelmi forgalomban kapható javítószerrel eltüntethetők.


A mosdókagyló beépítési lehetőségei

Választás előtt mérjük fel, hogy a fürdőszoba falai ’mit bírnak’, kérjük akár szakember segítségét. A konzollal, vagy dübellel rögzítendő mosdót a fal fogja tartani, és a mosdó akár 40 kg-ot is nyomhat. Ha alatta bútor is lesz és nem lábakon fog állni, akkor azt is a falra rögzítjük. Beton, tégla vagy megerősített gipszkarton, ytong szükséges a teher biztonságos viseléséhez.

Ami még szintén nagyon fontos: a csaptelep beépítési módját a kiválasztott mosdóhoz igazítsuk. Fali kiállású mosdócsaptelepnél a mosdó ne legyen előfúrt.

A mosdókagyló mérete

A duplamosdó már alapból jó megoldás, mivel előbb utóbb senki sem egyedül szeretné használni a lakását. És ha még gyerkőcök is sertepertélnek reggelente a fürdőben, jobb, ha legalább 2 mosdó van a házban.

A duplamosdó lehet 2 medencés, vagy osztott medencés, de akár 2 különálló mosdó egymás mellé felszerelve és szilikonnal egymáshoz rögzítve is.

Természetesen a helyzetet a fürdőszoba adottságai határozzák meg. Ha egy mosdó fér el, és ráadásul szereti a helytakarékos megoldásokat, a legjobb döntés a BeHappy koncepcióba tartozó, sarokba kiválóan illeszkedő mosdónk (jobbos és balos változatban), amely kisebb mérete ellenére tágas rakodófelülettel rendelkezik – és abból sosem lehet elég.

Kicsi fürdőszoba esetén szintén befutó lehet az eredeti desginnal rendelkező, Avocado koncepció is, melynek mosdója kifejezetten nagy rakodófelülettel rendelkezik és a hozzá tartozó káddal együtt rendkívül helytakarékos megoldást kínál.

Ennek oka, hogy a mosdót a kád fölé szerelve még több hely marad más berendezési tárgyak számára a fürdőszobában.

A mosdókagylókhoz tartozó fürdőszoba bútorok

Minden lakást, de minden fürdőt is ki lehet nőni. Sok-sok tárolóhelyre lesz szükségünk, és ezt jobb az elején kialakítani, mint később ’barkácsolni’. A RAVAK rengeteg okos megoldást kínál, szinte minden mosdónkhoz van az ahhoz passzoló formavilágú, impregnált bútorlapokból és csúcsminőségű vasalatokból, teleszkópokból tökéletesen összeállított fürdőszobabútor.

A Ring mosdóhoz gyártott fürdőszobabútorunk például az átlagosnál kétszeresen több tároló hellyel rendelkezik a megszokottól eltérő, függőleges felosztású szekrénynek köszönhetően. A mosdó melletti magas szekrény ajtaja pedig olyan, mint egy hűtőszekrényé, így nagyon okosan lehet benne pakolni.

Még egyszer hangsúlyozzuk, minden egyes fürdőszoba bútorunkat nedvesség elleni védelemmel látjuk el, így Önnek sosem kell aggódnia, hogy a magas páratartalmú fürdőszoba mikroklímája tönkreteszi a kedvenc bútordarabjait.

 

2023. május 26.

Így kerülheted el az egyik legidegesítőbb fürdőszobai hibát!

A fürdőszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Gondoljunk csak bele, minden napunk itt indul, és az esetek többségében a fürdő az utolsó helyiség, amelyet meglátogatunk, mielőtt...

2023. május 19.

Ez most a legmenőbb fürdőszobai trend!

A fürdőszobatrendek – a többi lakberendezési trendhez hasonlóan – folyton változnak, azonban időnként akad egy-egy újdonság, ami nemcsak egy-két évig uralja az eladási listákat, de...

2023. május 12.

5 kád, ami újradefiniálja a fürdés élményét

Mindenkinek más igényei vannak. Akadnak köztünk koránkelők és éjjeli baglyok, kávézók és teázók, nyugodtak és adrenalinfüggők – tusolók és kádrajongók. Mindannyiunknak mást...